Udostępnianie subskrypcji Lingopie
Dostępne miejsca Lingopie
Miejsca publiczne Lingopia są obecnie zajęte. Możesz włączyć powiadomienie lub zaproponować własną ofertę, jeśli dysponujesz wolnymi miejscami.
Przed dołączeniem do grupy Lingopie
System wspólnej subskrypcji jest łatwy do zrozumienia, ale przed rozpoczęciem warto sprawdzić, jak działa. Oto odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Czy jest to zgodne z Lingopie?
Sharesub umożliwia dzielenie kosztów wszystkich subskrypcji objętych ofertą grupową. Należy jednak zwrócić uwagę na warunki korzystania z tej usługi i unikać subskrypcji z innych krajów: może to ograniczyć dostępny katalog, a nawet zablokować dostęp do konta.
W jaki sposób obsługiwane są płatności?
Transakcje między użytkownikami są przetwarzane zgodnie z przepisami unijnymi (DSP2): tożsamość organizatorów jest weryfikowana, a dane dotyczące płatności są przechowywane przez miesiąc, aby umożliwić ewentualne zwroty środków.
Co się stanie, jeśli któryś z członków opuści grupę?
Członkowie mogą zrezygnować w dowolnym momencie, ale nie otrzymają zwrotu opłaty za bieżący miesiąc. Organizator zachowuje w ten sposób wyższą opłatę za udział, a dostępne miejsca zostaną ponownie umieszczone na początku listy, co pozwoli szybko uzupełnić grupę.
Czy należy udostępniać swoje hasło?
Nie, w większości przypadków dostęp do usług uzyskuje się za pomocą linku zaproszeniowego lub zaproszenia wysłanego e-mailem. Następnie dołączasz do grupy, używając własnego identyfikatora i hasła, co gwarantuje poufność Twoich danych. W nielicznych przypadkach, gdy jest to konieczne, udostępniany jest bezpieczny menedżer. Czasami można również skorzystać z dedykowanego profilu, chronionego kodem PIN.