Искате ли да прекратите абонамента си за Amazon Prime? Ето как да управлявате процеса на деактивиране.

Но първо трябва да ви разкажем за една услуга, която ще ви позволи да запазите абонамента си, като намалите цената му със 70%: благодарение на платформата за споделяне на абонамент Sharesub можете да намалите абонаментните си такси, да ги разделите на шест и дори да ги възстановите почти изцяло.

Споделете безплатните места в сезонния си билет 🤝

Вместо да прекратите абонамента си незабавно, защо не помислите да си върнете парите, като изберете да споделите абонамента си с други потребители на Sharesub?

Планът Amazon Prime струва 6,99 евро на месец, а споделянето от Sharesub ще струва само 2,42 евро, като можете да добавите до пет души.

Не сте убедени? Ето как да се откажете директно.

Как да прекратя абонамента си за Amazon Prime? 🙋🏽‍♀️

Ако въпреки ползите от споделянето на абонамента все пак искате да прекратите абонамента си за Amazon Prime, ето какви стъпки трябва да следвате:

1. Влезте в профила си в Amazon.

2. Кликнете върху “Вашият акаунт” в горния десен ъгъл на началната страница.

3. От падащото меню изберете “Your Prime settings”.

4. В раздела “Настройки” кликнете върху “Управление на премиум членството”.

Ще бъдете пренасочени към страница, в която са обобщени данните за вашето членство в Prime. В дясната част на страницата ще видите данните за текущото си членство.

5. Кликнете върху връзката “Прекратяване на членството и ползите” в долната част на страницата.

Ще се появи изскачащ прозорец за потвърждаване на избора ви. Ще бъдете информирани за ползите, които ще загубите, ако прекратите членството си в Prime, като например бърза доставка, достъп до стрийминг съдържание и др.

6. Ако сте сигурни, че искате да прекратите абонамента си, щракнете върху бутона “Continue to cancel”, за да финализирате прекратяването.

7. След като потвърдите анулирането, ще получите имейл за потвърждение от Amazon, че абонаментът ви за Prime е анулиран.

Как да отмените Amazon Prime по време на безплатен пробен период 🧏🏼‍♀️

За да прекратите безплатния си пробен период в Amazon Prime, следвайте стъпките, описани по-горе, за да прекратите абонамента си. Уверете се, че сте се отказали преди края на пробния период, за да не бъдете таксувани.

Как да се откажете от Amazon Prime и да получите парите си обратно 💰

Ако желаете да прекратите абонамента си за Amazon Prime и да получите възстановяване на сумата, това зависи от политиката за възстановяване на суми на Amazon. По принцип, ако прекратите членството си скоро след като ви е била издадена фактура и не сте използвали предимствата на абонамента, можете да поискате възстановяване на сумата, като се свържете с отдела за обслужване на клиенти на Amazon.

Автоматично подновяване на Amazon Prime? 🤚🏽

Да, по подразбиране абонаментите за Amazon Prime се подновяват автоматично в края на всеки абонаментен период, независимо дали е месечен или годишен. Можете обаче да деактивирате автоматичното подновяване, като следвате стъпките по-горе и изберете съответната опция при управлението на членството си в Prime.