Обичате ли да се събуждате с любимата си музика, но не знаете как да накарате Spotify да пусне любимата ви песен като аларма? Знаете ли, че в зависимост от устройството ви има различни методи и приложения, които могат да превърнат сутрешното ви преживяване в приятно прекарване на времето с плейлистите ви в Spotify? Ще ви запознаем със стъпките за настройване на Spotify като личен будилник, независимо дали използвате Android, iPhone или дори интелигентен високоговорител.

Задаване на Spotify като будилник на различни устройства

Събуждате се със Spotify? Това е възможно и може да се адаптира в зависимост от устройството. Независимо дали чрез приложението Clock за Android, приложения на трети страни за iPhone или дори чрез смарт високоговорители, открийте как да персонализирате сутрините си с любимите си мелодии. Следвайте стъпките, описани в следващите раздели, за всеки тип устройство.

Конфигуриране на часовника на Google в Android

За да настроите Spotify като будилник на своето устройство с Android, приложението Google Clock е най-добрият ви съюзник.

Ето как да го направите стъпка по стъпка:

  1. Актуализиране на приложенията:

    Уверете се, че приложението Google Clock е актуализирано до версия 5.3 или по-нова, а Spotify е с версия 8.4.66.733 или по-нова. Тези версии гарантират съвместимост между двете приложения.

  2. Отворете часовника на Google:

    Стартирайте приложението Часовник на вашето устройство с Android. Обикновено го намирате на началния екран или в чекмеджето с приложения.

  3. Създаване на нова аларма:

    Натиснете иконата “+”, за да добавите нова аларма. Задайте часа, в който искате да се събудите.

  4. Избор на мелодия на звънене:

    След като алармата бъде създадена, натиснете опцията “Ringtone” (мелодия) за новата аларма. След това ще видите списък с опции за мелодия на звънене.

  5. Свързване със Spotify:

    Превъртете надолу, докато видите опцията Spotify. Изберете го. Ако използвате тази функция за първи път, трябва да свържете акаунта си в Spotify с приложението Clock. Следвайте инструкциите на екрана, за да се свържете с акаунта си в Spotify.

  6. Избор на музика:

    След като влезете в системата, можете да изберете дали да се събудите с конкретен списък за изпълнение, със запазените си песни или дори да потърсите определена песен. Изберете любимата си музика, за да започнете деня си.

  7. Запазете алармата си:

    След като изберете музиката си, натиснете “Назад”, за да се върнете към екрана с алармата, след което натиснете “Запази”, за да потвърдите новата музикална аларма.

  8. Тествайте алармата си:

    Добре е да тествате алармата си, за да се уверите, че всичко работи както трябва. Настройте алармата за няколко минути по-късно и изчакайте да видите дали ще се включи с избраната от вас музика от Spotify.

Използване с приложения за будилник на iPhone

В iPhone интеграцията на Spotify за задаване на музикална аларма изисква използването на приложения на трети страни, тъй като вграденото приложение за часовник в iOS не предлага тази функционалност директно. Ето как можете да използвате Spotify, за да се събуждате с любимите си мелодии в iPhone.

Alarm & Ringtone for Spotify е едно от най-удобните за потребителя приложения за тази задача. Тя ви позволява лесно да свържете акаунта си в Spotify и да изберете някоя песен от библиотеката си в Spotify като сигнал за аларма. Ето стъпките, които трябва да следвате:

  1. Изтеглете и инсталирайте приложението от App Store.
  2. Влезте в акаунта си в Spotify.
  3. Изберете опцията за създаване на нова аларма.
  4. Потърсете и изберете песента, която искате да използвате.
  5. Задайте часа на алармата и запазете.

Друга възможност е будилникът на Spotify. Въпреки че това приложение предлага директна интеграция със Spotify, то има ограничения, като например необходимостта алармата да остане отворена, за да работи правилно. Стъпките за използването му са подобни на тези за предишното приложение, но не забравяйте да проверите дали вашият iPhone е включен и дали приложението не се затваря през нощта.

Будилникът Morning™ за Spotify също е чудесна алтернатива, специално разработена за потребители с абонамент за Spotify Premium. Можете да избирате не само конкретни песни, но и плейлисти, с които да се събуждате. След като сте инсталирали приложението и сте свързали акаунта си в Spotify Premium :

  1. Достъп до опцията за създаване на аларма.
  2. Изберете любимата си плейлиста или песен.
  3. Задайте часа на алармата и повторете дните.
  4. Активирайте алармата и се събудете с музика.

Тези приложения може да изискват специални разрешения за достъп до акаунта ви в Spotify и за възпроизвеждане на музика. Уверете се, че сте ги конфигурирали правилно, за да избегнете евентуални проблеми по време на алармата. Също така имайте предвид, че надеждността на алармата може да зависи от вашата интернет връзка и от стабилността на избраното приложение.

Оптимизация за интелигентни високоговорители (Amazon Echo, Google Home и др.)

За тези, които използват интелигентни високоговорители като Amazon Echo или Google Home, настройката Spotify да се събужда с любимата ви музика е привлекателна функция. Ето как можете да се възползвате максимално от Spotify с тези устройства.

Amazon Echo:

  1. Задайте Spotify като музикална услуга по подразбиране: Отворете приложението Alexa, отидете на Settings и изберете “Music”. Тук можете да свържете акаунта си в Spotify и да го зададете като музикална услуга по подразбиране.
  2. Създаване на рутинна процедура: В приложението Alexa отидете на “Още”, след това на “Рутинни процедури”. Създайте нова процедура, като изберете “Добавяне на действие”, след което “Музика”. Въведете името на списъка за изпълнение или песента, която искате да възпроизведете, и посочете Spotify като услугата, която искате да използвате.
  3. Задаване на часа на алармата: Задайте часа, в който искате да се задейства рутинната програма. Можете също така да изберете конкретни дни за алармата.

Google Home:

  1. Свържете акаунта си в Spotify: Уверете се, че акаунтът ви в Spotify е свързан с вашия Google Home чрез приложението Google Home.
  2. Използвайте гласови команди, за да настроите алармата: просто кажете “Hey Google, set an alarm for [heure] with [nom de la playlist ou de la chanson sur Spotify]”. Google Home ще потвърди часа на алармата и избраната от вас музика.
  3. Проверете алармите си: Можете да поискате от Google Home да изпише активните ви аларми, като кажете “Hey Google, what are my alarms?”

Sonos:

  1. Добавяне на Spotify към Sonos: Отворете приложението Sonos и добавете Spotify като музикална услуга, като отидете в “Услуги и глас”.
  2. Задаване на алармата: В приложението Sonos отидете в “Аларми”, създайте нова аларма, изберете часа, дните от седмицата и изберете плейлист или конкретна песен от Spotify за звук на алармата.

Абонаменти за Spotify и последици за алармата

Когато обмисляте да използвате Spotify като будилник, е важно да разберете разликите между абонаментите за Spotify Premium и безплатните абонаменти, както и конкретните последици за тази функция.

Разлики между Spotify Premium и безплатен Spotify предлага два основни вида абонамент: Премиум и безплатен. С безплатен акаунт можете да слушате музика с прекъсвания от реклами и сте ограничени до режим на разбъркване на мобилни устройства. Абонаментът Premium пък ви позволява да слушате музика без реклами, да прескачате песни по желание и да имате достъп до офлайн възпроизвеждане.

Ограничения на безплатния абонамент за използване като будилник Използването на Spotify Free като будилник има няколко ограничения. Първо, за да работи правилно, функцията за събуждане може да изисква приложението Spotify да е отворено, което невинаги е практично. Нещо повече, при безплатния абонамент не можете да изберете конкретна песен за аларма; вместо това приложението ще възпроизвежда произволно избрани песни, които може да не са идеални за събуждане.

Предимства на Spotify Premium за персонализирано преживяване при събуждане Изборът на Spotify Premium напълно променя преживяването при събуждане. С Premium можете да изберете точно коя песен, плейлист или албум искате да чуете, когато се събудите. Това ви позволява да започнете деня си с песен, която ви мотивира или успокоява в зависимост от настроението или нуждите ви. Освен това интеграцията с приложения за будилници на трети страни често е по-гладка със Spotify Premium, тъй като тези приложения имат директен достъп до вашата библиотека на Spotify без ограничения.

Интегрирайте Sharesub, за да увеличите максимално абонамента си за Spotify

Ако сте редовен потребител на Spotify, особено за функции като будилници, оптимизирането на абонамента ви за Spotify Premium може да е от решаващо значение. Sharesub предлага иновативно решение, което значително намалява разходите за този абонамент. Като се присъедините или създадете група за споделяне на абонамент за Spotify в Sharesub, можете да разделите цената на услугата, като направите разширените функции по-достъпни, без да плащате пълната цена. Тази практика е напълно законна и сигурна, като гарантира, че получавате най-доброто изживяване в Spotify и същевременно контролирате бюджета си. Така не само се наслаждавате на любимата си музика като аларма всяка сутрин, но и го правите икономично, като увеличавате абонамента си без допълнителни усилия. За тези, които искат да разширят възможностите си за слушане, без да разбиват банката, Sharesub е незаменима опция.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Мога ли да използвам музика от Spotify за събуждане?

Да, можете да използвате всяка музика, налична в Spotify, като сигнал за събуждане, стига да използвате съвместими приложения, например приложението Google Clock за Android или приложения на трети страни за iOS. Само се уверете, че сте свързали акаунта си в Spotify с приложението за будилник.

2. Трябва ли да имам абонамент за Spotify Premium, за да задам музика като будилник?

Не, не е задължително да имате Premium абонамент, за да използвате Spotify като будилник в приложението Google Clock, но някои функции, като например директен избор на конкретни песни, може да са ограничени за Premium потребители в зависимост от използваното приложение.

3. Как да задам музиката от Spotify като будилник в моя iPhone?

В iPhone ще ви е необходимо приложение на трета страна, като например Kello Alarm Clock или Music Alarm Clock, тъй като вграденото приложение за будилник не интегрира директно Spotify. Следвайте инструкциите за избраното приложение, за да свържете акаунта си в Spotify и да изберете музика.

4. Мога ли да използвам цели списъци с песни от Spotify като мелодии за будилник?

Да, с подходящите приложения, като например приложението Clock на Google за Android, можете да избирате цели плейлисти на Spotify, с които да се събуждате. Това ви позволява да променяте музиката, която звучи всяка сутрин.

5. Какво се случва, ако интернет връзката ми прекъсне?

Ако интернет връзката ви бъде прекъсната, алармата може да не възпроизвежда музика от Spotify и да се върне към мелодията по подразбиране, за да не пропуснете алармата си.

Categorized in: