Σας αρέσει να ξυπνάτε με την αγαπημένη σας μουσική, αλλά δεν ξέρετε πώς να κάνετε το Spotify να παίζει το αγαπημένο σας τραγούδι ως ξυπνητήρι; Γνωρίζατε ότι, ανάλογα με τη συσκευή σας, υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι και εφαρμογές που μπορούν να μετατρέψουν την πρωινή σας εμπειρία σε μια ευχάριστη στιγμή με τις λίστες αναπαραγωγής σας στο Spotify; Θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για να ρυθμίσετε το Spotify ως το προσωπικό σας ξυπνητήρι, είτε χρησιμοποιείτε Android, iPhone ή ακόμη και ένα έξυπνο ηχείο.

Ρύθμιση του Spotify ως ξυπνητήρι σε διαφορετικές συσκευές

Ξυπνάτε με το Spotify; Είναι δυνατή και προσαρμόσιμη ανάλογα με τη συσκευή σας. Είτε μέσω της εφαρμογής Clock στο Android, είτε μέσω εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών στο iPhone, είτε μέσω έξυπνων ηχείων, ανακαλύψτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τα πρωινά σας με τις αγαπημένες σας μελωδίες. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται λεπτομερώς στις ακόλουθες ενότητες για κάθε τύπο συσκευής.

Διαμόρφωση του ρολογιού Google στο Android

Για να ρυθμίσετε το Spotify ως ξυπνητήρι στη συσκευή σας Android, η εφαρμογή Google Clock είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας.

Δείτε πώς να το κάνετε βήμα προς βήμα:

  1. Ενημέρωση εφαρμογών:

    Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Google Clock είναι ενημερωμένη στην έκδοση 5.3 ή νεότερη και ότι το Spotify είναι στην έκδοση 8.4.66.733 ή νεότερη. Αυτές οι εκδόσεις εγγυώνται τη συμβατότητα μεταξύ των δύο εφαρμογών.

  2. Ανοίξτε το Google Clock:

    Εκκινήστε την εφαρμογή Clock στη συσκευή σας Android. Συνήθως θα το βρείτε στην αρχική οθόνη ή στο συρτάρι εφαρμογών.

  3. Δημιουργία νέου συναγερμού:

    Πατήστε το εικονίδιο “+” για να προσθέσετε μια νέα ειδοποίηση. Ορίστε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε.

  4. Επιλογή ήχου κλήσης:

    Μόλις δημιουργηθεί η ειδοποίηση, πατήστε την επιλογή “Ήχος κλήσης” για τη νέα σας ειδοποίηση. Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με επιλογές για ήχο κλήσης.

  5. Σύνδεση στο Spotify:

    Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή Spotify. Επιλέξτε το. Αν χρησιμοποιείτε αυτή τη λειτουργία για πρώτη φορά, θα πρέπει να συνδέσετε το λογαριασμό σας Spotify με την εφαρμογή Clock. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Spotify.

  6. Επιλογή μουσικής:

    Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να επιλέξετε να ξυπνήσετε με μια συγκεκριμένη λίστα αναπαραγωγής, τα αποθηκευμένα τραγούδια σας ή ακόμη και να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Επιλέξτε την αγαπημένη σας μουσική για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

  7. Αποθηκεύστε τον συναγερμό σας:

    Αφού επιλέξετε τη μουσική σας, πατήστε ‘Back’ για να επιστρέψετε στην οθόνη του ξυπνητηριού και, στη συνέχεια, πατήστε ‘Save’ για να επιβεβαιώσετε το νέο σας μουσικό ξυπνητήρι.

  8. Δοκιμάστε τον συναγερμό σας:

    Είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε τον συναγερμό σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι για μερικά λεπτά αργότερα και περιμένετε να δείτε αν θα χτυπήσει με τη μουσική που έχετε επιλέξει στο Spotify.

Χρήση με εφαρμογές ξυπνητηριού iPhone

Στο iPhone, η ενσωμάτωση του Spotify για τη ρύθμιση ενός μουσικού ξυπνητηριού απαιτεί τη χρήση εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών, καθώς η εγγενής εφαρμογή Ρολόι του iOS δεν προσφέρει άμεσα αυτή τη λειτουργία. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Spotify για να ξυπνάτε με τις αγαπημένες σας μελωδίες στο iPhone σας.

Το Alarm & Ringtone for Spotify είναι μία από τις πιο φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές για αυτή την εργασία. Σας επιτρέπει να συνδέσετε εύκολα το λογαριασμό σας στο Spotify και να επιλέξετε οποιοδήποτε τραγούδι από τη βιβλιοθήκη σας στο Spotify ως ήχο συναγερμού. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή από το App Store.
  2. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Spotify.
  3. Επιλέξτε την επιλογή για τη δημιουργία ενός νέου συναγερμού.
  4. Αναζητήστε και επιλέξτε το τραγούδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  5. Ορίστε την ώρα του ξυπνητηριού και αποθηκεύστε.

Μια άλλη επιλογή είναι το Spotify Alarm Clock. Παρόλο που αυτή η εφαρμογή προσφέρει άμεση ενσωμάτωση με το Spotify, έχει περιορισμούς, όπως η ανάγκη να παραμείνει ανοιχτή για να λειτουργήσει σωστά ο συναγερμός. Τα βήματα για τη χρήση της είναι παρόμοια με εκείνα της προηγούμενης εφαρμογής, αλλά βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας παραμένει ενεργοποιημένο και ότι η εφαρμογή δεν κλείνει εν μία νυκτί.

Το Morning™ Alarm Clock for Spotify είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, ειδικά σχεδιασμένη για χρήστες με συνδρομή Spotify Premium. Μπορείτε όχι μόνο να επιλέξετε συγκεκριμένα τραγούδια, αλλά και λίστες αναπαραγωγής για να σας ξυπνήσουν. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή και συνδέσετε το λογαριασμό σας Spotify Premium :

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στην επιλογή δημιουργίας συναγερμού.
  2. Επιλέξτε την αγαπημένη σας λίστα αναπαραγωγής ή το αγαπημένο σας τραγούδι.
  3. Ορίστε την ώρα του ξυπνητηριού και επαναλάβετε τις ημέρες.
  4. Ενεργοποιήστε το ξυπνητήρι και ξυπνήστε με μουσική.

Αυτές οι εφαρμογές ενδέχεται να απαιτούν συγκεκριμένα δικαιώματα για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Spotify και την αναπαραγωγή μουσικής. Βεβαιωθείτε ότι τις έχετε ρυθμίσει σωστά για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα κατά την ώρα του συναγερμού. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η αξιοπιστία του συναγερμού μπορεί να εξαρτάται από τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο και τη σταθερότητα της εφαρμογής που επιλέγετε.

Βελτιστοποίηση σε έξυπνα ηχεία (Amazon Echo, Google Home κ.λπ.)

Για όσους χρησιμοποιούν έξυπνα ηχεία όπως το Amazon Echo ή το Google Home, η ρύθμιση του Spotify για να ξυπνάτε με την αγαπημένη σας μουσική είναι μια ελκυστική λειτουργία. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Spotify με αυτές τις συσκευές.

Amazon Echo:

  1. Ορίστε το Spotify ως προεπιλεγμένη μουσική υπηρεσία: Ανοίξτε την εφαρμογή Alexa, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε “Μουσική”. Εδώ μπορείτε να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Spotify και να τον ορίσετε ως προεπιλεγμένη μουσική υπηρεσία.
  2. Δημιουργήστε μια ρουτίνα: Στην εφαρμογή Alexa, μεταβείτε στο ‘Περισσότερα’ και στη συνέχεια στο ‘Ρουτίνες’. Δημιουργήστε μια νέα ρουτίνα επιλέγοντας ‘Προσθήκη ενέργειας’ και στη συνέχεια ‘Μουσική’. Εισάγετε το όνομα της λίστας αναπαραγωγής ή του τραγουδιού που θέλετε να αναπαράγετε και καθορίστε το Spotify ως την υπηρεσία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  3. Ρύθμιση της ώρας συναγερμού: Ρυθμίστε την ώρα που θέλετε να ενεργοποιηθεί η ρουτίνα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συγκεκριμένες ημέρες για το ξυπνητήρι.

Google Home:

  1. Σύνδεση του λογαριασμού Spotify: Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός Spotify είναι συνδεδεμένος στο Google Home μέσω της εφαρμογής Google Home.
  2. Χρησιμοποιήστε φωνητικές εντολές για να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι: απλά πείτε “Hey Google, ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι για το [heure] με το [nom de la playlist ou de la chanson sur Spotify]”. Το Google Home θα επιβεβαιώσει την ώρα του ξυπνητηριού και τη μουσική που έχετε επιλέξει.
  3. Ελέγξτε τους συναγερμούς σας: Μπορείτε να ζητήσετε από το Google Home να εμφανίσει τους ενεργούς συναγερμούς σας λέγοντας “Hey Google, ποιες είναι οι συναγερμοί μου;”.

Sonos:

  1. Προσθέστε το Spotify στο Sonos: Ανοίξτε την εφαρμογή Sonos και προσθέστε το Spotify ως μουσική υπηρεσία πηγαίνοντας στο ‘Services & Voice’.
  2. Ρύθμιση του ξυπνητηριού: Στην εφαρμογή Sonos, μεταβείτε στην ενότητα “Alarms”, δημιουργήστε ένα νέο ξυπνητήρι, επιλέξτε την ώρα, τις ημέρες της εβδομάδας και επιλέξτε μια λίστα αναπαραγωγής ή ένα συγκεκριμένο τραγούδι στο Spotify ως ήχο του ξυπνητηριού.

Συνδρομές Spotify και επιπτώσεις συναγερμού

Όταν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το Spotify ως ξυπνητήρι, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ των συνδρομών Spotify Premium και Free, καθώς και τις συγκεκριμένες επιπτώσεις αυτής της λειτουργίας.

Διαφορές μεταξύ Spotify Premium και Free Το Spotify προσφέρει δύο κύριους τύπους συνδρομής: Premium και Free. Με έναν δωρεάν λογαριασμό, μπορείτε να ακούτε μουσική με διακοπές διαφημίσεων και περιορίζεστε στη λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής σε κινητές συσκευές. Η συνδρομή Premium, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπει να ακούτε μουσική χωρίς διαφημίσεις, να παραλείπετε τραγούδια κατά βούληση και να έχετε πρόσβαση σε αναπαραγωγή χωρίς σύνδεση.

Περιορισμοί της δωρεάν συνδρομής για χρήση ως ξυπνητήρι Η χρήση του Spotify Free ως ξυπνητήρι έχει μερικούς περιορισμούς. Πρώτον, η λειτουργία αφύπνισης μπορεί να απαιτεί να είναι ανοιχτή η εφαρμογή Spotify για να λειτουργήσει σωστά, κάτι που δεν είναι πάντα πρακτικό. Επιπλέον, με τη δωρεάν συνδρομή, δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι για το ξυπνητήρι σας- αντίθετα, η εφαρμογή θα αναπαράγει μια τυχαία επιλογή τραγουδιών που μπορεί να μην είναι ιδανικά για να σας ξυπνήσουν.

Τα οφέλη του Spotify Premium για μια εξατομικευμένη εμπειρία αφύπνισης Η επιλογή του Spotify Premium μεταμορφώνει πλήρως την εμπειρία αφύπνισης. Με το Premium, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς ποιο τραγούδι, λίστα αναπαραγωγής ή άλμπουμ θέλετε να ακούσετε όταν ξυπνάτε. Αυτό σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα τραγούδι που σας κινητοποιεί ή σας ηρεμεί, ανάλογα με τη διάθεση ή τις ανάγκες σας. Επιπλέον, η ενσωμάτωση με εφαρμογές ξυπνητηριού τρίτων κατασκευαστών είναι συχνά πιο ομαλή με το Spotify Premium, καθώς αυτές οι εφαρμογές μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στη βιβλιοθήκη σας στο Spotify χωρίς περιορισμούς.

Ενσωματώστε το Sharesub για να μεγιστοποιήσετε τη συνδρομή σας στο Spotify

Αν είστε τακτικός χρήστης του Spotify, ειδικά για λειτουργίες όπως το ξυπνητήρι, η βελτιστοποίηση της συνδρομής Spotify Premium μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας. Η Sharesub προσφέρει μια καινοτόμο λύση που μειώνει σημαντικά το κόστος αυτής της συνδρομής. Με τη συμμετοχή ή τη δημιουργία μιας ομάδας κοινής χρήσης της συνδρομής Spotify στο Sharesub, μπορείτε να μοιραστείτε την τιμή της υπηρεσίας, καθιστώντας τις προηγμένες λειτουργίες πιο προσιτές χωρίς να πληρώσετε την πλήρη τιμή. Αυτή η πρακτική είναι απολύτως νόμιμη και ασφαλής, διασφαλίζοντας ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία Spotify, διατηρώντας παράλληλα τον προϋπολογισμό σας υπό έλεγχο. Έτσι, όχι μόνο απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική ως ξυπνητήρι κάθε πρωί, αλλά το κάνετε οικονομικά, μεγιστοποιώντας τη συνδρομή σας χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια. Για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν τις επιλογές ακρόασης χωρίς να επιβαρύνουν την τράπεζα, το Sharesub είναι μια βασική επιλογή.

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

1. Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε μουσική από το Spotify ως ξυπνητήρι;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μουσική διαθέσιμη στο Spotify ως ξυπνητήρι, αρκεί να χρησιμοποιείτε συμβατές εφαρμογές, όπως η εφαρμογή Google Clock στο Android ή εφαρμογές τρίτων στο iOS. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει το λογαριασμό σας Spotify με την εφαρμογή ξυπνητηριού.

2. Χρειάζομαι συνδρομή Spotify Premium για να ρυθμίσω τη μουσική ως ξυπνητήρι;

Όχι, δεν χρειάζεστε απαραίτητα συνδρομή Premium για να χρησιμοποιήσετε το Spotify ως ξυπνητήρι στην εφαρμογή Google Clock, αλλά ορισμένες λειτουργίες, όπως η άμεση επιλογή συγκεκριμένων τραγουδιών, ενδέχεται να περιορίζονται στους χρήστες Premium ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείται.

3. Πώς μπορώ να ορίσω τη μουσική του Spotify ως ξυπνητήρι στο iPhone μου;

Στο iPhone, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως το Kello Alarm Clock ή το Music Alarm Clock, καθώς η εγγενής εφαρμογή ξυπνητηριού δεν ενσωματώνει απευθείας το Spotify. Ακολουθήστε τις οδηγίες της εφαρμογής που επιλέξατε για να συνδέσετε το λογαριασμό σας στο Spotify και να επιλέξετε τη μουσική σας.

4. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ολόκληρες λίστες αναπαραγωγής του Spotify ως ήχους κλήσης ξυπνητηριού;

Ναι, με τις κατάλληλες εφαρμογές, όπως η εφαρμογή Clock της Google στο Android, μπορείτε να επιλέξετε ολόκληρες λίστες αναπαραγωγής του Spotify για να σας ξυπνήσουν. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάζετε τη μουσική που παίζει κάθε πρωί.

5. Τι συμβαίνει αν διακοπεί η σύνδεσή μου στο Διαδίκτυο;

Εάν διακοπεί η σύνδεση στο διαδίκτυο, το ξυπνητήρι ενδέχεται να μην αναπαράγει μουσική από το Spotify και να επανέλθει στον προεπιλεγμένο ήχο κλήσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε το ξυπνητήρι σας.