Το Spotify περιορίζει τις οικογενειακές αλλαγές

Το Spotify περιορίζει τον αριθμό των οικογενειακών αλλαγών που μπορείτε να κάνετε μέσα σε ένα χρόνο με τον ίδιο λογαριασμό, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα σας ενοχλήσει όταν πρέπει να αλλάξετε ομάδες ή αν, για παράδειγμα, έχετε αλλάξει το άτομο που πληρώνει και τα μέλη της οικογένειας πρέπει να συμμετάσχουν σε μια νέα πρόσκληση.

Υπάρχουν όμως λύσεις για την αποφυγή αυτού του προβλήματος, τις οποίες περιγράφουμε σε αυτό το άρθρο.

Μοιραστείτε το λογαριασμό σας στο Spotify

Το Spotify περιορίζει τον αριθμό των οικογενειακών αλλαγών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε σε ένα έτος με τον ίδιο λογαριασμό, γεγονός που είναι ιδιαίτερα περιοριστικό όταν μοιράζεστε συνδρομές Spotify. Αυτό το σημείο μπορεί να είναι μάλλον άβολο ή δυσάρεστο όταν πρέπει να αλλάξετε ομάδες ή αν, για παράδειγμα, έχετε αλλάξει το πρόσωπο που πληρώνει και τα μέλη της οικογένειας πρέπει να συμμετάσχουν σε μια νέα πρόσκληση.

Υπάρχουν όμως λύσεις για την αποφυγή αυτού του προβλήματος, τις οποίες περιγράφουμε σε αυτό το άρθρο. Αυτές οι συμβουλές είναι απαραίτητες για όσους χρησιμοποιούν κοινή χρήση της συνδρομής Spotify, εξασφαλίζοντας μια πιο ευέλικτη και λιγότερο περιοριστική διαχείριση του οικογενειακού λογαριασμού μουσικής τους.

 

Μπορώ να αλλάξω την οικογενειακή ομάδα μου στο Spotify;

Ναι, στο Spotify, σε αντίθεση με τη ζωή, μπορείτε να αλλάξετε οικογένεια. Το Spotify επιτρέπει μόνο μία αλλαγή οικογένειας κάθε χρόνο.

Πώς μπορώ να ενταχθώ σε άλλη οικογένεια αν έχω ήδη αλλάξει φέτος;

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διαφορετικό λογαριασμό Spotify. Έχετε δύο επιλογές:

  • δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό Spotify χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Τα περισσότερα γραμματοκιβώτια (gmail, outlook, hotmail) υποστηρίζουν ψευδώνυμα. Εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι [email protected], ένα ψευδώνυμο θα μπορούσε να είναι [email protected]. Ο χαρακτήρας “+” ορίζει το ψευδώνυμο. Τα μηνύματα που λαμβάνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] θα παραδίδονται στα εισερχόμενά σας στο [email protected],
  • Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Spotify με διαφορετική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία.

Μεταφέρετε τις παλιές σας λίστες αναπαραγωγής στο νέο σας λογαριασμό

Πριν αποσυνδεθείτε από τον παλιό σας λογαριασμό, θυμηθείτε να αναπαράγετε τις λίστες αναπαραγωγής που θέλετε να ανακτήσετε δημόσια. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής 4 βήματα στην εφαρμογή Spotify

1. Πηγαίνετε στη λίστα αναπαραγωγής και κάντε κλικ στις 3 μικρές τελείες.

 

2. Εμφανίζεται ένα αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στο “Make public”.
3. Όταν κάνετε ξανά κλικ στις 3 τελείες, η λίστα αναπαραγωγής σας θα πρέπει να είναι δημόσια και να εμφανίζει την ένδειξη “Make private”.
4. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον σύνδεσμο της λίστας αναπαραγωγής σας κάπου, ώστε να μπορείτε να την ανακτήσετε από τον νέο σας λογαριασμό.

 

5. Στη συνέχεια, μπορείτε να αντιγράψετε τη λίστα αναπαραγωγής κάνοντας κλικ στο “Δημιουργία παρόμοιας λίστας αναπαραγωγής”.
6. Η παλιά σας λίστα αναπαραγωγής θα αντιγραφεί στο νέο σας λογαριασμό.

Πώς μπορώ να εγγραφώ στη συνδρομή;

Όταν ολοκληρώσετε τη δημιουργία του νέου σας λογαριασμού Spotify, συνδεθείτε στο Spotify. Τέλος, μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο πρόσκλησης που σας παρέχει ο διοργανωτής κοινής χρήσης για να εγγραφείτε στη νέα σας συνδρομή.