Spotify ограничава семейните промени

Spotify ограничава броя на промените в семейството, които можете да направите в рамките на една година с един и същи акаунт, което със сигурност ще е неприятно, когато трябва да смените групата или ако например сте сменили лицето, което плаща, и членовете на семейството трябва да се присъединят към нова покана.

Но има решения за избягване на този проблем, които описваме в тази статия.

Споделяне на акаунта ви в Spotify

Spotify ограничава броя на семейните промени, които можете да направите в рамките на една година с един и същи акаунт, което е особено ограничаващо при споделяне на абонаменти за Spotify. Този момент може да се окаже доста неудобен или неприятен, когато трябва да смените групата или ако например сте сменили лицето, което плаща, и членовете на семейството ви трябва да се присъединят към нова покана.

Но има решения за избягване на този проблем, които описваме в тази статия. Тези съвети са от съществено значение за тези, които използват споделяне на абонамент за Spotify, тъй като осигуряват по-гъвкаво и по-малко ограничително управление на семейния музикален акаунт.

 

Мога ли да променя семейната си група в Spotify?

Да, в Spotify, за разлика от живота, можете да смените семейството. Spotify разрешава само една смяна на семейството всяка година.

Как мога да се присъединя към друго семейство, ако вече съм сменил семейството си тази година?

Решението е да използвате друг акаунт в Spotify. Имате два избора:

  • създайте нов акаунт в Spotify, като използвате имейл адреса си. Повечето пощенски кутии (gmail, outlook, hotmail) поддържат псевдоними. Ако имейл адресът ви е [email protected], псевдонимът може да бъде [email protected]. Символът “+” определя псевдонима. Писмата, получени на имейл адреса [email protected], ще бъдат доставени в пощенската ви кутия [email protected],
  • Можете също така да създадете нов акаунт в Spotify с различен имейл адрес, ако използвате повече от един.

Прехвърлете старите си списъци за изпълнение в новия си акаунт

Преди да се изключите от стария си акаунт, не забравяйте да пуснете публично списъците с песни, които искате да възстановите. За да направите това, следвайте следните 4 стъпки в приложението Spotify

1. Отидете в списъка за възпроизвеждане и кликнете върху трите малки точки.

 

2. Появява се падащо меню, в което кликнете върху “Make public”.
3. Когато кликнете отново върху трите точки, списъкът за възпроизвеждане трябва да бъде публичен и да се покаже “Make private”.
4. След това можете да запазите връзката към списъка за изпълнение някъде, за да можете да я изтеглите от новия си акаунт.

 

5. След това можете да копирате списъка за изпълнение, като щракнете върху “Create a similar playlist”.
6. Старият ви списък с песни ще бъде копиран в новия ви акаунт.

Как мога да се включа в абонамента?

След като завършите създаването на новия си акаунт в Spotify, влезте в Spotify. Накрая можете да кликнете върху връзката за покана, предоставена от организатора на споделянето, за да се присъедините към новия си абонамент.

Categorized in: