Има много начини да подобрите доходите си и да свързвате двата края онлайн или офлайн. Ако тръгнете по този път, може би ще намерите удоволствие и може би призвание (надяваме се да го намерите), но поне ще сте сигурни, че вече няма да изпитвате стрес от трудния край на месеца.

Ето няколко теми, които ще ви помогнат да откриете най-подходящото за вас, защото правилното решение ще бъде различно за всеки.

Няколко съвета за допълване на доходите без работа:

Открийте 4 прости решения, с които да увеличите доходите си и да спрете да живеете във финансова несигурност в края на всеки месец.

1. Отдайте имота си под наем

Отдаването под наем на жилището ви на частни лица е интересен начин за генериране на допълнителен доход. Можете да изберете да предложите цялото си жилище, самостоятелна стая или обща стая. Генерираните приходи зависят от тези критерии, както и от капацитета и местоположението на вашия дом. Сайтове като Aibnb или Abritel са полезни за тази цел, но трябва да сте сигурни, че имате право да го направите. Повечето договори за наем не позволяват преотдаване под наем. Това важи, ако сте собственик на жилище.

2. Споделяне на абонаментите ви

Имате ли абонамент за стрийминг платформа, музикална услуга, онлайн преса или видеоигри? Можете да ги споделяте с други потребители срещу заплащане. Платформи като Sharesub улесняват този вид услуги. Този вид услуги не само ще ви донесат малък доход, но и ще намалят разходите за съществуващите абонаменти. За да направите това, трябва да се уверите, че имате абонаменти, които могат да се използват от няколко души, но ако случаят не е такъв, можете да промените абонамента на такъв, който позволява няколко потребители.

3. Продавайте дрехите си и неизползваните вещи

Можете да продадете предмети или мебели, които вече не използвате, за да си осигурите добри доходи. Това може да е стар скрин, малко бюро, високотехнологични продукти, винилови плочи, видеоигри, комикси и т.н. Онлайн платформи като Le bon coin са идеални за обявяване на вашия предмет или мебел за продажба. Можете също така да продавате дрехи, които вече не използвате, чрез уеб приложения като Vinted.

4. Наемете си автомобил

Ако имате автомобил, вероятно не го използвате всеки ден. Така че можете да го предоставите за краткосрочно отдаване под наем в сайт като Drivy. Отдаването на автомобила под наем не изисква много усилия и може да ви осигури привлекателен допълнителен доход. Важно е обаче да се има предвид, че това е свързано с малки разходи за поддръжка.

Как можете да печелите повече от 100 евро всеки месец?

Възможно е да надхвърлите прага от 100 евро месечно чрез различни методи, но в тези случаи вероятно ще трябва да работите, за да го постигнете. На първо място, можете да потърсите работа на непълно работно време, за да допълните заплатата си. Можете също така да продавате самостоятелно създадени продукти, като използвате специализирани уебсайтове или собствен блог. И накрая, груповото финансиране може да бъде решение, ако имате конкретен проект за финансиране и той предизвиква интерес сред вашите приятели и роднини.

Допълнителен доход с малка работа

Допълнителната работа може да бъде отличен начин за генериране на допълнителни доходи и закръгляне на месечния ви доход. Тази статия ви дава няколко идеи за работа, която да допълни доходите ви.

Първата идея е да предложите уроци. Ако имате умения в областта на математиката, езиците или друг предмет, преподаван в училище, можете да придружавате ученици и студенти. В зависимост от нивото си можете да печелите между 15 и 25 евро на час.

Друг вариант е да си намерите допълнителна работа. В интернет се появиха редица платформи, чрез които частни лица могат да обменят стоки и да печелят допълнително. Такъв е случаят например с уебсайтове като UberEats и Deliveroo, които предлагат услуги за доставка на храна по домовете. Възможни са и други дейности, достъпни за всички, като разпространение на вестници, гледане на деца (Kinougarde)…

Обичате ли животните?
Защо да не се погрижите за него? Има много начини да се грижите за животни и да печелите допълнително. Можете да предлагате услугите си като разхождащ кучетата или гледач на домашни любимци.

Предлага се широк диапазон от цени. Можете да очаквате да платите около 10 евро на час за разходка и между 10 и 20 евро на час за гледане на домашни любимци.

Станете майстори-практици
Добър майстор ли сте? Знаете как да поправите врата, да поставите под, да смените кран, да монтирате мебели и т.н. За тези услуги можете да получавате заплащане и да увеличите заплатата си. Платформи като Lulu dans ma rue дават възможност на хората в Париж да се свържат помежду си.

Тарифите варират в широки граници и зависят от вашия регион и ниво на опит. Като цяло трябва да очаквате заплащане между 15 и 30 евро на час.

Използвайте добре артистичните си умения
Имате ли чувство за стил? Имате ли талант за снимане? Отличавате ли се в музиката? Отличен чертожник ли сте? Не ги оставяйте да спят и използвайте артистичните си умения, за да свързвате двата края.

В зависимост от региона и нивото на уменията си можете да печелите между 5 и 50 евро на час, в зависимост от задачата.

Използвайте групово финансиране за разработване на проекта си

Груповото финансиране е прост и ефективен начин за финансиране на личен или професионален проект. Тя ви позволява да събирате средства в интернет от голям брой хора, за да осъществите даден проект.

Съществуват няколко платформи за групово финансиране, сред които KissKissBankBank и Ulule. Можете да споделите проекта си и да го финансирате чрез общност от съмишленици. След това можете да съберете средства, за да стартирате бизнес, да финансирате пътуване, артистичен или хуманитарен проект.

Отиди натам!

В заключение, може да е много изгодно да имате допълнителна професионална дейност, която да допълва месечния ви доход. Независимо дали уменията ви са в областта на математиката, музиката или “Направи си сам”, има много начини да си намерите доходоносна странична работа. Освен това повечето от предлаганите дейности са достъпни за всички и могат да се извършват на непълно работно време за по-голяма гъвкавост. И накрая, предлага се широк диапазон от цени в зависимост от нивото на уменията и задачата. Така че намерете подходящата за вас и започнете да печелите допълнително!

Categorized in: