Търсите ли решение за разделяне на разходите, т.е. да ги споделите с приятели или семейство? Независимо дали става въпрос за рожден ден, за разходи за споделяне на апартамент или за месечен абонамент, тази страница ви предлага списък с най-практичните услуги.

Споделяне на разходите за подарък за рожден ден

Най-добрият начин да споделите разходите за подарък за рожден ден или за събитие, чиято цена е известна предварително, е да използвате онлайн сайтове за подаръци. Те ви позволяват да събирате вноски с кредитна карта, като използвате проста връзка, изпратена на участниците.

За да ви спестим време, съставихме кратък списък:

LeetchiПървият онлайн коте, който работи много добре и предлага надеждна услуга4% такса за теглене на пари.
Общата тенджераЛесна и ефективна услуга за организиране на фондСъщо така 4% такса.
Cagnotte.meПростата и ефективна система за котета на ЛидияТакса от 2,9%.

Разделяне на абонамента за разходи за споделена сметка

Споделяте ли акаунти с приятели за видео услуги като Netflix или за музика като Deezer и Spotify? Най-добрият начин наистина да си върнете парите е да използвате лесна автоматична система, например спестовна сметка.

Сайтът Sharesub предлага решение за това, като работи точно като кинти, но ви позволява дасъбирате плащания от семейството или приятелитеси всяка седмица, месец или тримесечие и да ги получавате в банковата си сметка. Сайтът също така ви позволява да си изпращате взаимно достъп или информация по сигурен и криптиран начин чрез чат, посветен на всеки абонамент. Да поканите приятелите си е толкова просто, колкото и китка с линк за покана. Таксата от 4,5 % се плаща от участниците, а не от собственика на абонамента, и е най-евтината за този вид услуга.

Споделяне на разходи за пътуване или уикенд

Когато става въпрос за споделяне на разходите за конкретно събитие, за което всеки ще направи или е направил разходи в момента, възниква проблемът с предвиждането. Не е задължително да знаете колко ще похарчите в началото на уикенда и може да се окаже, че всеки е платил различни суми, което усложнява разпределението.

Много добро приложение за тази цел е Tricount, което ви позволява да съставяте списък с разходите на всички и автоматично да изчислявате дължимите суми. Не е необходимо да извършвате разделянето на ръка на хартия, с калкулатор или с Excel – изчисленията са точни, надеждни и добре обяснени. Приложението за добри сметки с приятели.

За това приложение не се заплаща такса, но то не позволява извършването на трансакции. Те трябва да се извършват отделно, чрез банков превод или приложение на трета страна, като например Lydia, Pumkin, Revolut или други!

Резюме

Надяваме се, че сте намерили решението за организиране на абонамента или разделянето на разходите. Не забравяйте, че правилното организиране на тези малки разходи е важно за добрите взаимоотношения: поговорката “добрите сметки правят добри приятели” е клише, но е вярна!

Categorized in: