Ψάχνετε μια λύση για να μοιραστείτε το κόστος, δηλαδή να το μοιραστείτε με φίλους ή την οικογένεια; Είτε πρόκειται για τα γενέθλιά σας, είτε για τα έξοδα της συγκατοίκησης είτε για μια μηνιαία συνδρομή, αυτή η σελίδα σας παρέχει μια λίστα με τις πιο πρακτικές υπηρεσίες.

Μοιραστείτε το κόστος ενός δώρου γενεθλίων

Ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστείτε το κόστος ενός δώρου γενεθλίων ή μιας εκδήλωσης όπου η τιμή είναι γνωστή εκ των προτέρων, είναι να χρησιμοποιήσετε τις διαδικτυακές ιστοσελίδες για γατάκια. Σας επιτρέπουν να συλλέγετε συνεισφορές μέσω πιστωτικής κάρτας, χρησιμοποιώντας έναν απλό σύνδεσμο που αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Για να σας εξοικονομήσουμε χρόνο, συγκεντρώσαμε έναν σύντομο κατάλογο:

LeetchiΗ πρώτη online γατούλα, λειτουργεί πολύ καλά και προσφέρει μια αξιόπιστη υπηρεσία4% προμήθεια για ανάληψη χρημάτων.
Το κοινό δοχείοΜια απλή, αποτελεσματική υπηρεσία για τη διοργάνωση ενός ταμείουΕπίσης 4% τέλος.
Cagnotte.meΤο απλό και αποτελεσματικό σύστημα γατούλας της LydiaΤέλος 2,9%.

Διαχωρισμός συνδρομής για έξοδα κοινόχρηστου λογαριασμού

Μοιράζεστε λογαριασμούς με φίλους σε υπηρεσίες βίντεο όπως το Netflix ή σε υπηρεσίες μουσικής όπως το Deezer και το Spotify; Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε πραγματικά τα χρήματά σας πίσω είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εύκολο, αυτόματο σύστημα, όπως ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου.

Ο ιστότοπος Sharesub προσφέρει τη λύση για αυτό, λειτουργώντας ακριβώς όπως ένα γατάκι, αλλά επιτρέποντάς σας νασυλλέγετε πληρωμές από την οικογένεια ή τους φίλους σας κάθε εβδομάδα, μήνα ή τρίμηνο και να τις λαμβάνετε στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Ο ιστότοπος σας επιτρέπει επίσης να στέλνετε ο ένας στον άλλο πρόσβαση ή πληροφορίες με ασφάλεια και κρυπτογράφηση μέσω μιας συνομιλίας αφιερωμένης σε κάθε συνδρομή. Η πρόσκληση των φίλων σας είναι τόσο απλή όσο ένα γατάκι με έναν σύνδεσμο πρόσκλησης. Η αμοιβή 4,5% καταβάλλεται από τους συμμετέχοντες και όχι από τον ιδιοκτήτη της συνδρομής και είναι η φθηνότερη για αυτού του είδους την υπηρεσία.

Κοινή χρήση των εξόδων ταξιδιού ή Σαββατοκύριακου

Όταν πρόκειται για τον επιμερισμό του κόστους μιας συγκεκριμένης εκδήλωσης, για την οποία ο καθένας θα κάνει ή έχει κάνει έξοδα στην πορεία, προκύπτει το πρόβλημα της πρόβλεψης. Δεν ξέρετε απαραίτητα πόσα θα ξοδέψετε στην αρχή του Σαββατοκύριακου, και όλοι μπορεί να καταλήξουν να έχουν πληρώσει διαφορετικά ποσά, καθιστώντας τον διαχωρισμό περίπλοκο.

Μια πολύ καλή εφαρμογή γι’ αυτό το σκοπό είναι το Tricount, το οποίο σας επιτρέπει να καταγράφετε τα έξοδα όλων και να υπολογίζετε αυτόματα τα οφειλόμενα ποσά. Δεν χρειάζεται να κάνετε τον διαχωρισμό σας με το χέρι σε χαρτί, αριθμομηχανή ή Excel, οι υπολογισμοί είναι ακριβείς, αξιόπιστοι και καλά εξηγημένοι. Η εφαρμογή για καλούς λογαριασμούς με φίλους.

Δεν υπάρχει χρέωση για αυτή την εφαρμογή , αλλά δεν επιτρέπει τη διενέργεια συναλλαγών. Αυτές θα πρέπει να γίνουν ξεχωριστά, μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή μιας εφαρμογής τρίτου μέρους, όπως η Lydia, η Pumkin, η Revolut ή άλλες!

Περίληψη

Ελπίζουμε λοιπόν να βρήκατε τη λύση για την οργάνωση της συνδρομής ή της κατανομής των δαπανών σας. Μην ξεχνάτε ότι η σωστή οργάνωση αυτών των μικρών εξόδων είναι σημαντική για μια καλή σχέση: η παροιμία “οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους” είναι κλισέ, αλλά είναι αλήθεια!