Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε το εισόδημά σας και να τα βγάλετε πέρα online ή offline. Ξεκινώντας αυτό το μονοπάτι, μπορεί να βρείτε ευχαρίστηση και ίσως μια κλίση (το ελπίζουμε), αλλά θα έχετε τουλάχιστον τη βεβαιότητα ότι δεν θα υποφέρετε πλέον από το άγχος ενός δύσκολου τέλους του μήνα.

Ακολουθούν μερικά θέματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο για εσάς, επειδή η σωστή λύση θα είναι διαφορετική για τον καθένα.

Μερικές συμβουλές για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας χωρίς να εργάζεστε:

Ανακαλύψτε 4 απλές λύσεις για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας και να σταματήσετε να ζείτε με οικονομική αβεβαιότητα στο τέλος κάθε μήνα.

1. Νοικιάστε το ακίνητό σας

Η ενοικίαση του σπιτιού σας σε ιδιώτες είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος δημιουργίας πρόσθετου εισοδήματος. Μπορείτε να επιλέξετε να προσφέρετε ολόκληρο το κατάλυμά σας, ένα ιδιωτικό δωμάτιο ή ένα κοινόχρηστο δωμάτιο. Τα παραγόμενα έσοδα εξαρτώνται από αυτά τα κριτήρια, καθώς και από τη χωρητικότητα και τη θέση του σπιτιού σας. Ιστοσελίδες όπως το Aibnb ή το Abritel είναι χρήσιμες για αυτό, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε το δικαίωμα να το κάνετε. Οι περισσότερες μισθώσεις δεν επιτρέπουν την υπεκμίσθωση. Αυτό λειτουργεί αν είστε ιδιοκτήτης σπιτιού.

2. Μοιραστείτε τις συνδρομές σας

Έχετε συνδρομή σε πλατφόρμα streaming, μουσική υπηρεσία, διαδικτυακό Τύπο ή βιντεοπαιχνίδια; Μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλους χρήστες έναντι αμοιβής. Πλατφόρμες όπως Sharesub διευκολύνουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες. Αυτού του είδους η υπηρεσία όχι μόνο θα σας αποφέρει ένα μικρό εισόδημα, αλλά και θα μειώσει το κόστος των υφιστάμενων συνδρομών σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδρομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολλά άτομα, αλλά αν αυτό δεν συμβαίνει, μπορείτε να αλλάξετε τη συνδρομή σε μια που επιτρέπει πολλούς χρήστες.

3. Πουλήστε τα ρούχα σας και τα αχρησιμοποίητα αντικείμενα

Μπορείτε να πουλήσετε αντικείμενα ή έπιπλα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον για να κερδίσετε ένα καλό εισόδημα. Μπορεί να είναι μια παλιά συρταριέρα, ένα μικρό γραφείο, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, δίσκοι βινυλίου, βιντεοπαιχνίδια, κόμικς κ.λπ. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως η Le bon coin, είναι ιδανικές για να βγάλετε το αντικείμενο ή τα έπιπλά σας προς πώληση. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών όπως το Vinted.

4. Νοικιάστε το αυτοκίνητό σας

Αν έχετε αυτοκίνητο, πιθανότατα δεν το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Έτσι μπορείτε να το διαθέσετε για βραχυχρόνια ενοικίαση σε έναν ιστότοπο όπως το Drivy. Η ενοικίαση του αυτοκινήτου σας δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και μπορεί να σας προσφέρει ένα ελκυστικό πρόσθετο εισόδημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι αυτό συνεπάγεται μικρό κόστος συντήρησης.

Πώς μπορείτε να κερδίζετε περισσότερα από 100 ευρώ κάθε μήνα;

Είναι δυνατόν να υπερβείτε το μηνιαίο όριο των 100 ευρώ με διάφορες μεθόδους, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιθανό να χρειαστεί να εργαστείτε για να το πετύχετε. Πρώτα απ’ όλα, θα μπορούσατε να αναζητήσετε μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης για να συμπληρώσετε το μισθό σας. Θα μπορούσατε επίσης να πουλάτε προϊόντα που δημιουργήσατε μόνοι σας χρησιμοποιώντας ειδικούς ιστότοπους ή το δικό σας ιστολόγιο. Τέλος, το crowdfunding μπορεί να αποτελέσει λύση εάν έχετε ένα συγκεκριμένο έργο προς χρηματοδότηση και αυτό προκαλεί ενδιαφέρον στους φίλους και την οικογένειά σας.

Πρόσθετο εισόδημα με μια μικρή εργασία

Η ύπαρξη μιας δευτερεύουσας εργασίας μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη δημιουργία πρόσθετου εισοδήματος και τη συμπλήρωση του μηνιαίου εισοδήματός σας. Αυτό το άρθρο σας δίνει μερικές ιδέες για δουλειές που θα συμπληρώσουν το εισόδημά σας.

Η πρώτη ιδέα είναι να προσφέρετε φροντιστήρια. Εάν έχετε γνώσεις στα μαθηματικά, στις γλώσσες ή σε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που διδάσκεται στο σχολείο, μπορείτε να συνοδεύσετε μαθητές και φοιτητές. Ανάλογα με το επίπεδό σας, μπορείτε να κερδίζετε από 15 έως 25 ευρώ την ώρα.

Μια άλλη επιλογή είναι να βρείτε μια δευτερεύουσα εργασία. Στο διαδίκτυο έχουν εμφανιστεί διάφορες πλατφόρμες για την ανταλλαγή αγαθών και την απόκτηση επιπλέον χρημάτων από ιδιώτες. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με ιστοσελίδες όπως η UberEats και η Deliveroo που προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης φαγητού στο σπίτι. Άλλες δραστηριότητες προσβάσιμες σε όλους είναι δυνατές, όπως διανομή εφημερίδων, φύλαξη παιδιών (Kinougarde)…

Αγαπάτε τα ζώα;
Γιατί δεν το φροντίζετε; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φροντίζετε ζώα και να κερδίζετε επιπλέον χρήματα. Μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας ως περιπατητής σκύλων ή επιμελητής κατοικίδιων ζώων.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τιμών. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 10 ευρώ την ώρα για βόλτες και μεταξύ 10 και 20 ευρώ την ώρα για τη φύλαξη κατοικίδιων ζώων.

Γίνε do-it-yourselffer
Είστε καλός τεχνίτης; Ξέρετε πώς να επισκευάσετε μια πόρτα, να στρώσετε ένα δάπεδο, να αλλάξετε μια βρύση, να εγκαταστήσετε έπιπλα και ούτω καθεξής. Μπορείτε επίσης να πληρωθείτε για αυτές τις υπηρεσίες και να συμπληρώσετε το μισθό σας. Πλατφόρμες όπως η Lulu dans ma rue φέρνουν τους ανθρώπους σε επαφή μεταξύ τους στο Παρίσι.

Οι τιμές ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό και εξαρτώνται από την περιοχή και το επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης σας. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ 15 και 30 ευρώ την ώρα.

Αξιοποιήστε τις καλλιτεχνικές σας ικανότητες
Έχετε αίσθηση του στυλ; Έχετε ταλέντο στη φωτογραφία; Είστε εξαιρετικός στη μουσική; Είστε άριστος σχεδιαστής; Μην τα αφήνετε να κοιμούνται και χρησιμοποιήστε τις καλλιτεχνικές σας ικανότητες για να τα βγάλετε πέρα.

Ανάλογα με την περιοχή σας και το επίπεδο των δεξιοτήτων σας, μπορείτε να κερδίζετε από 5 έως 50 ευρώ την ώρα, ανάλογα με την εργασία.

Χρησιμοποιήστε το crowdfunding για να αναπτύξετε το έργο σας

Το Crowdfunding είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος χρηματοδότησης ενός προσωπικού ή επαγγελματικού έργου. Σας επιτρέπει να συγκεντρώνετε κεφάλαια μέσω του Διαδικτύου από μεγάλο αριθμό ατόμων για την υλοποίηση ενός έργου.

Υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες crowdfunding, συμπεριλαμβανομένων των KissKissBankBank και Ulule. Μπορείτε να μοιραστείτε το σχέδιό σας και να το χρηματοδοτήσετε μέσω μιας κοινότητας ομοϊδεατών σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να συγκεντρώσετε κεφάλαια για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, να χρηματοδοτήσετε ένα ταξίδι, ένα καλλιτεχνικό έργο ή ένα ανθρωπιστικό έργο.

Προχωρήστε!

Συμπερασματικά, μπορεί να είναι πολύ επωφελές να έχετε μια δευτερεύουσα επαγγελματική δραστηριότητα για να συμπληρώνετε το μηνιαίο εισόδημά σας. Είτε οι δεξιότητές σας αφορούν τα μαθηματικά, τη μουσική ή το DIY, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε μια επικερδή παράλληλη εργασία. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις προσφερόμενες δραστηριότητες είναι προσβάσιμες σε όλους και μπορούν να πραγματοποιηθούν με μερική απασχόληση για μεγαλύτερη ευελιξία. Τέλος, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τιμών που προσφέρεται, ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων και την εργασία. Βρείτε λοιπόν το κατάλληλο για εσάς και αρχίστε να βγάζετε επιπλέον χρήματα!

Categorized in: