Έχετε ακούσει για την πρακτική της κοινής χρήσης συνδρομών με φίλους ή συγγενείς και πιθανόν να έχετε ήδη μπει στον πειρασμό να το κάνετε, αλλά έχετε κάποια εμπειρία από αυτό; αμφιβολίες για τη νομιμότητά του; Ακολουθούν τα γεγονότα και οι λόγοι για τους οποίους η κοινή χρήση συνδρομής είναι απολύτως νόμιμη.

Γενικοί όροι και προϋποθέσεις χρήσης

Πολλοί πάροχοι συνδρομών περιλαμβάνουν στις συμβάσεις τους γενικούς όρους χρήσης που επιτρέπουν την κοινή χρήση των συνδρομών μεταξύ των μελών της ίδιας οικογένειας ή ακόμη και με φίλους, και συνήθως χωρίς περιορισμούς.

Σε γενικές γραμμές, εφόσον η χρήση είναι εύλογη και δεν υπερβαίνει έναν συγκεκριμένο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών, επιτρέπεται η κοινή χρήση συνδρομής. Το Sharesub σας βοηθά να τηρείτε αυτά τα όρια χρησιμοποιώντας πρότυπα στα οποία ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων είναι προσυμπληρωμένος.

Αυτές οι συνδρομές έχουν σχεδιαστεί από τις εταιρείες για να χρησιμοποιούνται από πολλά άτομα, με διαφορετικούς λογαριασμούς ή προφίλ: γιατί λοιπόν να μείνετε χωρίς, όταν πληρώνετε γι’ αυτό;

Νομολογία υπέρ της κοινής χρήσης συνδρομής

Υπάρχουν νομικά προηγούμενα που δείχνουν ότι η κοινή χρήση συνδρομής δεν θεωρείται παράνομη. Ο διαμοιρασμός συνδρομών θεωρείται συχνά ως μια δίκαιη πρακτική που δεν επηρεάζει τα εμπορικά συμφέροντα των παρόχων συνδρομών, εφόσον είναι υπεύθυνοι για την εμπορική προώθησή τους.

Οικονομικά οφέλη και μέτριοι κίνδυνοι

Η κοινή χρήση συνδρομών μπορεί να προσφέρει πολλά οικονομικά πλεονεκτήματα για τους καταναλωτές. Με την κοινή χρήση μιας συνδρομής, μπορείτε να μειώσετε το κόστος για κάθε συμμετέχοντα, ενώ παράλληλα επωφελείστε από την ίδια υπηρεσία. Είναι μια ιδανική λύση για οικογένειες ή ομάδες που επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ποιοτικές υπηρεσίες.

Για τους εκδότες υπηρεσιών ή μέσων ενημέρωσης, οι συνδρομές που μοιράζονται πολλοί χρήστες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων. Μελέτες δείχνουν ότι οι κοινόχρηστες συνδρομές, αν και προσφέρουν στους εκδότες χαμηλότερη απόδοση ανά χρήστη, αποφέρουν τελικά περισσότερα έσοδα επειδή οι χρήστες :

  • είναι πιο πιστοί και παραμένουν συνδρομητές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
  • να εγγραφούν στην υπηρεσία και να καταβάλουν οικονομική συνεισφορά, ενώ δεν θα είχαν εγγραφεί ποτέ, ακυρώσει ή δεν θα είχαν επιλέξει κατ’ ανάγκη την υπηρεσία αυτή
  • Είναι ένας φορέας μάρκετινγκ, επειδή κάποιος που δεν είναι εξοικειωμένος με την υπηρεσία και βρίσκεται προσκεκλημένος από τρίτους, πιθανότατα θα το συνηθίσει.

Τέλος, οι κίνδυνοι κοινής χρήσης είναι πολύ χαμηλοί ή ανύπαρκτοι, αν έχετε φροντίσει να επιλέξετε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης που δεν χρησιμοποιούνται για άλλους λογαριασμούς σας.

Η κοινή χρήση συνδρομών μπορεί να φαίνεται αμφιλεγόμενη, αλλά τα γεγονότα και η νομολογία δείχνουν σαφώς ότι πρόκειται για νόμιμη πρακτική. Επιπλέον, η κοινή χρήση των συνδρομών μπορεί να προσφέρει μια σειρά οικονομικών πλεονεκτημάτων για τους καταναλωτές που επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα, ενώ ταυτόχρονα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τους εκδότες που τις σχεδίασαν. Μη διστάσετε, λοιπόν, να μοιραστείτε τις συνδρομές σας με τους φίλους και την οικογένειά σας για να επωφεληθείτε από όλα τα οφέλη που προσφέρουν!

Categorized in: