Slišali ste že za prakso deljenja naročnin s prijatelji ali družino in verjetno vas je že zamikalo, da bi to storili, vendar ali imate s tem kakšne izkušnje? dvomi o njeni zakonitosti? Tukaj so dejstva in razlogi, zakaj je deljenje naročnine popolnoma zakonito.

Splošni pogoji uporabe

Številni ponudniki naročnin v svoje pogodbe vključujejo splošne pogoje uporabe, ki omogočajo delitev naročnine med člani iste družine ali celo s prijatelji, in to običajno brez kakršnih koli omejitev.

Na splošno je skupna raba naročnine dovoljena, če je uporaba razumna in ne presega določenega števila hkratnih uporabnikov. Sharesub vam pomaga upoštevati te omejitve z uporabo predlog, v katerih je število odobrenih mest vnaprej izpolnjeno.

Podjetja so te naročnine zasnovala tako, da jih lahko uporablja več oseb z različnimi računi ali profili: zakaj bi torej brez njih ostali, če jih plačujete?

Sodna praksa v korist souporabe naročnine

Obstajajo pravni precedensi, ki kažejo, da deljenje naročnine ni nezakonito. Delitev naročnin pogosto velja za pošteno prakso, ki ne vpliva na komercialne interese ponudnikov naročnin, če so ti odgovorni za njihovo trženje.

Gospodarske koristi in zmerna tveganja

Skupne naročnine lahko potrošnikom prinesejo številne ekonomske prednosti. Z delitvijo naročnine lahko zmanjšate stroške za vsakega udeleženca in hkrati izkoristite isto storitev. To je idealna rešitev za družine ali skupine, ki želijo prihraniti denar in hkrati uživati v kakovostnih storitvah.

Za založnike storitev ali medijev so naročnine, ki si jih deli več uporabnikov, pomemben vir prihodkov. Študije kažejo, da deljene naročnine, ki založnikom sicer prinašajo manjši donos na uporabnika, na koncu prinesejo več prihodkov, saj uporabniki :

  • so bolj zvesti in ostajajo naročniki dlje časa.
  • se naročijo na storitev in plačajo finančni prispevek, čeprav se ne bi nikoli naročili, odpovedali ali ne bi nujno izbrali te storitve.
  • So tržni vektor, saj se bo nekdo, ki storitve ne pozna in ga povabijo tretje osebe, verjetno navadil na to.

Tveganje souporabe je zelo majhno ali ga sploh ni, če ste izbrali edinstvena gesla, ki jih ne uporabljate za druge račune.

Souporaba naročnin se morda zdi sporna, vendar dejstva in sodna praksa jasno kažejo, da gre za zakonito prakso. Poleg tega lahko souporaba naročnin potrošnikom, ki želijo prihraniti denar in se hkrati resnično zanimati za založnike, ki so jih oblikovali, ponuja številne ekonomske prednosti. Zato ne oklevajte in delite svoje naročnine s prijatelji in družino ter izkoristite vse ugodnosti, ki jih ponujajo!

Categorized in: