Вече сте погълнали всичките си обичайни сериали и филмите не крият никакви тайни за вас. Но не се паникьосвайте, ние сме тук, за да ви помогнем да откриете следващата си мания! Знаете ли, че платформите за стрийминг са пълни с интересни документални филми, особено на спортна тематика? Тези продукции ще ви отведат зад кулисите на любимите ви спортове и ще ви дадат възможност да се запознаете с живота на спортистите.

Кои документални филми да гледам в Netflix?

Тур дьо Франс: в сърцето на пелотона

Тур дьо Франс: без окови ©Netflix

Този документален филм ще ви отведе в сърцето на едно от най-големите състезания по колоездене в света – Тур дьо Франс. Ще се потопите в интензивността на състезанието, следвайки колоездачите и техните отбори по време на изтощителните етапи на това легендарно събитие. Ще откриете жертвите, стратегиите и емоциите, които се крият зад този труден спорт.

– Формула 1: водачи на собствената си съдба

Formula 1: Drive to Survive ©Netflix

Потопете се във вълнуващия свят на Формула 1. Ще проследите най-талантливите шофьори в спорта, ще откриете техните лични и професионални истории и предизвикателствата, с които се сблъскват, за да достигнат върха на кариерата си. Този документален филм ще се хареса както на експертите, така и на тези, които искат да открият този спорт.

– Макгрегър завинаги

Макгрегър завинаги ©Netflix

Този документален филм проследява кариерата на известния състезател по смесени бойни изкуства (ММА) Конър Макгрегър . От скромното начало до международната слава, ще откриете страстния и противоречив характер на този изключителен спортист.

– Последният танц

Последният танц ©Netflix

Този задължителен документален филм разглежда легендарната кариера на Майкъл Джордан с номер 23 и баскетболния отбор Чикаго Булс през 90-те години. Чрез невиждани досега архивни кадри и трогателни лични разкази ще станете свидетели на стремителния възход на Джордан и на наследството, оставено от този изключителен екип.

💡 Ако не сте абонирани за Netflix ➡️ Абонирайте се за евтин Netflix

Кои документални филми мога да гледам в Amazon PrimeVideo?

Поредица “Всичко или нищо

Всичко или нищо Арсенал ©AmazonPrimeVideo

Тази поредица от документални филми отива зад кулисите на различни световноизвестни спортни отбори, предлагайки уникален поглед върху живота на професионалните спортисти и проблемите, които могат да възникнат в един клуб. От клубовете по американски футбол до отборите по ръгби и европейски футбол – всеки сезон ви пренася в изпълнения със събития и вълнуващ живот на тези елитни спортисти.

Диего Марадона

Марадона: Благословената мечта ©AmazonPrimeVideo

Бурният живот на легендарния аржентински футболист Диего Марадона. Открийте стремителния възход на този футболен гений, както и възходите и паденията в кариерата му, белязани от моменти на слава и противоречия.

Ролан Гарос: изграждане на легендата

Отидете зад кулисите на известния тенис турнир “Ролан Гарос”. От подготовката до най-напрегнатите моменти на състезанието, ще изпитате вълнението на този турнир от Големия шлем и ще откриете богатата история на това емблематично място.

💡 Ако не сте абонирани за Amazon PrimeVideo ➡️ Абонирайте се за Amazon PrimeVideo евтино

Кои документални филми да гледате в Disney+?

Добре дошли в Урекшъм

Добре дошли в Рексъм ©DinseyPlus

Проследете невероятното приключение на известните холивудски актьори Райън Рейнолдс и Роб Макълхени, които придобиват футболен клуб в Уелс . Станете свидетели на предизвикателствата, с които се сблъскват, за да превърнат клуба в успешен както на терена, така и извън него.

S.O.S Beckham

S.O.S. Бекъм ©DinseyPlus

Този документален филм ще ви потопи в света на женския футбол в Съединените щати, проследявайки вдъхновяващата история на отбора Angel City FC, съоснован от бившата футболна звезда Дейвид Бекъм. Разберете как този екип се опитва да промени облика на професионалния спорт, като се фокусира върху равенството между половете и предоставя възможности на талантливи жени играчи.

The Matildas

Matildas : Светът в краката ни ©DinseyPlus

В центъра на вниманието е националният женски футболен отбор на Австралия, известен като Matildas . Ще проследите забележителното им пътуване, победите и предизвикателствата, като същевременно ще откриете усилията, които полагат за развитието на женския футбол по света.

Майк

Майк ©DinseyPlus

Майк Тайсън, смятан за един от най-великите боксьори на всички времена. Роден на 30 юни 1966 г. в Бруклин, Ню Йорк, САЩ, той оставя следа в историята на спорта със своята сила, агресивен стил на бой и харизматична личност.

💡 Ако не сте абонат на Disney+ ➡️ Абонирайте се за Disney+ евтино

В заключение, стрийминг платформите Netflix, Amazon Prime Video и Disney+ предлагат не само забавни сериали и филми, но и множество много интересни спортни документални филми.

Categorized in: