Вие също сте фен на Apple, но не искате да харчите десетки и десетки евро всеки месец за семейния дял на Apple? Не се притеснявайте, тази статия обяснява как можете да се насладите на май 2024, без да губите пари 😎

Инсталиране и конфигуриране

Пускането на Apple Family Sharing е като отваряне на вратата към дигиталното общуване за цялото семейство. Но преди да се впуснете в този свят на споделяне, трябва да се подготвите. Не се паникьосвайте, ние ще ви напътстваме стъпка по стъпка!

Всичко започва с едно бързо влизане в настройките на вашето устройство Apple. Уверете се, че всеки има своя Apple ID – това е ключът! За деца под 13 години се изисква малко повече усилия: създайте им акаунт под вашия цифров покрив, като се уверите, че настройките са съобразени с тяхната възраст.

След като приключите с предварителните приготовления, съберете семейството… виртуално! Поканете ги един по един в групата Family Sharing, като използвате техния Apple ID. Тогава се случва магията: приложения, игри, абонаменти за Apple Music или дори местоположения – всичко може да се споделя!

А за тези, които се страхуват от импулсивни покупки от страна на младежите, Apple е помислила за всичко. Система за одобрение на всяка покупка, за да можете да контролирате, без да се държите като строг настойник.

Накратко, създаването на “Семейно споделяне” прилича малко на организиране на парти: няколко приготовления, малко организация и вече имате споделено преживяване, което ще зарадва и малки, и големи. Готови, поставени, споделете!

Споделяне на покупки и съдържание

Ах, споделяне на покупки и съдържание! Представете си цифрова семейна библиотека, в която всяка книга, всяко музикално произведение и всяко приложение са достъпни за всеки. Точно това ви позволява функцията Family Sharing на Apple. Всяка покупка, направена от един член, става незабавно достъпна за всички останали. Отмина времето, когато трябваше да купувате една и съща игра четири пъти за всеки уред в къщата! А за любителите на музиката и книжните червеи в семейството е пещерата на Али Баба. Музика, електронни книги, филми – всичко това е само на едно кликване разстояние. Но внимавайте, властта идва с отговорност! Уверете се, че съдържанието е подходящо за всички възрасти. Това е перфектната комбинация от приятна атмосфера и икономичност, на която всеки може да се наслади.

Използване на родителски контрол

В цифровото семейство родителският контрол на Apple е нещо като пазители на храма. Това е идеалният инструмент за следене на цифровото потребление на младите хора, без да се превръщате в шпионин. Можете да одобрявате или да не одобрявате покупките на децата си, да следите приложенията, които те изтеглят, и дори да ограничите достъпа им до определено съдържание. Това е нещо като да държите децата си за ръка в необятния свят на интернет и да следите да не се отклонят. Спокойствие за родителите, свобода под наблюдение за децата – идеален баланс.

Предимства на семейното споделяне

Семейно споделяне е като швейцарско армейско ножче за дигиталния живот на семейството ви. Тя ви спестява пари от многократни покупки на приложения и абонаменти и прави управлението на съдържанието лесна задача. Но това не е всичко! Освен това ви позволява да откривате членовете на племето си с един поглед, което ви осигурява спокойствие и сигурност. Истинска отборна игра, в която всеки може да намери нещо за себе си, без да се налага да губи пари.

Sharesub: допълване на семейното споделяне

А сега на сцената се появи Sharesub като идеален партньор за Family Share на Apple. Представете си, че можете да разширите този кръг на споделяне отвъд границите на семейството, до още по-широка мрежа. Sharesub прави това възможно, като ви позволява да се присъединявате или да създавате групи за споделяне за услуги, които не са включени в Family Sharing. Това е обещание за допълнително намаляване на разходите за абонамент чрез споделяне на разходите с други потребители на Sharesub. Подарък за търсачите на изгодни оферти!

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Мога ли да споделям всички видове съдържание с Apple Family Sharing?

Да, функцията “Семейно споделяне” ви позволява да споделяте покупки на приложения, музика, филми, книги и други с до шест членове на семейството.

2. Необходимо ли е всеки член на семейството да има устройство на Apple?

Да, за да се възползвате пълноценно от функцията Family Sharing, всеки член трябва да използва устройство на Apple, съвместимо с тази функция.

3. Как работи родителският контрол в контекста на функцията “Споделяне на семейството”?

Родителският контрол позволява на родителите да одобряват или отхвърлят покупките и изтеглянията на децата, като гарантират безопасно сърфиране.

4. Как се управляват приложенията, които вече са закупени от други членове на семейството?

Приложенията, закупени от член на семейството преди създаването на функцията “Споделяне на семейството”, могат да бъдат достъпни за други членове без допълнителни разходи, при условие че приложението поддържа функцията “Споделяне на семейството”.

5. Мога ли да споделя абонамент за Apple Music с функцията Family Sharing?

Да, семейният абонамент за Apple Music ви позволява да споделяте музикалната си библиотека с до шестима членове на семейството, като всеки от тях има собствени препоръки и списъци за изпълнение.

6. Възможно ли е да се ограничи времето пред екрана чрез функцията “Споделяне на семейството”?

Да, Apple Screen Time позволява на родителите да задават лимити за използване на детските устройства, които могат да се управляват за всеки член на Family Share.

Categorized in: