Взели сте RMC Sport, за да гледате любимите си мачове, но сезонът е приключил? Не изпадайте в паника, ще ви обясним как да анулирате профила си в RMC Sport, за да можете да го включите отново, когато пожелаете! Така можете да спестите много пари 😎

Видове абонаменти за RMC Sport

Абонаменти с ангажимент

RMC Sport предлага редица абонаментни пакети, за да отговори на разнообразните нужди на своите потребители. От тях опцията за ангажимент предлага известна стабилност, идеална за спортните фенове, които искат непрекъснат достъп до любимото си съдържание. Тези абонаменти могат да бъдат сключени директно с RMC Sport или чрез партньорски оператори като SFR. Обикновено те предлагат фиксиран период на ангажимент, след който абонатът може свободно да продължи или да прекрати абонамента си.

Абонаменти без ангажимент

За тези, които предпочитат по-голяма гъвкавост, RMC Sport предлага и абонаменти без ангажимент. Тези оферти са идеални за зрители, които искат по-голяма свобода, тъй като им позволяват да прекратят абонамента си по всяко време без допълнителни разходи. 100% дигиталната оферта на RMC Sport е типичен пример за такъв тип абонамент, който предлага пълен достъп до съдържанието на RMC Sport, включително футбол и бойни спортове, без ограниченията на дългосрочен ангажимент.

Тези различни пакети предлагат пълна гама от възможности – от по-традиционни абонаменти с ангажимент до по-гъвкави пакети без ангажимент и комбинации с други услуги като beIN SPORTS и DAZN. Всеки пакет е разработен така, че да отговаря на различните нужди и предпочитания на спортните фенове, като гарантира, че всеки фен ще намери най-подходящото за него предложение.

Информацията за видовете абонаменти на RMC Sport е обобщена от страниците за помощ и оферти на официалния им уебсайт (RMC Sport). За по-подробна и актуална информация ви препоръчвам да посетите директно техния сайт.

Процедури за анулиране

Анулиране чрез интернет кутия (SFR, RED by SFR)

В света на спортните абонаменти гъвкавостта е от ключово значение и RMC Sport са разбрали това. За абонатите на интернет кутиите SFR или RED by SFR прекратяването на абонамента за RMC Sport е сравнително лесен, но структуриран процес. Следвайте ръководството!

Стъпки за анулиране на абонатите на SFR

  • Достъп до зоната за клиенти на SFR: Първата стъпка е да се свържете с вашата зона за клиенти на SFR. Това е отправната точка за всички административни процедури, свързани с вашия абонамент.
  • Навигация за управление на абонаменти: След като влезете в системата, отидете в раздела, в който можете да управлявате опциите и абонаментите си.
  • Искане за анулиране: Тук ще намерите възможност да анулирате абонамента си за RMC Sport. Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите заявката.

Стъпки за анулиране на RED от абонатите на SFR

Абонатите на RED by SFR ще следват подобен процес, като първо ще влязат в клиентската си зона RED. Стъпките са интуитивни и са разработени така, че да ви водят безпроблемно през процеса на анулиране.

Прекратяване на 100% цифров абонамент

За тези, които са избрали свободата на 100% цифров абонамент, отмяната е лесна – само с едно кликване.

Процедура за онлайн анулиране

  • Влезте в профила си в RMC Sport: Влезте в профила си в уебсайта RMC Sport.
  • Управление на абонаменти : Достъп до раздела за управление на абонамента.
  • Анулиране: Следвайте инструкциите, за да анулирате абонамента си. Сайтът е създаден така, че да ви води стъпка по стъпка.

Отказване на други медии (конзоли, Apple TV, Android TV)

От RMC Sport са помислили и за тези, които използват платформи като игрови конзоли, Apple TV или Android TV.

  1. Достъп до акаунта чрез поддръжката

    Влезте в профила си в RMC Sport чрез съответната поддръжка.

  2. Навигирайте до Настройки на абонамента

    Потърсете опцията за управление на абонамента си.

  3. Анулиране

    Следвайте посочените стъпки, за да прекратите абонамента си от тази поддръжка.

Така че независимо дали сте запален потребител на SFR box, почитател на 100% цифровото решение или фен на гъвкавостта на съвременните медии като конзоли и смарт телевизори, RMC Sport прави прекратяването на абонамента ви възможно най-просто и безпроблемно.

За по-подробни инструкции, специфични за вашата ситуация, ви препоръчвам да се запознаете с ръководствата за анулиране на уебсайтовете на RMC Sport, SFR и RED by SFR.

Практически съвети

Кога да поискате анулиране

Крайни срокове

За абонаментите на RMC Sport идеалният момент за подаване на искане за анулиране зависи от вида на ангажимента, който сте избрали. Ако имате абонамент, който може да се подновява ежегодно, е изключително важно да започнете процедурата по анулиране преди годишната дата на договора. Законът Hamon ви позволява да прекратите договора си по всяко време след първата година, без да чакате датата на годишното подновяване. Ако сте в първата година от договора, предсрочното му прекратяване се ограничава до случаите на непреодолима сила.

За оферти с ангажимент

Абонаментите с 12-месечен ангажимент могат да бъдат прекратени по всяко време след първата година. Въпреки това, ако желаете да се откажете от договора през първата година, трябва да отговаряте на някои специфични условия, свързани с извънредни ситуации (дългосрочна хоспитализация, свръхзадлъжнялост и др.). Възможно е да се начислят такси, ако анулирането се извърши преди края на периода на ангажимент.

За оферти без ангажимент

Ако имате абонамент без ангажимент, можете да го прекратите по всяко време без допълнителни разходи. Опростеността и гъвкавостта на тези оферти улесняват прекратяването на договора в съответствие с вашите нужди и без допълнителни ограничения.

Очаквайте такси за анулиране

За офертите с ангажимент е важно да се отбележи, че ако се откажете преди края на периода на ангажимент, може да се начислят такси за анулиране. Тази такса обикновено съответства на оставащите месечни вноски, дължими до края на периода на ангажимент. При офертите без ангажимент не се начисляват такси за анулиране, което осигурява по-голяма гъвкавост.

Използване на Sharesub след прекратяване

Възползвайте се от абонаменти с намалена цена

Ако след прекратяване на абонамента си за RMC Sport все още искате да имате достъп до спортно съдържание, но не искате да поемате пълен ангажимент, Sharesub може да бъде отлична алтернатива. Присъединявайки се към група за споделяне в Sharesub, можете да се възползвате от достъп до абонаменти като RMC Sport на много по-ниска цена, предлагайки идеален компромис между достъп и икономичност.

Споделяне на абонаментите ви

Нещо повече, Sharesub ви позволява да споделяте други съществуващи абонаменти. Независимо дали става въпрос за Netflix, Spotify или друга услуга за стрийминг, чрез споделяне на наличните места оптимизирате месечните си разходи, като същевременно позволявате на другите да ползват достъп на по-ниска цена. Това е решение, от което печелят всички участващи потребители.

Често задавани въпроси относно прекратяването на абонамент за RMC Sport

1. Мога ли да прекратя абонамента си за RMC Sport по всяко време?

Да, можете да прекратите абонамента си за RMC Sport по всяко време, ако сте необвързващ абонат. За абонаменти с ангажимент анулирането е възможно след първата година на ангажимента в съответствие със закона “Хамон”.

2. Кои са законните основания за предсрочно прекратяване?

Можете да се откажете от договора по основателни причини при изключителни обстоятелства, като например дългосрочна хоспитализация, прекомерна задлъжнялост, тежка инвалидност, смърт на абоната, загуба на постоянна работа, лишаване от свобода за повече от три месеца, преместване извън Франция или съществена промяна в договора (например оттегляне на канала Téléfoot).

3. Трябва ли да изпратя препоръчано писмо, за да се откажа?

Въпреки че невинаги е необходимо, особено за абонаменти без ангажимент, препоръчително е да се изпрати препоръчано писмо с обратна разписка, за да се води официален отчет, особено в случай на предсрочно прекратяване по основателна причина.

4. Как да се откажа, ако използвам RMC Sport на конзола или Apple TV?

Анулирането на RMC Sport на устройства като PlayStation, Apple TV или Android TV обикновено се извършва чрез клиентската зона на RMC Sport в интернет. Просто влезте в профила си, изберете месечния абонамент за RMC Sport в списъка с услуги и потвърдете отмяната.

5. Ако прекратя абонамента си за интернет на SFR, ще продължа ли да имам активен абонамент за RMC Sport?

Да, абонаментите за RMC Sport и SFR са независими. Ако прекратите абонамента си за интернет на SFR, можете да продължите да получавате 100% цифров достъп до RMC Sport, при условие че спазвате условията на абонамента за RMC Sport.

6. Има ли право на отказ от абонамент за RMC Sport?

Не, тъй като абонаментите за RMC Sport са цифрово съдържание, предоставяно чрез стрийминг, не съществува право на отказ съгласно Френския кодекс за защита на потребителите.

Categorized in: