Светът на видеоигрите е неизчерпаем източник на вдъхновение за света на киното и телевизионните сериали. Многобройни емблематични заглавия са успешно адаптирани за големия и малкия екран, осигурявайки на почитателите на видеоигрите завладяващо преживяване. Платформите за стрийминг като Netflix, Amazon Prime Video и Disney+ също разбраха значението на този процъфтяващ пазар и вече предлагат множество сериали и филми, за да задоволят желанията на геймърите.

Netflix: Поредици и филми за видеоигри

Вещиците

Базиран на известната едноименна поредица видеоигри, “The Witcher” се превърна в световен феномен. С участието на Хенри Кавил в ролята на Гералт де Рив, ловец на свръхестествени чудовища, поредицата предлага пълно потапяне във фентъзи свят, богат на магии, чудовища и политически интриги. Феновете на игрите ще се радват да се завърнат в мрачния, сложен свят, който познават толкова добре.

Трейлър на “Вещиците” – ©Netflix

Cyberpunk: Edgerunners

“Cyberpunk: Edgerunners” е анимационен сериал, вдъхновен от видеоиграта “Cyberpunk 2077”. Това сътрудничество между CD Projekt Red и анимационното студио Trigger потапя зрителите в мрачна киберпънк вселена. Поредицата изследва истории за наемници, кибернетични импланти, могъщи корпорации и бунтове, улавяйки същността на “Cyberpunk 2077”, като същевременно разработва нови герои и задълбочава вселената.

Трейлър на “Cyberpunk: Edgerunners” – ©Netflix

Arcane

Въпреки че не е базиран директно на видеоигра, “Arcane” е анимационен сериал, чието действие се развива във вселената на League of Legends.

👍 Избор на екип:

За нас Arcane е най-добрият избор на екипа. Тази адаптация се откроява като най-успешната и обещаваща в нашия списък. Тя предлага дълбочина на разказа и спираща дъха анимация, които ще зарадват феновете на League of Legends.

Трейлър на “Arcane” – ©Netflix

Disney+: Поредици и филми за видеоигри

Disney+, стрийминг платформата на известната къща на Мики, също започна да адаптира видеоигри, за радост на феновете. Ето само някои от поредиците и филмите, които можете да откриете в Disney+ :

Мандалорианецът

Въпреки че “Мандалорианецът” не е директна адаптация на видеоигра, не е възможно да говорим за Disney+, без да споменем тази феноменална поредица. Действието се развива във вселената на “Междузвездни войни” и предлага завладяващо изживяване за феновете на видеоигрите, които търсят галактическо приключение. Историята разказва за мандалорианеца Дин Джарин, който се опитва да защити мистериозно дете, известно като Грогу (или бебето Йода).

Трейлър на “Мандалорианецът” – ©Disney+

Assassin’s Creed

Филмът “Assassin’s Creed” разказва за Калъм Линч, потомък на древно тайно общество на убийци, който преживява приключенията на своя прародител Агилар чрез революционна машина, наречена Animus. Те се борят да попречат на тамплиерите да се сдобият с могъща реликва. В този вековен конфликт се преплитат действие, интриги и история.

Трейлър на Assassin’s Creed ©Disney+

Amazon Prime Video: Поредици и филми за видеоигри

Amazon Prime Video предлага и редица сериали и филми за феновете на видеоигрите. Ето само няколко примера за това какво предлага платформата:

Джак Райън на Том Кланси

Видеоигрите на Том Кланси са известни с потапянето си в света на шпионажа и екшъна. “Джак Райън на Том Кланси” пренася това преживяване на екрана с вълнуваща шпионска поредица с Джон Красински в главната роля. Любителите на шпионски игри ще намерят много неща, на които да се насладят тук.

Трейлър на “Джак Райън” на Том Кланси – ©Amazon PrimeVideo

Детектив Пикачу

Съчетавайки екшън и анимация, “Детектив Пикачу” е адаптация на вселената на покемоните, в която Пикачу е детектив заедно с човешкия си партньор Тим.

Detective Pikachu”– ©Amazon PrimeVideo

The Last of Us


Сериалът на Warner Bros “The Last of Us” е телевизионна адаптация на известната едноименна видеоигра. Действието се развива в постапокалиптичен свят, в който гъбична инфекция е превърнала по-голямата част от населението във враждебни същества. Историята разказва за Джоел, самотен и съкрушен мъж, и Ели, тийнейджърка с имунитет към инфекции, които се отправят на опасно пътешествие през опустошените земи в търсене на безопасност.

⚠️ ВНИМАНИЕ: Трябва да сте абонат на PassWarner, за да видите тази поредица.

🚨 Ако не сте абонат на PassWarner ➡️ Абонирайте се за PassWarner

Трейлър на “Последният от нас” – ©Amazon PrimeVideo

⭐️ Бонус:

Halo (Paramount+)

През 26-ти век човечеството се оказва въвлечено в ожесточена междугалактическа война срещу Заветите. В опит да обърне хода на събитията в наша полза, доктор Халси създава спартанците – свръхчовешки войници, които са подложени на генетична модификация и са оборудвани с най-новите технологии, за да придобият необикновени способности. Подобно на самата игра, сериалът се фокусира върху пътуването на спартанеца Джон-117, по-известен като Master Chief.

Трейлър на “Halo” – ©Paramount+

Възползвайте се от евтините си абонаменти!

Ако сте стигнали дотук, можете да се насладите на всичките си любими абонаменти на ниска цена благодарение на споделянето на абонаменти в Sharesub.