В света на стрийминга малко платформи са посветени изключително на спортни събития. Сред тези платформи Dazn стои на върха на почетната стълбичка по редица причини. Освен че разполага с редица интересни функции, тя ви позволява да споделяте профила си с други потребители. Разберете как.

Dazn, платформата за стрийминг на спортни събития

Разработена през 2015 г. в Обединеното кралство, Dazn е платформа за стрийминг на спортни предавания, която предоставя на потребителите каталог от седмични предавания, документални филми и класически битки. Платформата е фокусирана предимно върху бокса (най-вече чрез Dazn Boxing), но предлага и друго съдържание, като автомобилни състезания (Motocross), женски футбол (UWCL), ММА и др.

Предимства, недостатъци и алтернативи на Dazn

Една от силните страни на платформата Dazn е нейната богата библиотека от програми. Независимо дали се интересувате от бойни спортове, футбол или от света на автомобилите, със сигурност ще намерите нещо, което да ви допадне. Perform Group, компанията, основала Dazn, държи правата за излъчване на редица лиги и състезания по света, включително NFL, различните европейски футболни лиги (Висша лига, Серия А, Лига 1, Бундеслига и т.н.), NBA, Формула 1 и, разбира се, бокс и ММА.

Освен това цената на абонамента за платформата е много привлекателна. Срещу по-малко от 10 евро на месец можете да получите достъп до всички програми, излъчвани на сайта. Сайтът е представен в над 200 държави, включително в САЩ, Франция, Испания, Бразилия, Япония и др. И накрая, платформата може да бъде достъпна от широк спектър от устройства: свързани телевизори (Android TV, Apple TV, Chromecast и др.), смартфони и таблети (iOS и Android), компютри и конзоли за игри (PlayStation 4, Xbox Series X и Xbox One).

Малкото критични бележки са свързани с две от предимствата му: цена и съдържание. Въпреки че цената е много атрактивна, тя варира значително в зависимост от страната, в която се намирате. Например в САЩ трябва да похарчите 20 долара, в Обединеното кралство – 7,99 паунда, а в Австралия – 2,99 долара.

Освен цената, съдържанието, до което имате достъп, може да се различава и в зависимост от страната, в която живеете. Това се дължи на многобройните ограничения на правата за стрийминг. Например може да нямате достъп до определени събития във вашата страна, ако платформата не си партнира с управляващия орган на тези събития.

Ако не сте убедени в Dazn и търсите алтернатива, препоръчваме ви да използвате VPN услуга, за да гледате Channelstream, Canal+ Sport, Eurosport, BeIN Sports или американската платформа ESPN.

Абонаментни планове на Dazn

Както обяснихме по-горе, Dazn има абонаментни планове, които се различават в отделните държави. Цените за достъп до платформата варират от 9,99 евро на месец до над 39 евро. Ако обаче искате да спестите пари, можете да изберете годишен абонамент, който ви дава отстъпка от цената на фактурата.

Ако се абонирате за услугата, можете да гледате акценти, повторения, кадри зад кулисите, нови репортажи на живо и оригинални предавания, както и, разбира се, събитията на живо, които тя отразява. При DAZN няма договор, така че клиентите могат да прекратят абонамента си по всяко време.

Мога ли да гледам dazn на няколко устройства?

Да, можете да свържете 5 устройства едновременно към Dazn и да гледате паралелно на 2 екрана едновременно. Тези два потока обаче са максималните, тъй като ако започнете допълнително възпроизвеждане, то ще прекъсне един от другите потоци.

Споделете абонамента си за Dazn

Споделянето на акаунти в Dazn е строго контролирано, както при всички услуги за стрийминг. По закон ще можете да споделяте профила си, а следователно и абонамента си, на 4 други устройства, освен на собственото си. Но трябва да имате предвид, че можете да гледате програми едновременно само на две устройства. Ако трето устройство се свърже по същото време, излъчването се спира на едно от двете предварително свързани устройства.

Това означава, че собственикът и абонатите трябва да работят заедно, за да установят ред на работа, така че да не си влияят взаимно на ползването. Всеки потребител има свои собствени препоръки и следователно може да има достъп до съдържанието, което харесва, без проблем.

Sharesub, вашето решение за споделяне на абонаменти на Dazn

Платформата Sharesub, която е пионер в споделянето на абонаменти, ви позволява да споделите акаунта си с други хора по целия свят. Можете да сте сигурни, че собственикът и абонатите са хора, на които можете да се доверите. Политиката на потребителите на платформата предотвратява всякакви опити за измама.

Sharesub също така ви позволява да спестявате от абонамента си, като споделяте натоварването, с функция за незабавни съобщения, с която можете да разговаряте с абонатите, за да установите реда на едновременното използване на акаунта.

Тъй като това е акаунт, а не абонамент, споделянето е много лесно:

  • Достъпът до платформата се осъществява чрез приложението или браузъра;
  • Копирайте данните си за вход;
  • Изпращате ги на абоната чрез незабавни съобщения или където пожелаете;
  • Потребителят въвежда информацията и влиза в системата.

Все още ще можете да контролирате и управлявате броя на устройствата, които се свързват с вашия акаунт, в раздела “Моят акаунт”. Абонирайте се за Dazn, за да се наслаждавате на любимите си спортни програми за по-малко пари. А ако искате да спестите пари, можете да споделите абонамента си за Dazn сега.

Последна дума

Британската платформа Dazn, която се произнася “Da Zone”, е една от най-добрите платформи, в които можете да следите любимите си спортни програми като футбол, бокс, ММА и крикет. Благодарение на съвета, който ви дадохме, и вие, и абонатът можете да се възползвате от един и същ абонамент. За да улесните споделянето, препоръчваме ви да използвате някоя от платформите за споделяне, включително Sharesub.

Categorized in: