Софтуерът на Kaspersky е истинска революция в областта на защитата и е един от най-добрите на пазара. В допълнение към многото си предимства продуктът на Kaspersky ви позволява да споделяте защитата си с други потребители, ако сте сключили абонамент за споделена защита. Научете повече за различните решения за споделяне, които са ви на разположение.

Kaspersky, истински набор от инструменти

Софтуерът на Kaspersky е спечелил репутацията си не само заради безплатните си предложения, но преди всичко заради многото си функции.

Антивирусни сканирания

Kaspersky позволява на потребителите да извършват различни сканирания на компютрите си, за да проверят нивата им на сигурност. Така можете да стартирате :

  • Бързо сканиране за проверка на често отваряни папки ;
  • Пълен анализ за проверка на цялата система;
  • Селективен анализ за проверка на предварително избрани от потребителя папки.

В допълнение към сканирането на папки софтуерът ви позволява също така да сканирате сменяеми дискове, да анализирате уязвимостите на приложенията и да сканирате системния фон.

Защита на плащанията

Като първокласна функция на Kaspersky Internet Security и Kaspersky Total Security, Safe Money улеснява защитата на самоличността ви и предпазването на чувствителна информация при плащане онлайн.

Освен че защитава плащанията ви, антивирусната програма осигурява и редица други защити в зависимост от избрания от вас абонамент. В резултат на това устройството ви се ползва със защита в реално време срещу зловреден и шпионски софтуер под формата на онлайн файлове, както и със защита срещу уеб заплахи и спам. Има и защита на поверителността, която ви предпазва от опити за събиране на данни, реклами и външен достъп до уеб камерата ви. Със защитата на децата можете да проследявате местоположението на смартфоните на децата си с помощта на GPS монитор, което ви осигурява родителски контрол.

Kaspersky предлага и редица други функции, включително двупосочна защитна стена, заключване на приложения, мениджър на пароли и сигурна VPN връзка.

Предимства, недостатъци и алтернативи на Kaspersky

Както всички антивирусни продукти, Kaspersky има редица предимства, но и няколко недостатъка.

Основните предимства на антивирусния софтуер са :

  • Налични са на всички устройства: Windows, Mac, Android и iOS
  • Редовно актуализиране на базата данни с най-новите заплахи и вируси
  • Интелигентна защитна стена
  • Малко въздействие върху паметта RAM и производителността на системата
  • Налична оптимизация на системата
  • TDSKILLER търси бууткитове и рууткитове
  • Приятелски
  • 24/7 поддръжка по телефон, чат и имейл

Най-слабата страна на софтуера е неговата цена. Всъщност много потребители на интернет критикуват високата му цена, която често е придружена от функции, които са обичайни за по-скъпите планове. Най-евтиният план е наличен само за Windows.

Ако цените на офертите на Kaspersky изглеждат високи, има някои доста интересни алтернативи, като например :

  • Антивирус на Bitdefender
  • TotalAV
  • Intego
  • Norton

Планове/пакети на Kaspersky

Антизловредният софтуер на Kaspersky не се предлага само на една цена. Най-общо казано, на разположение са четири плана: една безплатна версия и три платени версии. Безплатният софтуер предлага проста защита срещу зловреден софтуер.

Антивирусният пакет на Kaspersky, който се предлага за 29 евро, предлага усъвършенствана защита срещу зловреден софтуер, блокери на софтуер за откуп и защита на личните данни.

Ако изберете платената версия на Kaspersky Internet Security за 38 евро, ще се възползвате от същите предимства като при антивирусния план. Само че можете да се възползвате и от функцията за защита на самоличността и на плащанията.

Пакетът Kaspersky Total Security, който се предлага за 44 евро, предлага най-всеобхватната защита. С него получавате същите функции като с плана за интернет сигурност, както и режим Safe Kids, мениджър на пароли и защита на файлове.

Важно е да знаете, че всички платени пакети ви позволяват да споделяте абонамента си за Kaspersky в екип. Можете да използвате един и същ абонамент едновременно на 3 устройства за подробните пакети, на 5 устройства за плановете Kaspersky Antivirus и Internet Security и на до 10 устройства за Kaspersky Total Security.

Споделяне на абонамент за Kaspersky

Както обяснихме по-горе, платените пакети на Kaspersky позволяват споделяне на абонамент, така че можете да го използвате като част от екип. Подобно на повечето доставчици на съдържание или услуги като Spotify или McAfee, споделянето на Kaspersky е напълно законно и безопасно.

Въпреки че може да изглежда опасно, споделянето на Kaspersky е напълно безопасно както за собственика, така и за абоната. Съгласно условията за ползване собственикът има право да управлява сигурността на устройствата, които споделят неговия акаунт. Тя може да стартира отдалечено сканиране за откриване на зловреден софтуер и проверка на състоянието на сигурността на свързаните устройства. Но това е всичко.

Собственикът няма достъп до личната информация на абонатите, като например банкови карти. Така че няма за какво да се притеснявате. Нещо повече, абонатите могат да използват само приложенията, които собственикът е включил в своя дял.

Sharesub, решението за споделяне на Kaspersky

За да ви помогне да спестите пари, докато се наслаждавате на абонамента си, платформата Sharesub е създала система за споделяне на Kaspersky.

За да се създаде определена основа на доверие между собственика на акаунта и абоната, ви каним да се запознаете подробно с нашите общи условия за ползване.

Time needed: 3 minutes

Споделянето на Kaspersky в Sharesub е много лесно:

  1. Първо влезте в профила си в Kaspersky и отидете в раздела Изтегляне.

  2. След това щракнете върху други изтегляния

  3. Кликнете върху изпращане на връзката за изтегляне по имейл

  4. Въведете имейл адреса на съабоната си и му изпратете връзката, за да може да изтегли пакета.

  5. Те ще получат имейл за активиране, в който ще бъдат помолени да изтеглят Kaspersky. Абонаментът вече е предварително активиран.

Имайте предвид, че в Sharesub можете да споделяте абонамента си с до 10 устройства.

Ако се интересувате от услугата, препоръчваме ви да споделите абонамента си за Kaspersky сега, за да спестите от абонаментните такси.

Ако искате да се възползвате от споделянето на Kaspersky на друг потребител, можете да се присъедините към споделяне на Kaspersky. Различните предложения за планове, налични в Sharesub, са :

Освен това собственикът и абонатите могат да общуват помежду си чрез система за групови съобщения, която се ползва с криптиране и пълна поверителност.

Последна дума

Разработеният през 1997 г. от Евгени Касперски едноименен антивирус е на върха на технологиите по отношение на защитата на данните и компютърната сигурност срещу зловреден софтуер. Използвана от повече от 400 милиона интернет потребители и 240 000 фирми, лабораторията на Kaspersky предлага различни абонаментни планове, всеки от които има своите предимства. Предимството на тази антивирусна програма е, че може да се споделя безопасно между няколко абоната. Няколко платформи могат да се използват за споделяне на данни на Kaspersky, включително Sharesub.

Categorized in: