Видео стриймингът процъфтява благодарение на Netflix и Co, поради което телевизионните канали също са модернизирани. Решението на медийната група RTL се нарича RTL+ и съчетава телевизията на живо с традиционния стрийминг. Има дори трик, с който можете да споделите абонамента си с други хора. Тази публикация ви показва как.

RTL+, платформата за стрийминг на немски език

Известна по-рано като TVNow, RTL+ е платформа за стрийминг на видео по заявка (VOD), принадлежаща на групата RTL. RTL+ предлага стриймове на живо на каналите на RTL, медийни библиотеки, филми и сериали на VOD, както и собствени продукции на RTL+. Програмите от участващите станции са достъпни тук в стрийминг формат до 7 дни след телевизионното излъчване. Освен това има около 800 филма и 1300 сериала по заявка. Предлагането на VOD е насочено към нишови пазари и се състои от филми от категория B и документални филми.

Предимства, недостатъци и алтернативи на RTL+

Услугата позволява да гледате телевизионните формати RTL и Vox, както и редица оригинални предавания като Sisi и Auris. Имате достъп и до чуждестранни програми като Lost Symbol, Harry Potter и Pretty Little Liars. Различните канали, достъпни в HD формат в приложението RTL+, включват RTL, RTL+, Géo Télévision, Nitro, n-tv, RTL Living, NOW!, RTL Passion, RTL Crime, Toggo Plus, Super RTL, RTL II, VOX up и VOX.

От януари 2022 г. услугата предлага също музика, аудиокниги, списания и подкастове. По отношение на музикалното съдържание RTL+ работи с Deezer, една от водещите услуги за стрийминг на музика в света.

Единственият проблем с услугата е, че съдържанието на RTL+ (преди това TVNow) е заключено за определен регион, което е често срещана тема сред услугите за стрийминг поради лицензионни права и ограничения. Това означава, че ако се преместите в чужбина или извън Германия, няма да можете да гледате любимите си телевизионни програми по RTL+. Така че, ако сте във Франция или другаде по света, ще можете да се възползвате от офертите на RTL+ само с помощта на VPN услуга като Norton.

Като алтернатива на абонамента за RTL+ можете да изберете други услуги за стрийминг, например Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Joyn или Wow.

Тарифни планове RTL+

Тези, които се интересуват от RTL+, могат да избират между два или три модела на ценообразуване:

  • Безплатно при €00/месец
  • Premium за 4,99 €/месец
  • Макс за 9,99 €/месец

Безплатната версия “Free” дава достъп до ограничено количество съдържание и до зоната за вътрешни лица. Той съдържа информация зад кулисите на излъчваните по телевизията сериали и информация за работата на каналите. При тази опция обаче видеоклиповете се предлагат само със стандартно качество при максимална скорост на предаване от 1,5 Mb/s.

Абонатите с достъп “Premium” имат достъп до оригиналите на услугата за стрийминг и могат да стриймват всички видеоклипове с HD качество (до 8,5 Mb/s). Освен това всички 14 канала на медийната група са достъпни през портала, както и опцията за предварителна телевизия, която ви дава достъп до избрано съдържание преди излъчването му по телевизията. С акаунт Premium можете да използвате приложението RTL+ и на мобилните си устройства.

Платформата предлага и опцията RTL+ Max за 7,99 евро на месец. В допълнение към предимствата на RTL+ Premium, сега стриймингът е възможен на две устройства едновременно. Възпроизвеждането на видео също е напълно освободено от реклами, а изтегленото съдържание е налично в оригиналната си версия. Някои оригинални продукции са достъпни само с Premium Duo; съответните видеоклипове са посочени в медиатеката. Можете също така да слушате музика или подкасти.

Споделяне на абонамент за RTL+

Услугите за стрийминг много често ограничават не само броя на едновременните стриймове, но и максималния брой устройства, на които може да бъде регистриран даден акаунт. RTL+ не прави изключение. Споделянето на акаунт е възможно само на максимум 5 устройства. Ако услугата установи, че сте превишили този брой, тя изключва всички устройства за 24 часа.

Едновременното стрийминг предаване е възможно само на две устройства с план Max. Това означава, че можете да гледате съдържание на смартфон и лаптоп едновременно. Версията Premium и безплатният достъп не предлагат тази опция.

Чрез споделяне на акаунта си можете да приложите график за гледане между абонатите си. Нещо повече, всеки абонат ще може да следва съдържанието, което харесва, независимо от предпочитанията на други абонати.

Различните решения за споделяне на абонамент RTL+: Sharesub

Намирането на абонати, които искат да следят програмите на RTL+ във вашата директна среда, понякога може да се окаже сложно. За да разширите кръга си на достъп до качествено съдържание и да спестите пари от абонамента си, Sharesub е идеалното решение за споделяне на акаунт в RTL+. Тази инициатива има за цел да увеличи максимално зрителското ви изживяване, като даде възможност на повече хора да се възползват от разнообразното предлагане на RTL+, като същевременно оптимизира разходите за абонамент.

Неговата система за незабавни съобщения позволява на собствениците на акаунти и абонатите да обсъждат времето за гледане.

Time needed: 2 minutes

За да споделите профила си с абонатите си в Sharesub, просто

  1. Влезте

    Влезте в профила си в RTL+

  2. Подробности

    Копирайте данните си за вход, имейл адреса и паролата, за да могат бъдещите ви съабонати да се възползват от услугата.

  3. Споделете

    Въведете ги в данните за абонамента, за да могат да бъдат свързани с приложението.

Освен това все още ще можете да контролирате устройствата, свързани към профила ви, в Управление на профила. Това е полезно за изтриване на устройства, когато лимитът е достигнат.

Ако се интересувате от услугата RTL+ VOD, можете да се присъедините към дял на RTL+. Ако искате да спестите пари и да предадете акаунта си на други хора, можете да споделите абонамента си за RTL+.

Заключение

Стартирала през 2021 г., за да замени TVNow, стрийминг услугата RTL+ на медийната група RTL се използва от почти 2 милиона потребители в немскоговорящия регион. Независимо от избрания ценови план един и същ акаунт може да се използва за максимум пет устройства. Налице са редица решения за споделяне, включително услугата Sharesub, която е специализирана в тази област.

Categorized in: