Η ροή βίντεο γνωρίζει μεγάλη άνθηση χάρη στο Netflix και τους συνεργάτες του, γι’ αυτό και τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν επίσης αναβαθμιστεί. Η λύση του ομίλου μέσων ενημέρωσης RTL ονομάζεται RTL+ και συνδυάζει τη ζωντανή τηλεόραση με την παραδοσιακή ροή. Υπάρχει ακόμη και ένα τέχνασμα με το οποίο μπορείτε να μοιραστείτε τη συνδρομή σας με άλλους ανθρώπους. Αυτή η ανάρτηση σας δείχνει πώς.

RTL+, η γερμανόφωνη πλατφόρμα ροής

Το RTL+, παλαιότερα γνωστό ως TVNow, είναι μια πλατφόρμα ροής VOD (video on demand) που ανήκει στον όμιλο RTL. Το RTL+ προσφέρει ζωντανές ροές των καναλιών RTL, βιβλιοθήκες πολυμέσων, ταινίες και σειρές σε VOD, καθώς και παραγωγές του RTL+. Τα προγράμματα των συμμετεχόντων σταθμών είναι διαθέσιμα εδώ σε μορφή streaming για έως και 7 ημέρες μετά την τηλεοπτική μετάδοση. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου 800 ταινίες και 1.300 σειρές κατά παραγγελία. Η προσφορά VOD τείνει να εξυπηρετεί εξειδικευμένες αγορές και αποτελείται από ταινίες B-movies και ντοκιμαντέρ.

Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και εναλλακτικές λύσεις για το RTL+

Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις τηλεοπτικές μορφές RTL και Vox, καθώς και μια σειρά από πρωτότυπο περιεχόμενο, όπως το Sisi και το Auris. Έχετε επίσης πρόσβαση σε ξένα προγράμματα όπως το Lost Symbol, το Harry Potter και το Pretty Little Liars. Τα διάφορα κανάλια που είναι διαθέσιμα σε HD στην εφαρμογή RTL+ περιλαμβάνουν τα RTL, RTL+, Géo Télévision, Nitro, n-tv, RTL Living, NOW!, RTL Passion, RTL Crime, Toggo Plus, Super RTL, RTL II, VOX up και VOX.

Από τον Ιανουάριο του 2022, η υπηρεσία προσφέρει επίσης μουσική, ακουστικά βιβλία, περιοδικά και podcasts. Για το μουσικό περιεχόμενο, το RTL+ συνεργάζεται με το Deezer, μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες ροής μουσικής στον κόσμο.

Το μόνο πρόβλημα με την υπηρεσία είναι ότι το περιεχόμενο του RTL+ (πρώην TVNow) είναι κλειδωμένο στην περιοχή, ένα κοινό θέμα μεταξύ των υπηρεσιών streaming λόγω των δικαιωμάτων αδειοδότησης και των περιορισμών. Αυτό σημαίνει ότι αν μετακομίσετε στο εξωτερικό ή εκτός Γερμανίας, δεν θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας τηλεοπτικά προγράμματα στο RTL+. Έτσι, αν βρίσκεστε στη Γαλλία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τις προσφορές του RTL+ μόνο χρησιμοποιώντας ένα VPN όπως το Norton.

Ως εναλλακτική λύση στη συνδρομή RTL+, μπορείτε να επιλέξετε άλλες υπηρεσίες streaming, όπως Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Joyn ή Wow.

Τιμολογιακά σχέδια RTL+

Όσοι ενδιαφέρονται για το RTL+ μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο ή τριών μοντέλων τιμολόγησης:

  • Δωρεάν σε €00/μήνα
  • Premium στα €4,99/μήνα
  • Max στα €9,99/μήνα

Η δωρεάν έκδοση “Free” παρέχει πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό περιεχομένου και στη ζώνη Insider. Περιέχει πληροφορίες για τα παρασκήνια των σειρών που μεταδίδονται στην τηλεόραση και πληροφορίες για το έργο των καναλιών. Ωστόσο, με αυτή την επιλογή, τα βίντεο είναι διαθέσιμα μόνο σε τυπική ποιότητα με μέγιστο ρυθμό μετάδοσης 1,5 Mb/s.

Οι συνδρομητές με πρόσβαση “Premium” έχουν πρόσβαση στα πρωτότυπα της υπηρεσίας streaming και μπορούν να μεταδίδουν όλα τα βίντεο σε ποιότητα HD (έως και 8,5 Mb/s). Επιπλέον, και τα 14 κανάλια του ομίλου μέσων ενημέρωσης είναι διαθέσιμα μέσω της πύλης, καθώς και η προ-τηλεοπτική επιλογή, η οποία σας δίνει πρόσβαση σε επιλεγμένο περιεχόμενο πριν αυτό μεταδοθεί από την τηλεόραση. Με έναν λογαριασμό Premium, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή RTL+ στις κινητές συσκευές σας.

Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης την επιλογή RTL+ Max με 7,99 ευρώ το μήνα. Εκτός από τα πλεονεκτήματα του RTL+ Premium, η ροή είναι πλέον δυνατή σε δύο συσκευές ταυτόχρονα. Η αναπαραγωγή βίντεο είναι επίσης εντελώς απαλλαγμένη από διαφημίσεις και το περιεχόμενο που κατεβάζετε είναι διαθέσιμο στην αρχική του έκδοση. Ορισμένες πρωτότυπες παραγωγές είναι προσβάσιμες μόνο με το Premium Duo- τα αντίστοιχα βίντεο αναφέρονται στη βιβλιοθήκη πολυμέσων. Μπορείτε επίσης να ακούτε μουσική ή podcasts.

Κοινή χρήση συνδρομής RTL+

Οι υπηρεσίες ροής πολύ συχνά περιορίζουν όχι μόνο τον αριθμό των ταυτόχρονων ροών, αλλά και τον μέγιστο αριθμό συσκευών στις οποίες μπορεί να εγγραφεί ένας λογαριασμός. Το RTL+ δεν αποτελεί εξαίρεση. Η κοινή χρήση λογαριασμού είναι δυνατή μόνο σε μέγιστο αριθμό 5 συσκευών. Εάν η υπηρεσία διαπιστώσει ότι έχετε υπερβεί αυτόν τον αριθμό, θα αποσυνδέσει όλες τις συσκευές για 24 ώρες.

Η ταυτόχρονη ροή είναι δυνατή μόνο σε δύο συσκευές με το πρόγραμμα Max. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προβάλλετε περιεχόμενο σε smartphone και φορητό υπολογιστή ταυτόχρονα. Η έκδοση Premium και η δωρεάν πρόσβαση δεν προσφέρουν αυτή την επιλογή.

Με την κοινή χρήση του λογαριασμού σας, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα προβολής μεταξύ των συνδρομητών σας. Επιπλέον, κάθε συνδρομητής θα μπορεί να ακολουθεί το περιεχόμενο που του αρέσει, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις των άλλων συνδρομητών.

Οι διάφορες λύσεις κοινής χρήσης συνδρομής RTL+: Sharesub

Η εύρεση συνδρομητών που θέλουν να παρακολουθήσουν προγράμματα στο RTL+ στο άμεσο περιβάλλον σας μπορεί μερικές φορές να αποδειχθεί περίπλοκη. Για να σας βοηθήσει να διευρύνετε τον κύκλο της πρόσβασής σας σε ποιοτικό περιεχόμενο και να εξοικονομήσετε χρήματα από τη συνδρομή σας, το Sharesub είναι η ιδανική λύση για την κοινή χρήση ενός λογαριασμού RTL+. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση της εμπειρίας θέασης, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να επωφεληθούν από την ποικιλόμορφη προσφορά του RTL+, βελτιστοποιώντας παράλληλα το κόστος συνδρομής.

Το σύστημα άμεσων μηνυμάτων του επιτρέπει στους ιδιοκτήτες λογαριασμών και τους συνδρομητές να συζητούν τους χρόνους προβολής.

Απαιτούμενος χρόνος 2 λεπτά

Για να μοιραστείτε το λογαριασμό σας με τους συνδρομητές σας στο Sharesub, απλά

  1. Συνδεθείτε

    Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας RTL+

  2. Λεπτομέρειες

    Αντιγράψτε τα στοιχεία σύνδεσης, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης, ώστε οι μελλοντικοί συν-συνδρομητές σας να μπορούν να επωφεληθούν από την υπηρεσία.

  3. Μοιραστείτε το

    Εισάγετε τους στα στοιχεία συνδρομής, ώστε να μπορούν να συνδεθούν με την εφαρμογή.

Επιπλέον, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να ελέγχετε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο λογαριασμό σας στη Διαχείριση λογαριασμού. Αυτό είναι χρήσιμο για τη διαγραφή συσκευών όταν συμπληρώνεται το όριο.

Εάν ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία RTL+ VOD, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα μερίδιο RTL+. Ομοίως, αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μεταβιβάσετε το λογαριασμό σας σε άλλους, μπορείτε να μοιραστείτε τη συνδρομή σας στο RTL+.

Συμπέρασμα

Η υπηρεσία streaming RTL+ του ομίλου RTL media που ξεκίνησε το 2021 για να αντικαταστήσει το TVNow, χρησιμοποιείται από σχεδόν 2 εκατομμύρια χρήστες στη γερμανόφωνη περιοχή. Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο σχέδιο τιμών, ο ίδιος λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πέντε συσκευές το πολύ. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες λύσεις κοινής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας Sharesub, η οποία ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα.