Защо да се откажете от абонамента си за Spotify?

Светът на стрийминга на музика непрекъснато се развива и предлага разнообразни платформи с различни ценови модели. Spotify, един от лидерите в тази индустрия, предлага хиляди песни на една ръка разстояние. Въпреки това някои потребители могат да се откажат от абонамента си за Spotify по различни причини. Месечната цена на абонамента Premium може да ви се стори висока, особено ако не го използвате всеки ден. Или пък примамката на конкурентни платформи като Deezer, Tidal или Amazon Music със специални функции или оферти може да ви накара да се замислите дали да не се откажете.

Преди обаче да се решиш да прекратиш абонамента си, има алтернатива, която може да обмислиш: семейният план на Spotify и споделянето на абонамента чрез Sharesub.com.

Избор на семеен план и споделяне на абонамента: икономично решение

Вместо просто да прекратите абонамента си, защо не обмислите да възстановите разходите си, като изберете семейния план на Spotify и споделите абонамента си с други потребители в Sharesub.com? Семейният план на Spotify, който струва 14,99 евро на месец, ви позволява да добавите до петима души, живеещи на същия адрес. Тук се появява Sharesub.com.

Sharesub.com, позиционирана като иновативна платформа за споделяне на акаунти в Spotify, надхвърля традиционните граници на споделянето на абонаменти. Този сайт не само ви позволява да споделяте абонамент за Spotify с няколко души, но и извън членовете на вашето домакинство. Като предоставите безплатните си места в Sharesub.com, можете значително да намалите цената на абонамента си за Spotify. Благодарение на този Споделяне на акаунт в Spotify системата за споделяне на акаунти, общите разходи се разделят на 6, което ви дава възможност да получите почти пълно възстановяване на сумата, докато се наслаждавате напълно на музикалния си абонамент. В крайна сметка вашият дял ще бъде ограничен до по-малко от 3 евро на месец, което прави преживяването в Spotify едновременно икономично и общностно.

Не само спестявате пари, но и се възползвате от допълнителните предимства на семейния пакет, като например родителски контрол и възможност за създаване на отделни акаунти. Освен това помагате на други музикални фенове да получат достъп до премиум услуги на по-ниска цена, като създавате общност засъвместна икономика.

Как да прекратите абонамента си за Spotify

Ако все пак искате да прекратите абонамента си за Spotify, ето как да го направите.

1 Влезте в акаунта си в Spotify с помощта на уеб браузър (функцията за анулиране не е налична в мобилното приложение).

2 Кликнете върху профила си в горния десен ъгъл, след което изберете “Акаунт”.

3 В лявото меню щракнете върху “Абонамент”.

4 След това кликнете върху “Промяна или отмяна”, а след това върху “Отмяна на абонамент Premium”.

5 Следвайте инструкциите, за да потвърдите отмяната.

Как да се върна към Spotify Free?

След прекратяване на абонамента за Premium акаунтът ви автоматично ще се върне към безплатната версия на Spotify в края на текущия период на абонамент. Продължавате да имате достъп до списъците си за възпроизвеждане и запазените песни, но с реклами между заглавията.

Как да отменя автоматичното подновяване?

Прекратяването на вашия Premium абонамент отменя и автоматичното подновяване. Няма да ви бъде начислена такса за следващия период.

Как да отменя Spotify от приложението?

Понастоящем Spotify не ви позволява да прекратите абонамента си чрез приложението. 😞 Затова сте длъжни да влезете в сайта, който ще поиска от вас да запомните паролата си или начина си на влизане, ако използвате facebook или друга връзка.

Въпреки това можете да отидете в менюто ⚙️Paramètres в приложението, за да проверите пощата, с която сте свързани в приложението. Тя е посочена на третия ред. Това ще ви позволи да получите достъп до профила си и да поискате нова парола, ако е необходимо.

Как да получа парите си обратно от службата за обслужване на клиенти на Spotify?

Spotify прилага 14-дневна политика за възстановяване на суми за абонаменти, закупени директно от сайта на компанията. Ако се окажете в такава ситуация, можете да се свържете с отдел “Обслужване на клиенти” чрез формуляра за поддръжка на техния уебсайт.

В крайна сметка прекратяването на абонамента за Spotify може да изглежда като най-добрия начин да запазите бюджета си разумен, но има и алтернативи, като например семейния план и споделянето на абонамента чрез Sharesub. Ако обаче решите да се откажете, можете да го направите лесно и бързо, като имате предвид наличните възможности за възстановяване на сумата или връщане към безплатната версия.

Categorized in: