Google One е абонаментна услуга, разработена и предлагана от Google. Той предлага повече място за съхранение в облака от акаунтите в Google и е предназначен за широката публика. Споделянето на абонамент за Google One е добър начин да се възползвате от голям капацитет за съхранение на по-ниска цена. Ще обясним как да ползвате абонамент за Google One с няколко потребители, като гарантирате, че изживяването е оптимално за всеки потребител.

Колко струва абонаментът за Google One?

Всеки потребител на профила в Google има безплатен пакет за съхранение от 15 GB, но Google One предлага допълнителни пакети. Някои от тях могат да се плащат годишно, а не месечно.

  • Основен пакет : 1,99 щ.д./месец и 19,99 щ.д./година ви дава право на 100 GB пространство за съхранение, възможност за споделяне с до 5 души, помощ от експерти на Google и предимства за индивидуални абонати.
  • Стандартен пакет : 2,99 щ.д./месец и 29,99 щ.д./година, дава достъп до 200 GB пространство за съхранение, възможност за споделяне на абонамента с 5 души, помощ от експерти на Google и предимства за абонатите.
  • Премиум пакет : 9,99 щ.д./месец и 99,99 щ.д./година. Този пакет ви дава право на 2 TB пространство за съхранение, възможност за споделяне с до 5 души, експертна поддръжка и предимства като при другите пакети.

Сумите са едни и същи в $ и €.

Как мога да споделя абонамента си за Google One?

Според препоръките за използване на акаунт в Google One абонаментът трябва да бъде споделен само с членовете на семейството ви. Но можете да се свържете, където и да се намирате, така че да споделите абонамента си с други хора. За да можете да дадете възможност на всеки потребител да използва акаунта самостоятелно, трябва да следвате няколко стъпки.

Time needed: 3 minutes

Споделяне на акаунта ви в Google One просто

  1. 1. Влезте в страницата Google One

    Връзката се осъществява чрез достъп до страницата Google One от всеки браузър.

  2. Кликнете върху “Споделяне със семейството”.

    Малко по-надолу на началната страница ще намерите бутона “Сподели със семейството си”.

  3. Кликнете върху “Създаване на семейна група”.

    В горния десен ъгъл на новата страница изберете раздела “Създаване на семейна група”.

  4. Добавяне на акаунти за различни потребители.

    Това действие ви прави администратор на групата. Остава само да добавите членове.
    След този етап всеки потребител ще може да се възползва от абонамента, който сте избрали, без риск от изтичане на информация от един акаунт към друг. Нито един от файловете, съхранявани в това пространство, не може да бъде видян от друг потребител, освен ако не сте го споделили с него от Google Drive, Google Photos или Gmail.

Какви са предимствата на споделянето на абонамент за Google One?

Важно е да се отбележи, че :

  • Ако споделите абонамента си за Premium с друг потребител и използвате годишния пакет, спестявате до 49,99 щ.д./годишно и се възползвате от 2 TB пространство за съхранение.
  • Ако споделите стандартен абонамент с един човек, ще похарчите само 14,99 щ.д./година и ще се възползвате от 200 GB пространство за съхранение.

Ако искате да споделите абонамента си за Google One, започнете сега:

Не сте се абонирали за него? Затова не чакайте повече и се присъединете към споделянето на Google One благодарение на Sharesub :

Как мога да споделя разходите за абонамент с моите съабонати?

Sharesub е платформа, която ви позволява да споделите разходите за всички абонаменти с вашите съабонати. Това улеснява получаването на месечните ви вноски, без да се налага да тормозите семейството и приятелите си.
Не е възможно да споделяте абонаментните такси за Google One директно на страницата. Но ако се регистрирате в Sharesub, можете да направите точно това. От вас зависи да попълните акаунта си в Sharesub с необходимата информация и след това да получите връзка за споделяне, която ще позволи на съабонатите ви да добавят своята карта за плащане. След това всеки месец автоматично ще се дебитира определена сума.

Какви са рисковете при споделяне на абонамент?

Няма риск при споделяне на абонамент за Google One. Вашите данни са не само защитени, но може да се споделя само информацията, която желаете да споделите. Все пак е важно да обърнете внимание на два различни аспекта при споделянето на абонамент:

  • Използвайте парола, различна от тази, която обикновено използвате за този акаунт;

За Google One достъпът е отделен и се управлява директно от Google, така че е още по-сигурен!