Световен лидер в киберсигурността, Trend Micro предлага своя опит в защитата на данни на компютри, смартфони и в облака. За тази цел компанията е разработила високоефективен антивирус, който се предлага чрез абонамент. Тя ви позволява да използвате защитата си с други работни станции благодарение на споделянето на абонамента. Има няколко начина да направите това. В тази статия е разгледано всичко, което трябва да знаете за споделянето на абонамент за Trend Micro.

Анализ на Trend Micro

Антивирусната програма на Trend Micro разполага с антималуер скенер, който постоянно сканира компютъра ви, за да гарантира, че той не е обект на външни атаки. Тези сканирания включват бързо сканиране на системни папки и фонови процеси, пълно сканиране на целия твърд диск и персонализирано сканиране на избрани от вас файлове или папки.

Програмата също така осигурява защита в реално време срещу злонамерен софтуер, софтуер за откуп и потенциално нежелани програми. Той разполага и с уеб защита, която блокира злонамерени и измамни уебсайтове при опит за достъп до тях. Защитата е снабдена със скенер за поверителност, който ви позволява да регулирате настройките за поверителност на уеб браузъра и социалните мрежи.

Мобилната версия на програмата разполага с функция, наречена Trend Micro ID Security. Тази функция постоянно предупреждава в тъмната мрежа, ако някоя от личните ви данни е обявена за продажба. Тази информация включва вашите имейл адреси, номера на кредитни карти или банкови сметки, пароли и паспортни данни.

В допълнение към описаните по-горе функции антивирусната програма има и редица други функции:

  • Мениджър на пароли
  • Родителски контрол
  • VPN услуга, наречена VPN Proxy One Pro
  • Сигурно изтриване
  • Ускорител на защитната стена

Всички тези функции работят доста добре.

Предимства, недостатъци и алтернативи на Trend Micro

Подобно на всички антивирусни програми, софтуерът за борба със зловреден софтуер на Trend-Micro също има своите предимства и недостатъци.

Предимствата на анти-рансъмуер програмата включват :

  • Добра защита в реално време за гарантиране на сигурността на работните ви станции по всяко време
  • Засилена защита срещу всички интернет заплахи
  • Безплатна основна версия за Android и iOS
  • Безплатна 30-дневна пробна версия с гаранция за връщане на парите
  • Добро приложение за настолни компютри

Малкото точки, които могат да се критикуват за софтуера, включват:

  • Няма защита за уеб камерата на Windows
  • Лошата работа на разширението на браузъра
  • Ограничен избор на лицензи
  • Няма защитна стена

Въпреки това има и други алтернативи на софтуера, включително Kaspersky, McAfee, BitDefender, Avast Antivirus и Norton.

Абонаментни планове на Trend Micro

Trend Micro предлага 4 различни плана. Най-основният план, Antivirus+ Security, е наличен за Windows (потребителите на Mac могат да получат подобен основен план Antivirus for Mac). Малко по-усъвършенстван план е Internet Security, който се предлага само за Windows. Плановете Maximum Security и Premium Security Suite са премиум планове и работят на компютри, Mac, Android, iOS устройства и Chromebook.

Trend Micro няма безплатен план, въпреки че предлага няколко безплатни функции, като House Call (онлайн сканиране за сигурност) и разширението за браузър Safe Filter for Kids. Всички планове трябва да бъдат закупени като част от едногодишен или двугодишен абонамент. Въпреки това Trend Micro предлага безплатен 30-дневен пробен период за всички планове, а всички покупки са с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Ето ценовата листа за всеки абонаментен план:

  • Antivirus+ Security за 18,81 € на година
  • Антивирусен софтуер за Mac за 28,24 € на година
  • Интернет сигурност за €37,67 на година
  • Максимална сигурност за €47,10 на година
  • Premium Security Suite за 56,53 € на година

Споделяне на абонамент за Trend Micro

Trend Micro ви позволява да споделяте защита с други хора напълно законно.

Възможността да разширите защитата си до други компютри или мобилни устройства започва само с плана за интернет сигурност. Двата предишни плана могат да се използват само на една работна станция.

Собственикът на акаунта няма правомощия за защита на абонатите. Поради това тя не може да осъществява достъп до лична информация, да извършва отдалечени анализи или да проверява интегритета на други потребители. Всеки потребител се радва на пълна поверителност. Освен това собственикът винаги може да изтегли уреда след изтичане на периода на фактуриране.

Споделяне на абонамент на Trend Micro чрез Sharesub

Сайтът Sharesub е създаден, за да ви помогне да спестите пари от абонамента си, и ви предлага услугата за споделяне на абонамент в акаунта. Благодарение на него можете просто и сигурно да предоставите абонамента си за Trend Micro на други потребители, така че те да могат да се възползват от него, като платят определена вноска, определена според вашите желания.

Time needed: 4 minutes

За да споделите абонамента си за Trend Micro, просто следвайте тази процедура

  1. На компютъра си отворете приложението Trend Micro

  2. Кликнете върху Защитете друго устройство

  3. Кликнете върху Добавяне на устройство

  4. Изберете типа устройство, с което искате да споделите защитата си (Windows, Mac, Android или iOS)

  5. Изберете метод за споделяне (имейл, връзка за споделяне, QR код за смартфони или папка за компютри).

  6. Всичко, което абонатът трябва да направи, е да кликне върху връзката, да изтегли софтуера и да го инсталира. Той следва всички инструкции, отваря софтуера и попълва данните за акаунта, за да активира защитата си.

С цел по-добра защита ви съветваме да се абонирате за услугата Maximum Security. Последният позволява една и съща защита да се използва за 10 устройства, за разлика от другите планове, които могат да се използват само за 3 или 5 устройства. Интересува ли ви идеята? Споделете абонамента си за Trend Micro сега.

Ако се интересувате от функциите на Trend Micro, можете да се възползвате от защитата на друг потребител. Всичко, което трябва да направите, е да се присъедините към дял на Trend Micro.

Последна дума

Базирана в Токио, Япония, и Ървинг, Тексас, САЩ, Trend Micro Inc. разработи високопроизводителен антивирус за защита на вашите компютри и данни. Благодарение на опцията за споделяне на акаунт можете да позволите на други потребители да се възползват от абонамента ви за Trend Micro. За да достигнете до повече хора, можете да използвате няколко сайта за споделяне на абонаменти, като например Sharesub.

Categorized in: