Месечните ни бюджети включват наем, електричество, телефон, интернет и абонамент за мултимедия. Открийте съветите за оптимизиране на бюджета и спестяване на стотици или хиляди евро.

💸 Основни разходни позиции

Средният ни месечен разход е над 1000 евро. Тези разходи са нараснали рязко през последните тридесет години, тъй като през 60-те години на миналия век те са представлявали по-малко от 12 % от бюджета, докато днес те са около 30 %. Това значително увеличение очевидно отразява загубата на покупателна способност. Първото перо от разходите очевидно е свързано с недвижими имоти, като наемите или изплащането на заеми достигат 650 евро. Това винаги е бил основният елемент, но с повишаването на цените на имотите делът му се е увеличил още повече.

Следващите по големина разходи са за транспорт – средно 223 евро за превозни средства, поддръжка на превозни средства и бензин, както и за обществен транспорт. След това разходите за грижи и здраве като цяло, включително разходите за здравната ви застраховка, са малко над сто евро. И накрая, има и всички абонаментни такси за интернет и телефон (free, orange, sfr…), както и за услуги за стрийминг на видео и музика, като netflix и spotify.

Проучването на CSA Research – LesFurets, публикувано в понеделник, 23 ноември 2020 г., показва също, че младите работещи хора на възраст между 25 и 34 години харчат най-много в сравнение с месечния си бюджет.Това е така, защото е скъпо да започнат професионалния си живот, а и доходите им са по-ниски. За тях е важно да намалят или оптимизират разходите си, за да могат да се радват на добро качество на живот на същата цена.

💰 Откъде да започна, за да намаля разходите си?

От всички разходи, които изброихме, най-силно въздействие оказва наемът, но парадоксално е, че той е най-непоносим: трудно ще намерите по-нисък наем от този в настоящия си апартамент, а преместването ще отнеме много време. Транспортните разходи също са донякъде невъзможни за намаляване, въпреки че няколко трика могат да помогнат за намаляването им. Затова ще се съсредоточим първо върху цифровите разходи.

Намалете разходите си за цифров абонамент

📞 Wifi и телефон

Най-често срещаните цифрови абонаменти са за Wi-Fi и телефон. За да спестите от тези стоки, можете да започнете с търсене на добри оферти, например в vente privée, която предлага безплатни оферти няколко пъти годишно, като една година е почти безплатна за нови абонати. Ако все пак вече сте се абонирали, трябва да знаете, че вече е възможно да смените абонамента си лесно, безплатно и с преносимост на номера. Ако посетите сайт като Ariase pour Internet или Monpetitforfait, можете да откриете по-привлекателни оферти.

Потенциални икономии: 10-30 евро на месец или около 240 евро на година.

📺 Netflix, Spotify, вестници и игри…

Поточното предаване на аудио- и видеоклипове стана изключително важно и сега понякога се налага да притежавате няколко от тях (Amazon Prime video, Disney+…), за да можете да следите филмите и сериалите, които приятелите ви препоръчват. Алтернативата? Преминете към семейни или многоекранни абонаменти и ги споделете със семейството и приятелите си. С автоматичното възстановяване на разходите от сайт като Sharesub плащате само за едно място от 4 или за едно място от 6. Разходите за абонаменти отпадат и дори можете да си позволите повече услуги.

Ако вече имате абонамент, надградете го до семейна оферта и го предложете на сайта, той бързо ще намери абонати. Можете също така да потърсите в списъка с вече предлагани продукти.

Потенциални спестявания: от 13 до 35 евро на месец или до 350 евро на година. И повече, ако сте голям потребител, без недостатъци. !

⚡ Отмяна на ненужни абонаменти

Дали фитнес залата все още ви плаща всеки месец, въпреки че и двамата знаем, че никога повече няма да стъпите в нея? Но за да прекратите абонамента си, трябва да преминете през известния като труден процес на изпращане на препоръчано писмо.

Ideel ви позволява да управлявате абонаментите си само с няколко кликвания и на цената на едно препоръчано писмо се грижи за всички процедури по анулиране. Например, искате ли да прекратите абонамента си за KeepCool? Всичко, което трябва да направите, е да създадете акаунт в Ideel, да въведете данните за абонамента си за KeepCool и да кликнете върху бутона “анулиране”. След това Ideel ще се погрижи за всичко и ще ви информира за различните стъпки, свързани с анулирането на абонамента ви.

Намалете транспортните си разходи

🚗 Автомобил и бензин

За автомобила и бензина има малко решения, ако това е неизбежно. Сравнителите на застраховки, като Les Furets, могат да ви помогнат да направите известни годишни икономии, но те ще бъдат умерени.

Ежедневното ползване на кола също спестява пари, както и споделянето на абонаментна карта. Blablacar стартира услугата Blablalines, предназначена за ежедневни пътувания, с много практично приложение.

Потенциални спестявания: от 50 до 150 евро на месец. С малко усилия можете да получавате по 1000 евро годишно.

🚴‍♂️ Променете начина си на придвижване?

Ако не живеете твърде далеч от работа, колоезденето е евтина алтернатива на автомобила и дори на обществения транспорт. Като се има предвид, че това е и тренировка, която е полезна за тялото ви през лятото 💪, това е печелившо за всички. Психологическата бариера е най-важната за преодоляване, защото дори през зимата или в дъжд е лесно да се направи с подходящото оборудване: добър велосипед, панер, който съдържа екипировка за дъжд, а тази екипировка включва дъждобран и дъждобран. С увеличаването на велосипедните алеи и през летните месеци това е сбъдната мечта. Особено като се има предвид, че тя може да ви спести много време всеки ден. И накрая, ако вашият работодател предлага такава възможност, можете да се възползвате от надбавки за колоездене на база изминати километри. А с това бюджетът ви може да се сведе до нула.

Нашият съвет: единичен велосипед за разстояния до 5/6 км от работното място и електрически велосипед за разстояния до 10/12 км. Отделете време, за да изберете най-добрия маршрут.

Потенциални икономии: от 40 до 250 евро на месец. С малко усилия, но и с много забавление, ако маршрутът ви е подходящ.

🏠 Какво ще стане с дома ми?

Това е последният елемент, който не можете да си позволите да загубите. Ако все още нямате собствено жилище и се подготвяте да се преместите, споделянето на апартамент може да ви спести между 5 и 20% в зависимост от града, но ще трябва да отговаряте на редица условия и да направите някои компромиси в начина си на живот. Ако обаче това ви устройва, можете да споделите и Wi-Fi, абонамента за Netflix…

Ако не, можете да опитате да сравните офертите за електричество и газ. Спестяванията ще бъдат около 10%, но през първата година трябва да внимавате за случайни оферти, които могат да се увеличат през следващите години. Всекидневните жестове, като например намаляване на отоплението, когато излизате, или инсталиране на таймер, са най-добрите начини за намаляване на сметката.

💰 Микрокредит, който да ви помогне в края на месеца

С всички тези разходи не е изключено в края на месеца да не ви стигнат парите. За да финансирате непредвидени събития или спешни финансови ситуации и ако не разполагате с достатъчно голям бюджет, можете да вземете 24-часов бърз кредит в специализирани онлайн платформи. Тези малки заеми често се отпускат за малки суми – от 50 до 1000 евро, а погасяването им е бързо – само за няколко месеца. Ако в края на месеца имате затруднения, тези микрокредити са истинска помощ, те ви помагат и не влияят на бюджета ви в дългосрочен план!

Надяваме се, че ви хрумнаха няколко идеи за намаляване на месечния бюджет. Сигурни сме, че ще знаете какво да правите със спестените средства!

Categorized in: