Ο μηνιαίος προϋπολογισμός μας περιλαμβάνει το ενοίκιο, το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο, το διαδίκτυο και τις συνδρομές πολυμέσων. Ανακαλύψτε τις συμβουλές για να βελτιστοποιήσετε τον προϋπολογισμό σας και να εξοικονομήσετε εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ.

💸 Κύρια στοιχεία δαπανών

Η μέση μηνιαία δαπάνη μας είναι πάνω από 1.000 ευρώ. Οι δαπάνες αυτές έχουν αυξηθεί απότομα τα τελευταία τριάντα χρόνια, καθώς τη δεκαετία του 1960 αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 12% του προϋπολογισμού, ενώ σήμερα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30%. Αυτή η σημαντική αύξηση αντικατοπτρίζει προφανώς την απώλεια αγοραστικής δύναμης. Το πρώτο στοιχείο δαπάνης είναι προφανώς η ακίνητη περιουσία, με τα ενοίκια ή την αποπληρωμή δανείων να πλησιάζουν τα 650 ευρώ. Αυτό ήταν πάντα το κύριο στοιχείο, αλλά με την αύξηση των τιμών των ακινήτων, το ποσοστό αυξήθηκε ακόμη περισσότερο.

Τα επόμενα μεγαλύτερα στοιχεία δαπανών είναι οι μεταφορές, με μέσο όρο 223 ευρώ για οχήματα, συντήρηση οχημάτων και βενζίνη, καθώς και για τις δημόσιες μεταφορές. Στη συνέχεια, το κόστος της περίθαλψης και της υγείας γενικότερα, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ασφάλισής σας για λίγο πάνω από εκατό ευρώ. Τέλος, υπάρχουν όλες οι συνδρομές στο διαδίκτυο και την τηλεφωνία (δωρεάν, orange, sfr…), καθώς και οι υπηρεσίες ροής βίντεο και μουσικής, όπως το netflix και το spotify.

Η μελέτη της CSA Research – LesFurets, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, δείχνει επίσης ότι οι νέοι εργαζόμενοι ηλικίας 25 έως 34 ετών ξοδεύουν τα περισσότερα σε σχέση με τον μηνιαίο προϋπολογισμό τουςΑυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι δαπανηρό να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή και τα εισοδήματά τους είναι χαμηλότερα. Για αυτούς, είναι σημαντικό να μειώσουν ή να βελτιστοποιήσουν τις δαπάνες, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν καλή ποιότητα ζωής με την ίδια τιμή.

💰 Από πού μπορώ να ξεκινήσω για να μειώσω το κόστος μου;

Από όλα τα στοιχεία δαπανών που απαριθμήσαμε, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση είναι το ενοίκιο, αλλά παραδόξως είναι και το πιο ασυμπίεστο: θα είναι δύσκολο να βρείτε χαμηλότερο ενοίκιο από το τρέχον διαμέρισμά σας και πολύ χρονοβόρο να μετακομίσετε. Το κόστος μεταφοράς είναι επίσης κάπως ασυμπίεστο, αν και υπάρχουν μερικά τεχνάσματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το μειώσετε. Επομένως, θα επικεντρωθούμε πρώτα στις ψηφιακές δαπάνες.

Μειώστε το κόστος της ψηφιακής σας συνδρομής

📞 Wifi και τηλέφωνο

Οι πιο συνηθισμένες ψηφιακές συνδρομές είναι το wifi και το τηλέφωνο. Για να εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτά τα είδη, μπορείτε να ξεκινήσετε ψάχνοντας για καλές προσφορές, για παράδειγμα στη vente privée, η οποία προσφέρει δωρεάν προσφορές αρκετές φορές το χρόνο με ένα χρόνο σχεδόν δωρεάν για τους νέους συνδρομητές. Εάν, ωστόσο, έχετε ήδη τη συνδρομή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πλέον δυνατή η αλλαγή συνδρομής εύκολα, δωρεάν και με φορητότητα αριθμού. Επισκεπτόμενοι έναν ιστότοπο όπως η Ariase pour Internet ή η Monpetitforfait, μπορείτε να βρείτε πιο ελκυστικές προσφορές.

Πιθανή εξοικονόμηση: 10 έως 30 ευρώ το μήνα ή περίπου 240 ευρώ το χρόνο.

📺 Netflix, Spotify, εφημερίδες και παιχνίδια…

Η ροή ήχου και βίντεο έχει γίνει απαραίτητη, και τώρα μερικές φορές χρειάζεται να έχετε πολλά από αυτά (Amazon Prime video, Disney+…) για να μπορείτε να παρακολουθείτε τις ταινίες και τις σειρές που σας προτείνουν οι φίλοι σας. Η εναλλακτική λύση; Μεταβείτε σε οικογενειακές συνδρομές ή συνδρομές πολλαπλών οθονών και μοιραστείτε τις με την οικογένεια και τους φίλους σας. Με την αυτόματη επιστροφή χρημάτων από έναν ιστότοπο όπως το Sharesub, πληρώνετε μόνο για μία θέση από τις 4 ή μία θέση από τις 6. Το κόστος των συνδρομών εξαφανίζεται, και μπορείτε ακόμη και να προσφέρετε στον εαυτό σας περισσότερες υπηρεσίες.

Αν έχετε ήδη μια συνδρομή, αναβαθμίστε την σε οικογενειακή προσφορά και προσφέρετε την στον ιστότοπο, θα βρείτε γρήγορα συνδρομητές. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στον κατάλογο των διαθέσιμων προϊόντων.

Πιθανή εξοικονόμηση: 13 έως 35 ευρώ το μήνα ή έως 350 ευρώ το χρόνο. Και περισσότερο αν είστε μεγάλος καταναλωτής, χωρίς κανένα μειονέκτημα. !

⚡ Ακύρωση περιττών συνδρομών

Το γυμναστήριό σας εξακολουθεί να σας πληρώνει κάθε μήνα, παρόλο που και οι δύο ξέρουμε ότι δεν θα ξαναπατήσετε ποτέ το πόδι σας σε αυτό; Αλλά για να ακυρώσετε τη συνδρομή σας, πρέπει να περάσετε από τη γνωστή δύσκολη διαδικασία της αποστολής συστημένης επιστολής.

Το Ideel σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις συνδρομές σας με λίγα μόνο κλικ και, στην τιμή μιας συστημένης επιστολής, αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες ακύρωσης. Για παράδειγμα, θα θέλατε να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο KeepCool; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην Ideel, να καταχωρίσετε τα στοιχεία της συνδρομής σας στο KeepCool και να κάνετε κλικ στο κουμπί “ακύρωση”. Η Ideel θα φροντίσει τα πάντα και θα σας ενημερώνει για τα διάφορα βήματα που απαιτούνται για την ακύρωση της συνδρομής σας.

Μειώστε το κόστος μεταφοράς σας

🚗 Αυτοκίνητο και βενζίνη

Για το αυτοκίνητο και τη βενζίνη, υπάρχει μικρή λύση αν είναι αναπόφευκτο. Οι συγκριτές ασφαλίσεων, όπως η Les Furets, μπορεί να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα κάθε χρόνο, αλλά η εξοικονόμηση αυτή θα είναι μέτρια.

Ο καθημερινός συνδυασμός αυτοκινήτων εξοικονομεί επίσης χρήματα, όπως και η κοινή χρήση εισιτηρίου διαρκείας. Η Blablacar εγκαινίασε την υπηρεσία Blablalines, αφιερωμένη στις καθημερινές μετακινήσεις, με μια πολύ πρακτική εφαρμογή.

Πιθανή εξοικονόμηση: 50 έως 150 ευρώ ανά μήνα. Ενδεχομένως 1.000 ευρώ το χρόνο, με λίγη προσπάθεια.

🚴‍♂️ Αλλαγή του τρόπου μεταφοράς σας;

Αν δεν μένετε πολύ μακριά από την εργασία σας, το ποδήλατο είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους σε σχέση με το αυτοκίνητο ή ακόμη και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σας δίνει επίσης μια προπόνηση, η οποία είναι καλή για το καλοκαιρινό σας σώμα 💪 είναι μια win-win. Το ψυχολογικό εμπόδιο είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να ξεπεραστεί, διότι ακόμη και το χειμώνα ή στη βροχή, είναι εύκολο να το κάνετε με τον κατάλληλο εξοπλισμό: ένα καλό ποδήλατο, μια βαλίτσα που περιέχει τον εξοπλισμό βροχής, και αυτός ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει ένα μπουφάν βροχής και ένα παντελόνι βροχής. Με την αύξηση των ποδηλατοδρόμων και τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ειδικά επειδή μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο καθημερινά. Τέλος, εάν ο εργοδότης σας το προσφέρει, μπορείτε να επωφεληθείτε από επιδόματα ποδηλασίας βάσει χιλιομέτρων. Και με αυτό, ο προϋπολογισμός σας μπορεί να μηδενιστεί.

Η συμβουλή μας: ένα απλό ποδήλατο για αποστάσεις έως 5/6 χλμ. από τη δουλειά και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για αποστάσεις έως 10/12 χλμ. Αφιερώστε χρόνο για να επιλέξετε την καλύτερη διαδρομή.

Πιθανή εξοικονόμηση: 40 έως 250 ευρώ ανά μήνα. Με λίγη προσπάθεια, αλλά και πολλή διασκέδαση, αν η διαδρομή σας είναι κατάλληλη.

🏠 Τι γίνεται με το σπίτι μου;

Αυτό είναι το τελευταίο στοιχείο, αυτό που δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε. Αν δεν έχετε ακόμη δικό σας σπίτι και ετοιμάζεστε να μετακομίσετε, η κοινή χρήση ενός διαμερίσματος μπορεί να σας εξοικονομήσει από 5 έως 20% ανάλογα με την πόλη, αλλά θα πρέπει να πληροίτε ορισμένες προϋποθέσεις και να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς στον τρόπο ζωής σας. Ωστόσο, αν αυτό σας βολεύει, είναι επίσης μια ευκαιρία να μοιραστείτε το wifi, τη συνδρομή στο netflix…

Εάν όχι, μπορείτε να δοκιμάσετε να συγκρίνετε τις προσφορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Η εξοικονόμηση θα είναι περίπου 10%, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις τυχαίες προσφορές κατά το πρώτο έτος, οι οποίες μπορεί να κλιμακωθούν τα επόμενα έτη. Καθημερινές κινήσεις, όπως το να χαμηλώνετε τη θέρμανση όταν βγαίνετε έξω ή να τοποθετείτε χρονοδιακόπτη, είναι οι καλύτεροι τρόποι για να μειώσετε λίγο το λογαριασμό.

💰 Μια μικροπίστωση για να σας βοηθήσει στο τέλος του μήνα

Με όλα αυτά τα έξοδα, δεν αποκλείεται να ξεμείνετε από χρήματα στο τέλος του μήνα. Για να χρηματοδοτήσετε απρόβλεπτα γεγονότα ή οικονομικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό, μπορείτε να συνάψετε μια 24ωρη γρήγορη πίστωση σε εξειδικευμένες διαδικτυακές πλατφόρμες. Αυτά τα μικρά δάνεια είναι συχνά διαθέσιμα για μικρά ποσά, από 50 έως 1.000 ευρώ, και η αποπληρωμή τους είναι ταχεία και διαρκεί μόλις λίγους μήνες. Εάν βρεθείτε σε δύσκολη θέση στο τέλος του μήνα, αυτά τα μικροδάνεια είναι μια πραγματική χείρα βοηθείας, σας βοηθούν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και δεν επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τον προϋπολογισμό σας!

Ελπίζουμε, λοιπόν, να έχετε βρει μερικές ιδέες για να μειώσετε τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ξέρετε τι να κάνετε με την εξοικονόμηση!