Μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο παιχνίδι για το PS5, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για ένα νέο παιχνίδι; Έχω τη λύση για εσάς! Κοινή χρήση παιχνιδιών PS5 🎉

Απολαύστε μια βραδιά παιχνιδιού στο PlayStation χωρίς να πληρώσετε την τράπεζα χάρη στην κοινή χρήση παιχνιδιών PS5

Κατανόηση της κοινής χρήσης παιχνιδιών στο PS5

Ο κόσμος του gaming στο PS5 ανοίγεται σε μια διάσταση όπου το μοίρασμα γίνεται συνώνυμο της ανακάλυψης και της κοινής απόλαυσης. Η Sony έχει κάνει τα πάντα για να κάνει την κοινή χρήση των αγαπημένων σας παιχνιδιών με φίλους και συγγενείς όχι μόνο δυνατή, αλλά και απίστευτα εύκολη. Αναρωτιέστε πώς; Ας μπούμε στις λεπτομέρειες χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Διαμόρφωση της κύριας κονσόλας

Για να ξεκινήσετε, το πρώτο βήμα είναι να ρυθμίσετε το PS5 ως κύρια κονσόλα. Ακούγεται περίπλοκο; Καθόλου! Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας να εκκινήσουν τα παιχνίδια σας στη δική τους κονσόλα PS5, χωρίς να θυσιάσετε τον δικό σας χρόνο παιχνιδιού. Ακούστε πώς θα το κάνετε:

  • Ενεργοποιήστε το PS5 και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  • Αναζητήστε την επιλογή “Χρήστες και λογαριασμοί” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Άλλοι”.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή “Κοινή χρήση κονσόλας και παιχνίδια εκτός σύνδεσης”. Ενεργοποιήστε αυτή τη λειτουργία εδώ.

Και αυτό είναι όλο, το PS5 σας είναι πλέον η κύρια κονσόλα, έτοιμο να μοιραστεί τους θησαυρούς του παιχνιδιού με τους γύρω σας. Απλό, έτσι δεν είναι;

Οικογενειακός διαμοιρασμός στο PS5

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Το PS5 προχωράει ακόμη περισσότερο με την κοινή χρήση στην οικογένεια. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει σε κάθε μέλος της οικογένειας να έχει το δικό του λογαριασμό και να απολαμβάνει τα παιχνίδια που αγοράζει ο κύριος κάτοχος του λογαριασμού. Ακολουθήστε τον οδηγό για να ρυθμίσετε αυτόν τον διασκεδαστικό τρόπο κοινής χρήσης:

  • Ακόμα στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα “Χρήστες και λογαριασμοί“.
  • Στην ενότητα “Οικογένεια και φίλοι“, επιλέξτε “Διαχείριση οικογένειας”.
  • Εδώ μπορείτε να προσθέσετε μέλη στην οικογένειά σας στο PSN, δίνοντάς τους πρόσβαση στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας.

Η οικογενειακή κοινή χρήση μετατρέπει κάθε συνεδρία παιχνιδιού σε μια κοινή εμπειρία, εμπλουτίζοντας τις στιγμές χαλάρωσης με τους αγαπημένους σας. Ο καθένας μπορεί να απολαύσει το δικό του χώρο, τις δικές του αποταμιεύσεις, και όλα αυτά χάρη σε μερικές απλές ρυθμίσεις.

Κοινή χρήση ψηφιακών παιχνιδιών και DLC

Στον υπέροχο κόσμο του PS5, η κοινή χρήση δεν περιορίζεται μόνο στα φυσικά παιχνίδια. Ωχ, όχι! Τα ψηφιακά παιχνίδια και το DLC (περιεχόμενο που μπορεί να μεταφορτωθεί) μπαίνουν επίσης στο παιχνίδι, επιτρέποντας μια γενναιοδωρία που δεν γνωρίζει όρια μεταξύ λογαριασμών και κονσολών. Έχετε ερωτευτεί ένα ψηφιακό παιχνίδι και θέλετε να το δείξετε στον καλύτερό σας φίλο; Ή μήπως θα θέλατε να μοιραστείτε αυτό το απίστευτο DLC που κάνει το αγαπημένο σας παιχνίδι ακόμα πιο εθιστικό; Μην ανησυχείτε, η Sony έχει σκεφτεί τα πάντα.

Κοινή χρήση κονσόλας και λειτουργία παιχνιδιού εκτός σύνδεσης

Η λειτουργία Κοινή χρήση κονσόλας και παιχνίδι χωρίς σύνδεση είναι το μαγικό ραβδί σας σε αυτόν τον κόσμο της κοινής χρήσης. Ενεργοποιημένο στο PS5, μετατρέπει την κονσόλα σας σε ένα είδος κοινής ψηφιακής βιβλιοθήκης, όπου οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν να δανείζονται παιχνίδια και DLC κατά βούληση. Ακούστε πώς λειτουργεί:

  • Ενεργοποίηση: Πρώτα βεβαιωθείτε ότι το PS5 έχει οριστεί ως κύρια κονσόλα (είδαμε πώς γίνεται αυτό παραπάνω, θυμάστε;).
  • Κοινή χρήση: Μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, οι χρήστες του PS5 σας μπορούν να παίζουν τα ψηφιακά σας παιχνίδια, ακόμη και όταν δεν είστε συνδεδεμένοι. Επιπλέον, αν συνδεθείτε σε ένα άλλο PS5, θα διατηρήσετε την πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια σας, επιτρέποντας στους φίλους σας να τα παίξουν στη δική τους κονσόλα – με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια; Μην πανικοβάλλεστε! Μόνο οι παίκτες που έχετε εξουσιοδοτήσει μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια και το DLC σας. Εσείς είστε το αφεντικό και εσείς αποφασίζετε ποιος μπορεί να επωφεληθεί από τον ψηφιακό σας θησαυρό.

Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, η κοινή χρήση των ψηφιακών παιχνιδιών και του DLC σας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Είτε θέλετε να παρουσιάσετε στους φίλους και την οικογένειά σας αυτόν τον εντυπωσιακό νέο τίτλο, είτε να τους αφήσετε να απολαύσουν την πλήρη εμπειρία παιχνιδιού με πρόσθετο περιεχόμενο, η κοινή χρήση κονσόλας και παιχνιδιών χωρίς σύνδεση ανοίγει πρωτοφανείς ορίζοντες παιχνιδιού. Λοιπόν, είστε έτοιμοι να μοιραστείτε;

Επέκταση της κοινής χρήσης σε παιχνίδια PS4 στο PS5

Η συμβατότητα προς τα πίσω είναι ένα από τα πιο επικροτούμενα χαρακτηριστικά του PS5, μετατρέποντάς το σε μια πραγματική μηχανή του χρόνου. Έχετε μια εντυπωσιακή συλλογή παιχνιδιών PS4 που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας; Καλά νέα: το PS5 είναι εδώ για να κάνει τις επιθυμίες σας πραγματικότητα. Αλλά πριν βουτήξετε με τα μούτρα σε αυτή τη νοσταλγική περιπέτεια, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Συμβατότητα και εκτιμήσεις

Τα καλά νέα: τα περισσότερα παιχνίδια του PS4 τρέχουν στο PS5 χωρίς προβλήματα, πράγμα που σημαίνει ότι η κοινή χρήση των αγαπημένων σας κλασικών παιχνιδιών είναι πιο εύκολη από ποτέ. Φανταστείτε να μπορείτε να ξαναπαίξετε αυτούς τους εμβληματικούς τίτλους με βελτιωμένη ποιότητα, μειωμένους χρόνους φόρτωσης και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης, όλα αυτά στην κονσόλα τελευταίας γενιάς.

Αλλά να είστε προειδοποιημένοι: υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα. Ένας μικρός αριθμός παιχνιδιών PS4 δεν είναι αναπαραγώγιμα στο PS5, οπότε πριν υποσχεθείτε στον ξάδερφό σας ένα επικό ταξίδι στον κόσμο αυτού του cult platformer του 2015, καλό είναι να ελέγξετε τη λίστα των συμβατών παιχνιδιών στην επίσημη ιστοσελίδα του PlaySation.

  1. Έλεγχος συμβατότητας

    Κάντε μια μικρή έρευνα στον ιστότοπο του PlayStation ή στα φόρουμ των παικτών για να βεβαιωθείτε ότι τα αγαπημένα σας παιχνίδια PS4 λειτουργούν ομαλά στο PS5.

  2. Μεταφορά παιχνιδιών

    Μπορείτε να μεταφέρετε τα παιχνίδια σας PS4 στο PS5 μέσω εξωτερικού σκληρού δίσκου ή να τα κατεβάσετε απευθείας από τη βιβλιοθήκη σας, αν τα κατέχετε ψηφιακά.

  3. Ανταλλαγή εμπειριών

    Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά, τα παιχνίδια σας είναι έτοιμα να τα μοιραστείτε με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, χάρη στις λειτουργίες κοινής χρήσης του PS5.

Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία: Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες λειτουργίες του PS4 ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες στο PS5. Επιπλέον, το χειριστήριο DualShock 4 είναι απαραίτητο για την αναπαραγωγή ορισμένων παιχνιδιών PS4 στο PS5, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα τέτοιο χειριστήριο για τις συνεδρίες ρετρό παιχνιδιών.

Μεγιστοποίηση της εμπειρίας κοινής χρήσης στο PS5

Το μοίρασμα είναι καλό. Αλλά το να το μοιράζεστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι ακόμα καλύτερο! Το PS5 δεν είναι απλώς μια κονσόλα παιχνιδιών, αλλά μια πλατφόρμα για κοινή χρήση και ανακάλυψη. Πώς μπορείτε λοιπόν να διασφαλίσετε ότι αυτή η εμπειρία θα είναι όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική, τόσο για εσάς όσο και για τους συμπαίκτες σας; Ακολουθούν μερικές συμβουλές και λύσεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κοινή χρήση στο PS5.

Διαχείριση δικαιωμάτων

Το κλειδί για την επιτυχή κοινή χρήση έγκειται στην επιδέξια διαχείριση των δικαιωμάτων πρόσβασης. Στο PS5, κάθε παιχνίδι και περιεχόμενο που αγοράζετε συνδέεται με το λογαριασμό σας στο PlayStation Network (PSN), δίνοντάς σας το δικαίωμα να το μοιράζεστε με άλλους χρήστες στην κύρια κονσόλα σας.

Γρήγορη συμβουλή: Για να αποφύγετε οποιαδήποτε σύγχυση ή προβλήματα πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι κάθε χρήστης γνωρίζει ποιον λογαριασμό πρέπει να χρησιμοποιήσει για να έχει πρόσβαση σε κοινά παιχνίδια. Λίγη οργάνωση δεν βλάπτει ποτέ, ειδικά όταν πρόκειται να βυθιστείτε σε φανταστικούς κόσμους χωρίς προβλήματα.

Λύσεις σε κοινά προβλήματα

“Βοήθεια, ο φίλος μου δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι μου!” Μην πανικοβάλλεστε, συμβαίνει. Ακολουθούν μερικοί γρήγοροι έλεγχοι:

  • Ελέγξτε τη σύνδεση στο Διαδίκτυο: Για την επικύρωση των δικαιωμάτων του παιχνιδιού απαιτείται σταθερή σύνδεση, ειδικά αν μοιράζεστε ψηφιακά παιχνίδια.
  • Ενεργοποίηση κοινής χρήσης κονσόλας και παιχνιδιών εκτός σύνδεσης: Βεβαιωθείτε ότι αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη στο κύριο PS5.
  • Επανεκκίνηση της κονσόλας: Μερικές φορές μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να λύσει προβλήματα πρόσβασης σε κοινά παιχνίδια.

“Τα παιχνίδια μου φορτώνουν αργά.” Το PS5 είναι ένα θηρίο, αλλά ορισμένοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τους χρόνους φόρτωσης:

  • Εξωτερικός αποθηκευτικός χώρος: Τα παιχνίδια που είναι αποθηκευμένα σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ενδέχεται να φορτώνονται πιο αργά από εκείνα που είναι εγκατεστημένα στον εσωτερικό SSD του PS5. Σκεφτείτε να μεταφέρετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια στον SSD για ταχύτερη πρόσβαση.
  • Εκκρεμεί ενημέρωση : Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια σας είναι ενημερωμένα. Οι τελευταίες ενημερώσεις μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις και να μειώσουν τους χρόνους φόρτωσης.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε όχι μόνο να μοιραστείτε τα αγαπημένα σας παιχνίδια, αλλά και να διασφαλίσετε ότι η εμπειρία του παιχνιδιού θα παραμείνει ομαλή και ευχάριστη για όλους. Το PS5 έχει σχεδιαστεί για να φέρνει τους gamers κοντά και με λίγα τεχνάσματα μπορείτε να μετατρέψετε κάθε συνεδρία παιχνιδιού σε μια αξέχαστη στιγμή κοινής χρήσης.

Ενσωμάτωση του Sharesub για εξοικονόμηση χρημάτων στις συνδρομές παιχνιδιών

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η κοινή χρήση των συνδρομών παιχνιδιών PS5 δεν περιορίζεται στον άμεσο κύκλο των φίλων και της οικογένειάς σας. Ένας κόσμος όπου η επέκταση των οριζόντων της κοινής σας χρήσης όχι μόνο θα σας έκανε πιο ευτυχισμένους, αλλά θα σας επέτρεπε επίσης να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα από τα μηνιαία έξοδά σας. Αυτός ο κόσμος, φίλοι μου, γίνεται πραγματικότητα χάρη στο Sharesub. Ας δούμε πώς αυτή η επαναστατική πλατφόρμα μπορεί να μεταμορφώσει την εμπειρία παιχνιδιού PS5.

Πώς το Sharesub ολοκληρώνει την κοινή χρήση παιχνιδιών στο PS5

Το Sharesub είναι ο ελβετικός σουγιάς του ψηφιακού διαμοιρασμού συνδρομών. Για τους παίκτες του PS5, αυτή η πλατφόρμα ανοίγει ανεξερεύνητες πόρτες:

  • Γίνετε μέλος σε υπάρχουσες ομάδες: Με το Sharesub, μπορείτε εύκολα να βρείτε υπάρχουσες ομάδες συνδρομής παιχνιδιών για να συμμετάσχετε. Είτε θέλετε να βουτήξετε στις πιο πρόσφατες επιτυχίες είτε να ανακαλύψετε ξανά κλασικά κομμάτια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένα συγκρότημα να μοιράζεται ήδη αυτή τη συνδρομή. Και ξεκινάτε μια επική περιπέτεια με ένα κλάσμα του κόστους!
  • Προτείνετε διαθέσιμες θέσεις: Έχετε συνδρομή παιχνιδιών PS5 που δεν χρησιμοποιείτε πλήρως τις δυνατότητές της; Το Sharesub σας επιτρέπει να προσφέρετε διαθέσιμες θέσεις σε άλλους παίκτες. Όχι μόνο κάνετε τον κόσμο ευτυχισμένο προσφέροντας πρόσβαση σε ποιοτικά παιχνίδια, αλλά αναπληρώνετε και τα δικά σας έξοδα συνδρομής. Αυτό είναι αυτό που αποκαλούμε κατάσταση win-win.
  • Ασφάλεια και νομιμότητα: Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Sharesub είναι το ασφαλές και νόμιμο πλαίσιο για την κοινή χρήση συνδρομών. Τέρμα οι φόβοι σχετικά με την κοινοποίηση των δεδομένων σας ή την παραβίαση σκοτεινών όρων χρήσης. Η Sharesub διασφαλίζει ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε.

Χάρη στο Sharesub, η κοινή χρήση συνδρομών παιχνιδιών PS5 δεν είναι πλέον μόνο μια πράξη γενναιοδωρίας. Αυτό αποτελεί μια έξυπνη στρατηγική για τη μεγιστοποίηση του προϋπολογισμού σας για το παιχνίδι, ενώ παράλληλα επεκτείνετε το δίκτυο των παικτών σας. Ενσωματώνοντας το Sharesub στη ρουτίνα του παιχνιδιού σας, θα ανακαλύψετε έναν νέο τρόπο να απολαμβάνετε το PS5, κάνοντας κάθε συνεδρία παιχνιδιού πιο προσιτή και πιο αποδοτική.

Συχνές ερωτήσεις: Όλα για την κοινή χρήση παιχνιδιών στο PS5

1. Μπορώ να μοιραστώ όλα τα παιχνίδια μου στο PS5 με τους φίλους μου;

Απολύτως! Είτε τα παιχνίδια σας είναι ψηφιακά είτε φυσικά, μπορείτε να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας. Ωστόσο, για τα ψηφιακά παιχνίδια, βεβαιωθείτε ότι η κονσόλα σας έχει οριστεί ως κύρια κονσόλα για να επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτά τα παιχνίδια σε όλους τους χρήστες της συγκεκριμένης κονσόλας.

2. Η κοινή χρήση παιχνιδιών επηρεάζει τα αντίγραφα ασφαλείας μου;

Καθόλου! Οι αποθηκεύσεις σας συνδέονται με το λογαριασμό σας στο PSN και όχι με την κονσόλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε, ανεξάρτητα από την κονσόλα στην οποία παίζετε, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.

3. Πόσα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συνδρομή μου στο PS Plus;

Αν έχετε ενεργοποιήσει την κοινή χρήση κονσόλας και το παιχνίδι χωρίς σύνδεση στο κύριο PS5, όλοι οι χρήστες αυτής της κονσόλας μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη της συνδρομής PS Plus, όπως το online παιχνίδι και την πρόσβαση σε δωρεάν μηνιαία παιχνίδια.

4. Θα λειτουργήσουν τα κοινά παιχνίδια PS4 και στο PS5;

Ναι, χάρη στην προς τα πίσω συμβατότητα του PS5, η πλειονότητα των παιχνιδιών PS4 μπορούν να αναπαραχθούν και να μοιραστούν στο PS5. Ωστόσο, ελέγξτε τη λίστα των συμβατών παιχνιδιών για να αποφύγετε την απογοήτευση.

5. Τι συμβαίνει αν ο φίλος μου αγοράσει DLC για ένα παιχνίδι που έχω μοιραστεί;

Αν ο φίλος σας αγοράσει DLC για ένα κοινό παιχνίδι στην κύρια κονσόλα PS5, το περιεχόμενο αυτό θα είναι προσβάσιμο και σε εσάς, εφόσον παίζετε στην ίδια κονσόλα. Αυτό είναι το μοίρασμα στα καλύτερά του!

6. Υπάρχει όριο στον αριθμό των φορών που μπορώ να μοιραστώ ένα παιχνίδι;

Όχι, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των φορών που μπορείτε να μοιραστείτε ένα φυσικό παιχνίδι. Όσον αφορά τα ψηφιακά παιχνίδια, εφόσον το PS5 ορίζεται ως η κύρια κονσόλα σας, οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν να τα απολαμβάνουν χωρίς περιορισμούς.