Η βιομηχανία των anime έχει αναπτυχθεί αλματωδώς τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των πλατφορμών streaming που είναι αφιερωμένες στα anime. Το Crunchyroll, το ADN (Anime Digital Network) και το Wakanim βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Αυτές οι τρεις πλατφόρμες έχουν κατακτήσει τις καρδιές των οπαδών των anime, αλλά η καθεμία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες που κάνουν την επιλογή μεταξύ τους μια πραγματική δοκιμασία για τους οπαδούς των anime 🤯. Ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορές μεταξύ τους.

Lancée en 2006, Crunchyroll est une plateforme qui propose un large catalogue d’anime, de dramas et de mangas en version originale sous-titrée. ADN, créé en 2013, est une co-entreprise entre les éditeurs Kazé et Kana Home Video. La plateforme propose principalement des anime, mais aussi quelques films et dramas. Wakanim, quant à elle, est une plateforme française lancée en 2011 qui propose des anime en version originale sous-titrée et en version française, qui a récemment fusionné avec Crunchyroll.

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των πλατφορμών έγκειται στο επιχειρηματικό τους μοντέλο:

– Το Crunchyroll είναι συνδρομητική τηλεόραση, αλλά προσφέρει περιορισμένη δωρεάν πρόσβαση με διαφήμιση.

– Το ADN προσφέρει επίσης ελεύθερη πρόσβαση με διαφήμιση, αλλά με καθυστερημένο παράθυρο μετάδοσης.

– Το Wakanim είναι μια πρώην συνδρομητική πλατφόρμα που τώρα περιλαμβάνεται στην premium προσφορά του Crunchyroll.

Πίνακας σύγκρισηςCrunchyrollDNAWakanim
Ημερομηνία δημιουργίας200620132011
ΚατάλογοςAnime, δράματα, manga και ταινίεςAnime, μερικές ταινίες και δράματαAnime
Επιχειρηματικό μοντέλοFreemium (περιορισμένο δωρεάν και επί πληρωμή)Freemium (Καθυστερημένη δωρεάν και πληρωμή)περιλαμβάνεται με το Crunchyroll
ΕκδόσειςVOSTFR, VF (σε ορισμένους τίτλους)VOSTFR, κάποια VFVOSTFR, VF
Τιμή συνδρομήςαπό €4,99/μήνααπό €6,99/μήναπεριλαμβάνεται στο Crunchyroll
Ελεύθερη ανάλυση480p480pΔεν ισχύει
Ψήφισμα με πληρωμήΈως 1080p (HD)Έως 1080p (HD)Έως 1080p (HD)
Αποκλειστικότητα Anime“Attack on TItan”, “Jujutsu Kaisen” και πολλά άλλα“One Piece”, “Boruto: Naruto Next Generations“Sword Art Online, Attack on Titan
Crunchyroll vs ADN vs Wakanim

Ένας τρόπος για να μην επιλέξετε: μοιραστείτε τις συνδρομές σας

Αν η επιλογή είναι πολύ δύσκολη, μπορείτε να μοιραστείτε τις συνδρομές σας, ώστε να πληρώνετε μόνο ένα κλάσμα της τιμής, δίνοντάς σας πρόσβαση σε όλες τις πλατφόρμες. Χρησιμοποιώντας το Sharesub, μπορείτε να προσφέρετε τα δωρεάν εισιτήριά σας αν είστε ήδη συνδρομητής ή να βρείτε εισιτήρια στις συνδρομές του Crunchyroll, του ADN ή του Wakanim.

Πώς μπορώ να αποκτήσω φθηνότερη συνδρομή;

Αν θέλετε να εγγραφείτε σε μια συνδρομή Crunchyroll, ADN ή Wakanim με λιγότερα χρήματα, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε μια συνδρομή που διατίθεται στο Sharesub. Μπορείτε να βρείτε συνδρομές Crunchyroll από 2,09€/μήνα και συνδρομές ADN από 2,22€/μήνα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ADN και του Crunchyroll;

Η μεγάλη διαφορά έγκειται στον κατάλογο και το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Το Crunchyroll διαθέτει τον μεγαλύτερο κατάλογο anime στην αγορά, με ταινίες και manga διαθέσιμα στην πλατφόρμα. Ενώ το ADN επικεντρώνεται περισσότερο στα anime, με μερικές ενδιαφέρουσες αποκλειστικότητες. Όσον αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο, και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν μια υπηρεσία freemium, αλλά το ADN έχει ένα καθυστερημένο παράθυρο απελευθέρωσης για τους δωρεάν χρήστες.

Ποιο είναι καλύτερο μεταξύ ADN, Crunchyroll και Wakanim;

Εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις. Αν σας αρέσει η ποικιλία του περιεχομένου και η ελεύθερη πρόσβαση, το Crunchyroll θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς και το πλεονέκτημα του καταλόγου Wakanim από το 2022. Αν προτιμάτε έναν κατάλογο που επικεντρώνεται στα anime και δεν σας ενοχλεί η καθυστέρηση στην εκπομπή, το ADN θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή.

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη πλατφόρμα για την παρακολούθηση anime;

Και πάλι, αυτό εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις. Όλες οι πλατφόρμες προσφέρουν έναν ευρύ κατάλογο anime. Ωστόσο, αν η ελεύθερη πρόσβαση είναι σημαντική για εσάς, το Crunchyroll ή το ADN μπορεί να είναι προτιμότερα.

Η συμβουλή μας: συμβουλευτείτε τους αντίστοιχους καταλόγους των εν λόγω πλατφορμών προτού λάβετε μια απόφαση, καθώς αυτό θα έχει αναμφίβολα αντίκτυπο στην απόφασή σας.

Γιατί το Crunchyroll δεν είναι πλέον δωρεάν; Γιατί πληρώνει το Crunchyroll;

Το Crunchyroll εξακολουθεί να προσφέρει μια δωρεάν έκδοση της πλατφόρμας του, αλλά με περιορισμούς. Η επί πληρωμή έκδοση προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα, όπως ταχύτερη πρόσβαση στις νέες κυκλοφορίες, εμπειρία χωρίς διαφημίσεις και πρόσβαση σε ολόκληρο τον κατάλογο.

Πού μπορώ να παρακολουθήσω anime δωρεάν;

1Crunchyroll: προσφέρει μια δωρεάν έκδοση της πλατφόρμας του με περιορισμούς στην ανάλυση βίντεο και στην πρόσβαση σε νέες κυκλοφορίες. Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει επίσης διαφήμιση.

2. ADN (Anime Digital Network): προσφέρει μια επιλογή δωρεάν anime, αλλά με μεταγενέστερο παράθυρο μετάδοσης από την πληρωμή.

3. Funimation: προσφέρει επίσης μια δωρεάν, υποστηριζόμενη από διαφημίσεις έκδοση της πλατφόρμας του.

4. 9anime: πρόκειται για μια ανεπίσημη πλατφόρμα που προσφέρει έναν τεράστιο κατάλογο anime. Ωστόσο, το ανεπίσημο καθεστώς του σημαίνει ότι δεν έχει απαραίτητα τα δικαιώματα μετάδοσης των anime που προσφέρει, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τον σεβασμό των πνευματικών δικαιωμάτων.

5. Tubi: μια δωρεάν πλατφόρμα ροής με τμήμα anime.

Οικονομική δραστηριότητα αυτών των πλατφορμών

Πότε συγχωνεύτηκε το ADN με το Crunchyroll;

Δεν έχει υπάρξει επίσημη συγχώνευση μεταξύ του ADN και του Crunchyroll. Ωστόσο, το 2022, ανακοινώθηκε ότι το Crunchyroll, που ανήκει στη Sony, θα ενταχθεί στον κατάλογο του ADN.

Γιατί υπάρχει ακόμη το Wakanim;

Το Wakanim συνεχίζει να υπάρχει λόγω της επιτυχίας και της δημοτικότητάς του μεταξύ των οπαδών των anime, ιδίως εκείνων που προτιμούν τις γαλλικές εκδοχές των anime. Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς τη γαλλική ή γαλλόφωνη αγορά. Επιπλέον, από το 2022 η πλατφόρμα έχει συγχωνευτεί με το Crunchyroll, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τον κατάλογο της πορτοκαλί πλατφόρμας.

Ποιος αγόρασε το Crunchyroll;

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Sony, μέσω της θυγατρικής της Funimation, ανακοίνωσε την εξαγορά του Crunchyroll από την AT&T. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2021, εδραιώνοντας τη θέση της Sony ως σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια βιομηχανία anime.

Γιατί ο Jojo δεν είναι πλέον στο DNA;

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα αδειοδότησης. Τα δικαιώματα μετάδοσης μιας σειράς μπορεί να λήξουν ή να πωληθούν σε άλλη πλατφόρμα και διαπραγματεύονται κατά περίπτωση με τους δημιουργούς ή τα στούντιο-ιδιοκτήτες.