Az iCloud márkanév alatt a Mac, iPhone vagy iPad segítségével hozzáférhet az Apple szolgáltatásaihoz. Nem a vállalat összes szolgáltatása; több olyan is van, amelyhez fizetős előfizetés szükséges, például az Apple Music, az Apple TV+, az Apple Arcade és mások. Az adatainak kezelésére és a másokkal való interakcióra használt szolgáltatások alapja azonban az iCloud.
Mi az iCloud?
Az Apple kezdetben úgy reklámozta a Mac-et, mint életünk fő digitális központját. A digitális eszközök szinkronizálva vannak az adatok továbbításához. Ez a program lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról szinkronizálják az összes adatukat. Például az iPaden vagy iPhone-on végzett módosítások azonnal megjelennek a Macen létrehozott Keynote-dokumentumban. Ráadásul az iCloud segítségével biztonsági másolatot készíthet iOS-eszközéről, így nincs szükség manuális beállításra, és könnyebbé válik az eszközök közötti váltás. Az Apple különböző csomagokat kínál az Ön igényeitől és felhasználásától függően.
A felhőfunkciók és az adatvédelem fejlődése
Az első iCloud-csomag hibás volt, mert nem tartalmazott bizonyos funkciókat. A fényképek szempontját csak akkor vették figyelembe, amikor az iOS 8-ban megjelent az iCloud Photos. A funkciók azonban még mindig nem voltak teljesek, mivel az iMessage csak néhány évvel ezelőtt vezette be a felhőalapú szövegeket.
Kezdetben az adatok nem voltak védettek; csak az alkalmazásmappákban tárolt iCloud-mappában lévő adatok voltak védettek. Az Apple-nek néhány évbe telt, mire képes volt a fájlok, köztük az asztali mappák és dokumentumok zökkenőmentes szinkronizálására.
Az Apple idővel folyamatosan bővítette az iCloud funkcióit, így a szolgáltatás megbízhatóbbá és hatékonyabbá vált. A felhasználók szinkronizálhatják a dokumentumokat, képeket, jegyzeteket, emlékeztetőket és Safari-könyvjelzőket a Macen, iPhone-on, iPaden és akár az Apple TV-n is.
Hogyan oszthatom meg az iCloud-előfizetésemet?
Miután lehetővé tette a felhasználók számára, hogy számos innovatív funkciót élvezhessenek, az Apple most lehetőséget ad arra, hogy megossza az előfizetését a barátaival és a családjával. Ez lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan és könnyedén csatlakozzanak egy iCloud-megosztáshoz.
Ennek a funkciónak köszönhetően a különböző szolgáltatások és előfizetések megoszthatók a „család” tagjaival (ne felejtsük el, hogy ide tartozhatnak a barátok, lakótársak, munkatársak stb. is).
Szükséges idő: 2 perc.
iCloud-előfizetés megosztása
- Menjen a Beállítások menüpontba
Az első lépés a családi megosztás teljes konfigurálása. Ha a címzett a közelben van, és rendelkezik iPhone vagy iPad készülékkel, akkor AirDropon keresztül küldheti el neki a „meghívó” linket, egyébként pedig nyomja meg a Mail gombot.

- Családi megosztás megjelenítése
Az iOS és iPadOS Megosztás menüjében a Mail ikon van kiemelve. Adja meg az e-mail címét, hogy hozzáférhessenek az iCloud-tárolóhoz. Adjon az e-mailnek tárgyat (vagy egy rövid megjegyzést), hogy a címzett tudja, miért küld neki egy hosszú és talán furcsa linket.

-
Amikor valaki rákattint az e-mailben található linkre, meg kell kérnie, hogy válassza a „Csatlakozz a családhoz” gombot, hogy a „család” tagjává válhasson.
- A véglegesítése
Ezután már csak a „Kész” gombra kell kattintania, és kész.
További részleteket a verziótól függően az Apple weboldalán talál.
Az iCloud tárhely megosztása
Megoszthatja iCloud-tárolóját a barátjával, most, hogy ő is a „családja” tagja:
- Nyissa meg újra az iPhone vagy iPad beállításait, majd válassza a Profil lehetőséget.
- Válassza ki ismét a Családi megosztás lehetőséget. Egy új felhasználó került hozzá egy nyíllal, amely a Családi megosztás opcióra mutat az iOS-beállításokban.
- Ezúttal navigáljon a TOVÁBBI MEGOSZTÁS szakaszra, és válassza az iCloud+ opciót.
- Nyomja meg az iCloud+ megosztása a családdal gombot, amikor erre felszólítják.
- Kattintson a Bezárás gombra.
- Térjen vissza a Családi megosztáshoz, és válassza ki az iCloud+ opciót a Családi megosztás területén, amely hozzá lett adva.
- Megkaphatja az iCloud-tároló (iCloud+) felhasználóinak listáját, valamint az általuk elfoglalt helyről szóló információkat.
Amikor hozzáférést biztosít egy barátjának az iCloud-tárolójához, előfordulhat, hogy visszatér az iCloud-beállításokhoz, és azt tapasztalja, hogy a rendelkezésre álló tárhely elérte a csomagja által engedélyezett maximumot.
Mac számítógépen a Rendszerbeállítások menüpontban az iPhone vagy iPad mellett a barátait (felhasználóit) is kezelheti.
Szeretné egyszerűen megosztani iCloud-előfizetését? Semmi sem lehet egyszerűbb, mint az elérhető előfizetések listájához fordulni.

