Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mac, το iPhone ή το iPad σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες της Apple με την επωνυμία iCloud. Δεν είναι όλες οι υπηρεσίες της εταιρείας.Υπάρχουν αρκετές που απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή, όπως το Apple Music, το Apple TV+, το Apple Arcade και άλλες. Αλλά το θεμέλιο των υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε για να διαχειρίζεστε τα δεδομένα σας και να αλληλεπιδράτε με άλλους είναι το iCloud.

Τι είναι το iCloud;

Ο Mac προωθήθηκε αρχικά από την Apple ως ο κύριος ψηφιακός κόμβος της ζωής μας. Οι ψηφιακές συσκευές συγχρονίζονται για τη μετάδοση δεδομένων. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν όλα τα δεδομένα τους εξ αποστάσεως. Για παράδειγμα, οι αλλαγές που κάνετε στο iPad ή το iPhone σας αντικατοπτρίζονται αμέσως σε ένα έγγραφο Keynote που δημιουργείτε στον Mac σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής iOS, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη ρύθμιση και διευκολύνοντας την εναλλαγή μεταξύ συσκευών. Η Apple προσφέρει διαφορετικά πακέτα ανάλογα με τις ανάγκες και τις χρήσεις σας.

Η εξέλιξη των λειτουργιών του cloud και η προστασία των δεδομένων


Το πρώτο πρόγραμμα iCloud ήταν ελαττωματικό επειδή δεν περιελάμβανε ορισμένες λειτουργίες. Η πτυχή των φωτογραφιών λήφθηκε υπόψη μόνο όταν το iOS 8 συμπεριέλαβε το iCloud Photos. Ωστόσο, οι λειτουργίες δεν ήταν ακόμη πλήρεις, καθώς το iMessage εισήγαγε τα κείμενα στο σύννεφο μόλις πριν από μερικά χρόνια.

Αρχικά, τα δεδομένα δεν προστατεύονταν, αλλά μόνο τα δεδομένα στο φάκελο iCloud που ήταν αποθηκευμένα στους φακέλους εφαρμογών. Η Apple χρειάστηκε μερικά χρόνια για να μπορέσει να προσφέρει απρόσκοπτο συγχρονισμό αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των φακέλων και των εγγράφων της επιφάνειας εργασίας.

Με την πάροδο του χρόνου, η Apple συνέχισε να προσθέτει λειτουργίες στο iCloud, καθιστώντας την υπηρεσία πιο αξιόπιστη και ισχυρή. Οι χρήστες μπορούν να συγχρονίζουν έγγραφα, εικόνες, σημειώσεις, υπενθυμίσεις και σελιδοδείκτες Safari στον Mac, το iPhone, το iPad και ακόμη και την Apple TV.

Πώς μπορώ να μοιραστώ τη συνδρομή μου στο iCloud;

Αφού επέτρεψε στους χρήστες της να απολαύσουν μια σειρά από καινοτόμες λειτουργίες, η Apple σας δίνει τώρα την ευκαιρία να μοιραστείτε τη συνδρομή σας με φίλους και συγγενείς. Αυτό θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν σε μια κοινή χρήση iCloud γρήγορα και χωρίς κόπο.

Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, διάφορες υπηρεσίες και συνδρομές μπορούν να μοιράζονται με τα μέλη της “οικογένειας” (μην ξεχνάτε ότι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φίλους, συγκάτοικους, συναδέλφους στη δουλειά κ.λπ.).

Απαιτούμενος χρόνος 2 λεπτά

Κοινή χρήση μιας συνδρομής iCloud

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις

    Το πρώτο βήμα είναι η πλήρης διαμόρφωση της οικογενειακής κοινής χρήσης. Αν ο παραλήπτης βρίσκεται κοντά σας και διαθέτει iPhone ή iPad, μπορείτε να του στείλετε τον σύνδεσμο “πρόσκλησης” μέσω AirDrop, διαφορετικά, πατήστε το κουμπί Mail.

  2. Εμφανίστε το οικογενειακό σας μερίδιο

    Στο μενού κοινής χρήσης του iOS και του iPadOS, το εικονίδιο Mail είναι επισημασμένο. Δώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο του iCloud. Δώστε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα θέμα (ή ένα σύντομο σημείωμα), ώστε ο παραλήπτης να γνωρίζει γιατί του στέλνετε έναν μακροσκελή και ίσως περίεργο σύνδεσμο.

  3. Όταν κάποιος κάνει κλικ στο σύνδεσμο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να του ζητήσετε να επιλέξει το κουμπί “Γίνετε μέλος της οικογένειας”, ώστε να επιλέξει να γίνει μέλος της “οικογένειάς” σας.

  4. Οριστικοποίηση

    Το μόνο που απομένει είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί “Έγινε” και αυτό είναι όλο.

Θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες ανάλογα με την έκδοσή σας στον ιστότοπο της Apple.

Μοιραστείτε τον αποθηκευτικό χώρο σας στο iCloud

Μπορείτε να μοιραστείτε τον αποθηκευτικό χώρο του iCloud με τον φίλο σας τώρα που είναι μέλος της “οικογένειάς” σας:

  1. Ανοίξτε ξανά τις ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προφίλ.
  2. Επιλέξτε ξανά Family Sharing. Έχει προστεθεί ένας νέος χρήστης με ένα βέλος που δείχνει στην επιλογή Οικογενειακή κοινή χρήση στις ρυθμίσεις του iOS.
  3. Αυτή τη φορά, μεταβείτε στην ενότητα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ και επιλέξτε την επιλογή iCloud+.
  4. Πατήστε το κουμπί Share iCloud+ with Family όταν σας ζητηθεί.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο.
  6. Επιστρέψτε στο Family Sharing και επιλέξτε την επιλογή iCloud+ στην περιοχή SHARING WITH YOUR FAMILY που έχει προστεθεί.
  7. Μπορείτε να λάβετε μια λίστα με τους χρήστες του χώρου αποθήκευσης iCloud (iCloud+) καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον χώρο που καταλαμβάνει ο καθένας από αυτούς.


Όταν επιτρέπετε σε έναν φίλο σας να έχει πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο του iCloud, μπορεί να επιστρέψει στις ρυθμίσεις του iCloud και να ανακαλύψει ότι ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος έχει φτάσει στο μέγιστο όριο που έχει εγκριθεί από το πακέτο σας.

Σε έναν Mac, μπορείτε να διαχειριστείτε τους φίλους σας (χρήστες) εκτός από το iPhone ή το iPad σας, πηγαίνοντας στις Προτιμήσεις συστήματος.

Θέλετε να μοιραστείτε εύκολα τη συνδρομή σας στο iCloud; Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο από το να απευθυνθείτε στον κατάλογο των διαθέσιμων συνδρομών μας.