Чували сте за практиката на споделяне на абонаменти с приятели или роднини и вероятно вече сте се изкушавали да го направите, но имате ли опит в тази област? съмнения за неговата законност? Ето фактите и причините, поради които споделянето на абонамент е напълно законно.

Общи условия за ползване

Много от доставчиците на абонаменти включват в договорите си общи условия за ползване, които позволяват абонаментите да се споделят между членовете на едно и също семейство или дори с приятели, обикновено без никакви ограничения.

Като цяло споделянето на абонамент е разрешено, ако използването е разумно и не надвишава определен брой едновременни потребители. Sharesub ви помага да спазвате тези ограничения, като използва шаблони, в които броят на разрешените места е предварително попълнен.

Тези абонаменти са разработени от компаниите така, че да могат да се използват от няколко души с различни акаунти или профили: защо да не ги ползвате, когато плащате за тях?

Съдебна практика в полза на абонаментното споделяне

Съществуват правни прецеденти, които показват, че споделянето на абонамент не се счита за незаконно. Споделянето на абонаменти често се счита за справедлива практика, която не засяга търговските интереси на доставчиците на абонаменти, доколкото те отговарят за тяхното предлагане на пазара.

Икономически ползи и умерени рискове

Споделянето на абонаменти може да предложи много икономически предимства за потребителите. Чрез споделяне на абонамент можете да намалите разходите за всеки участник, като същевременно се възползвате от една и съща услуга. Това е идеалното решение за семейства или групи, които искат да спестят пари, като същевременно се наслаждават на качествени услуги.

За издателите на услуги или медии абонаментите, споделяни между няколко потребители, са значителен източник на приходи. Проучванията показват, че споделените абонаменти, макар и да дават на издателите по-ниска възвръщаемост на потребител, в крайна сметка носят повече приходи, защото потребителите :

  • са по-лоялни и остават абонати за по-дълго време.
  • да се абонират за услугата и да направят финансов принос, когато никога не биха се абонирали, отказали или не биха избрали непременно тази услуга.
  • Представляват маркетингов вектор, тъй като човек, който не познава услугата и е поканен от трети страни, вероятно ще си създаде навик да я използва.

И накрая, рисковете от споделяне са много малки или изобщо не съществуват, ако сте се погрижили да изберете уникални пароли, които не се използват за други ваши акаунти.

Споделянето на абонамент може да изглежда противоречиво, но фактите и съдебната практика ясно показват, че това е законна практика. Нещо повече, споделянето на абонаменти може да предложи редица икономически предимства за потребителите, които искат да спестят пари, като в същото време проявяват истински интерес към издателите, които са ги създали. Затова не се колебайте да споделите абонаментите си с приятелите и семейството си, за да се възползвате от всички предимства, които предлагат!

Categorized in: