Позволява ли Netflix споделяне на акаунти?

Можете да гледате видеоклипове от Netflix на всеки екран, като влезете в профила си с потребителското си име и парола. Тази простота е накарала някои абонати да дадат данните си за вход на приятели и роднини, за да могат да се възползват от услугата.

Но мога ли да споделя акаунта си в Netflix?

От правна гледна точка няма забрана да предоставяте паролата си на доверена трета страна. Тази практика обаче може да е забранена от платформата.

Когато се регистрирате за абонамент за Netflix, трябва да се съгласите с условията на платформата. Няма конкретна забрана за споделяне на кодове за достъп. Ръководството на Netflix, разбира се, е наясно с тази практика, която се е превърнала в международен спорт, тъй като броят на едновременните връзки на един акаунт може да го издаде. Следователно можем да видим толерантност и да считаме практиката за разрешена, докато Netflix не отрече този факт. Това все още не е направено, въпреки многократните съобщения по този въпрос. Трябва да се каже, че конкуренцията между услугите за видео по заявка не насърчава платформите да се обиждат на своите потребители.

Предпазливостта е на дневен ред

Въпреки това е важно да се разберат рисковете, свързани със споделянето на парола. Твърде много потребители на интернет използват еднакви пароли за различни сайтове и услуги.

Затова се пазете от този проблем и променете паролата си за Netflix, ако след това трябва да я предадете на доверени трети страни. Също така се уверете, че не го използвате в друга онлайн услуга, а че то наистина е уникално за вашия акаунт в Netflix.

Categorized in: