Επιτρέπει το Netflix την κοινή χρήση λογαριασμού;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο Netflix σε οποιαδήποτε οθόνη συνδεθείτε στο λογαριασμό σας με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή η απλότητα οδήγησε ορισμένους συνδρομητές να δώσουν τα στοιχεία σύνδεσής τους σε φίλους και συγγενείς, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από την υπηρεσία.

Μπορώ όμως να μοιραστώ τον λογαριασμό μου στο Netflix;

Νομικά, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση να δώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε έναν έμπιστο τρίτο. Ωστόσο, αυτή η πρακτική μπορεί να απαγορεύεται από την πλατφόρμα.

Όταν εγγραφείτε για συνδρομή στο Netflix, πρέπει να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας. Δεν υπάρχει ειδική απαγόρευση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Η διοίκηση του Netflix γνωρίζει φυσικά αυτή την πρακτική, η οποία έχει γίνει διεθνές σπορ, καθώς ο αριθμός των ταυτόχρονων συνδέσεων σε έναν μόνο λογαριασμό μπορεί να την προδώσει. Επομένως, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υπάρχει ανοχή και να θεωρήσουμε την πρακτική εγκεκριμένη, έως ότου το Netflix αρνηθεί το γεγονός αυτό. Αυτό δεν έχει γίνει ακόμη, παρά τις επανειλημμένες σχετικές ανακοινώσεις. Πρέπει να πούμε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των υπηρεσιών VOD δεν ενθαρρύνει τις πλατφόρμες να προσβάλλουν τους χρήστες τους.

Η προσοχή είναι το ζητούμενο της ημέρας

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους κινδύνους που συνδέονται με την κοινή χρήση ενός κωδικού πρόσβασης. Πάρα πολλοί χρήστες του Διαδικτύου χρησιμοποιούν πανομοιότυπους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς ιστότοπους και υπηρεσίες.

Προσοχή λοιπόν σε αυτό το πρόβλημα και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης Netflix, αν χρειαστεί να τον μεταβιβάσετε σε έμπιστους τρίτους. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν το χρησιμοποιείτε σε οποιαδήποτε άλλη διαδικτυακή υπηρεσία, ότι είναι πραγματικά μοναδικό για το λογαριασμό σας στο Netflix.

Categorized in: