Любопитно ви е да научите нов език, но не искате да харчите пари? Не изпадайте в паника, тази статия ще ви насочи и ще ви покаже как да промените езика и субтитрите в Netflix.

Как да промените езика и субтитрите в Netflix

За да настроите езика на звука или субтитрите на любимите си програми в Netflix, започнете, като изберете филма или сериала, който искате да гледате.

След като възпроизвеждането започне, процедирайте по следния начин:

  1. СТЪПКА 1:

    Достъп до менюто с опции за възпроизвеждане. Достъпът до това меню обикновено се осъществява чрез щракване върху иконата, представляваща диалог или настройки, която се появява в долната част на екрана или в ъгъла.

  2. СТЪПКА 2:

    Изберете опцията “Аудио и субтитри”. Ще се появи падащ списък с различните езици, налични за аудио и субтитри.

Важно е да се отбележи, че не всички езици са достъпни за цялото съдържание. Наличността варира в зависимост от споразуменията за разпространение, специфични за всеки регион, и използваните медии (компютър, телевизия, мобилен телефон). Затова не забравяйте да проверите наличните опции за съдържанието, което гледате.

Като следвате тези прости стъпки, можете да персонализирате гледането на филми според езиковите си предпочитания или нуждите си от субтитри.

Как да смените езика на мобилни телефони, компютри и Smart TV

Методът за настройване на езика на различните устройства се различава леко в зависимост от това дали използвате мобилен телефон, компютър или Smart TV.

  • На мобилни телефони и компютри: Когато гледате съдържание, просто докоснете екрана, за да се появят опциите за възпроизвеждане. Ще видите икона с формата на диалог или параметри, която обикновено се намира в долната част или в ъгъла на екрана. Изберете тази икона, след което изберете “Аудио и субтитри”, за да промените езика или да активирате субтитрите.
  • На Smart TV и свързани устройства: Използвайте дистанционното управление, за да получите достъп до същите опции. Натиснете бутона “OK” или “Select”, когато сте на програма, за да се появи менюто за възпроизвеждане. След това отидете до иконата за настройки и изберете “Аудио и субтитри”.
  • За Apple TV: Процедурата е малко по-различна. Започнете да възпроизвеждате съдържанието и натиснете стрелката нагоре на дистанционното управление на Apple TV. Това ще отвори меню в горната част на екрана, в което можете да изберете “Аудио и субтитри”, за да направите настройките.

Тези стъпки ви позволяват да персонализирате изживяването си при гледане според езика, който разбирате най-добре, или според предпочитанията си за субтитри.

Персонализиране на субтитрите

Лесно е да персонализирате субтитрите в Netflix според предпочитанията си. Ето как да настроите шрифта, размера и стила на субтитрите директно от настройките на профила си:

  1. Влезте в профила си в Netflix и изберете своя профил.
  2. Отидете в раздела “Акаунт” в падащото меню под иконата на профила си.
  3. Превъртете надолу по страницата до раздела “Профил и родителски контрол” и изберете профила, за който искате да промените субтитрите.
  4. Кликнете върху “Изглед на субтитрите”. След това ще се появи прозорец, в който можете да персонализирате шрифта, размера, цвета, сянката и фона на субтитрите.

Тези настройки ще ви помогнат да подобрите преживяването си при гледане, особено ако имате специфични предпочитания или изисквания за видимост. След като направите промените, те ще се прилагат за всички устройства, на които използвате Netflix с вашия профил.

Как Sharesub може да допълни преживяването ви с Netflix

Sharesub предлага новаторски подход за максимално увеличаване на абонамента ви за Netflix, особено ако обичате да разглеждате съдържание на различни езици. Като позволява споделяне на абонаменти за Netflix, Sharesub намалява месечните ви разходи, като същевременно запазва достъпа до широк набор от международни сериали и филми. Това спестяване може да бъде особено привлекателно за тези, които използват многоезичните опции на Netflix, позволявайки им да откриват различни култури и езици, без да напускат комфорта на хола си.

Като се присъедините към група за споделяне в Sharesub, можете не само да разпределите разходите за абонамент, но и да обменяте препоръки и езикови настройки с други потребители. Това обогатява преживяването ви при гледане на филми, като ви разкрива гледни точки и възможности за избор на съдържание, които може би не сте разглеждали преди. Така че Sharesub не само ви спестява пари, но и отваря вратата към по-разнообразно и персонализирано изживяване с Netflix.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Как мога да променя езика на интерфейса на Netflix на моя телевизор?

За да промените езика на интерфейса на телевизора си, започнете, като отворите приложението Netflix и изберете своя профил. След това отидете в настройките на профила и изберете “Език”. Изберете желания език от наличните и той ще бъде автоматично актуализиран в интерфейса ви.

2. Какво става, ако езикът на интерфейса не се промени, след като избера нов език?

Ако езикът на интерфейса не се актуализира, опитайте да излезете от профила си в Netflix и да влезете отново. Това действие може да ви помогне да опресните настройките на профила си.

3. Мога ли да използвам различни езици за различни профили в един и същи акаунт в Netflix?

Да, Netflix ви позволява да задавате различни езикови предпочитания за всеки профил в един и същи акаунт. Просто променете езика в настройките за всеки отделен профил.

4. Влияе ли промяната на езика върху препоръките за съдържание в Netflix?

Да, промяната на езика на профила ви може да повлияе на препоръките за съдържание, които Netflix ви предлага, тъй като адаптира предложенията си според езиковите и регионалните предпочитания.

Categorized in: