Предоставили сте потребителското си име и паролата си за Netflix на приятел, но вече ви е писнало той да се разпорежда с акаунта ви?
Решението: премахване на достъпа 😎 Толкова е просто!

Обясняваме ви как да го направите и как можете да дадете назаем своите входни данни и едновременно с това да печелите пари.

Как да се изключите от Netflix на различни устройства

Прекъсването на връзката с Netflix е лесно, но процесът може да се различава леко при различните устройства. Независимо дали използвате Smart TV, цифрово мултимедийно устройство, като Roku или Apple TV, или дори игрова конзола, като Xbox или PlayStation, ключът често се крие в менюто с настройки. Нека заедно да проучим как да се справим с тези разлики и да осигурим безпроблемно изключване на всичките си устройства.

Как да изключите устройство от акаунта си в Netflix?

Прекъсването на връзката на определено устройство с акаунта ви в Netflix е проста и ефективна процедура. Независимо дали искате да премахнете стар телефон, таблет, който вече не използвате, или дори конзола за игри, процедурата е лесна. Ето стъпките, които трябва да следвате:

  1. Достъп до вашия акаунт в Netflix

    от уеб браузър на компютър или мобилен телефон. Това е от съществено значение, тъй като някои опции не са достъпни директно от мобилни приложения или стрийминг устройства.

  2. Отидете в раздел “Акаунт”.

    Намира се в горния десен ъгъл на екрана, под иконата на профила ви. Кликнете върху него.

  3. Изберете “Управление на устройства”.

    Тази опция може да се нарече “Последни дейности по стрийминг по устройство”. Тя ви позволява да видите всички устройства, които са били използвани за достъп до акаунта ви в Netflix.

  4. Намерете устройството, което искате да изключите

    Ще видите списък с имената на устройствата, датите на последните дейности и в някои случаи – местоположението.

  5. Изберете “Logout”.

    Това може да бъде обозначено и с “Премахване на устройството” в зависимост от версията на потребителския интерфейс, която използвате. Щракнете тук, за да изключите устройството от акаунта си.

  6. Потвърдете избора си.

    Възможно е да се появи съобщение, което да ви помоли да потвърдите, че изключвате устройството. Това е мярка за безопасност, за да се предотврати случайно прекъсване на връзката.

Следвайки тези стъпки, избраното устройство ще бъде изключено от акаунта ви в Netflix. Това означава, че ще трябва отново да въведете данните си за връзка, за да получите достъп до Netflix от това устройство. Това е сигурен метод за контролиране на достъпа до профила ви, особено ако устройството е изгубено, продадено или подарено.

Трябва да се отбележи, че прекъсването на връзката се извършва незабавно, но в някои случаи актуализирането на съответното устройство може да отнеме до 8 часа. Ако устройството продължава да е свързано след това, опитайте да рестартирате устройството или да го свържете отново и след това да го изключите отново.

Това е особено полезно, ако споделяте акаунта си с приятели или семейство и искате да управлявате кой точно има достъп до Netflix и кога. Това също така подобрява сигурността на вашия акаунт, като предотвратява неоторизиран достъп.

Изтриване на профил на Netflix в телевизора

Изтриването на профил на Netflix от телевизора е проста, но съществена стъпка за персонализиране или ограничаване на достъпа до акаунта ви. Ето как работи:

  1. Включете телевизора си и стартирайте приложението Netflix.
  2. Изберете иконата на профила, който искате да изтриете. Тя често се намира в горния десен или ляв ъгъл на началния екран на Netflix.
  3. Отидете в “Управление на профили”. Тази опция е видима под иконите на профила или като кликнете върху иконата на профила си.
  4. Изберете профила, който искате да изтриете. Появява се меню с опции.
  5. Изберете “Изтриване на профил”. Ще се появи прозорец за потвърждение.
  6. Потвърдете избора си. Netflix ще ви попита дали сте сигурни, че искате да изтриете този профил. Изберете “Да” или “Изтриване”, за да потвърдите.

Не забравяйте, че изтриването на профил означава загуба на всички свързани с него предпочитания и история на прегледите. Ако профилът е предназначен за дете, това може да е повод да настроите родителския контрол.

Като следвате тези стъпки, можете лесно да управлявате кой има достъп до какво в акаунта си в Netflix чрез телевизора си. Тя е бърза, лесна и ви дава по-голям контрол върху работата ви с Netflix.

Какво да правите, ако не можете да се изключите от Netflix в Android?

Проблемите с прекъсването на връзката с Netflix на устройство с Android могат да бъдат разочароващи. За щастие има ясни стъпки, които да следвате, за да разрешите този проблем.

Първо, проверете системата за сигурност Widevine на вашия уред. Widevine е система за управление на цифровите права (DRM), използвана от Netflix за стрийминг на съдържание с HD качество. Устройствата с Android използват различни нива на сертификация Widevine, а ниво L1 се изисква за HD качество на видеото. Ако устройството ви е с по-ниско ниво, това може да попречи на функционалността на приложението, включително да доведе до прекъсване на връзката. Можете да проверите нивото на Widevine на устройството си в Настройки или като изтеглите специално приложение от Google Play Store.

Ако проблемът продължава да съществува след проверката на Widevine, ето някои допълнителни стъпки:

  • Рестартирайте устройството си. Може да звучи елементарно, но рестартирането на устройството с Android може да реши множество проблеми с приложенията, като затваря процеси, които могат да попречат на Netflix.
  • Изчистете кеша на приложението Netflix. Отидете в настройките на устройството си, намерете приложението Netflix в “Приложения” или “Мениджър на приложения”, след което изберете “Съхранение” и “Изчистване на кеша”. Това действие не изтрива данните за връзката или предпочитанията ви.
  • Преинсталирайте приложението Netflix. Понякога постоянните проблеми могат да бъдат решени чрез ново преинсталиране на приложението. Уверете се, че знаете данните си за вход, преди да деинсталирате приложението.

Ако проблемът с прекъсването на връзката продължава и след тези опити, е време да предприемете следващата стъпка: свържете се с отдела за поддръжка.

  • Свържете се с поддръжката на Netflix. Netflix разполага със специализиран екип за поддръжка, който може да ви помогне с решения, специфични за вашия проблем. Достъпът до тях е възможен от уебсайта на Netflix или от мобилното приложение.
  • Свържете се с производителя на вашия уред. Ако проблемът изглежда е в устройството ви, а не в приложението Netflix, може да помогнете, като се свържете с производителя. Те могат да предложат решения или актуализации, специфични за вашия модел уред.

Открийте Sharesub: нов подход към споделянето на абонаменти

Sharesub е платформа за споделяне на абонаменти като тези на Netflix по законен и сигурен начин. Идеята е да се даде възможност на потребителите да намалят разходите си, като споделят разходите за абонамент. В Sharesub можете да предложите свободни места в абонамента си или да се присъедините към Netflix за достъп до услуги с отстъпка. Платформата гарантира сигурността на обмена, като позволява безрисково споделяне. Това е икономически ефективен вариант за тези, които искат да използват максимално своите абонаменти, без да нарушават правилата за използване.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Защо трябва да прекъсна връзката с Netflix на всичките си устройства?

Прекъсването на връзката с всичките ви устройства може да бъде полезно по редица причини, като например за сигурността на акаунта ви в случай на предполагаем неоторизиран достъп или ако сте продали или подарили устройство, на което сте били свързани с Netflix.

2. Ще загубя ли историята на гледанията си, ако изключа всички устройства?

Не, историята на гледанията се запазва в акаунта ви в Netflix, а не в устройството. Прекъсването на връзката с всички устройства няма да се отрази на историята на гледане.

3. Колко време е необходимо, за да бъдат изключени всички устройства?

Прекъсването на връзката с всички устройства е почти незабавно. След като потвърдите действието, всички устройства ще бъдат изключени от акаунта ви в Netflix.

4. Какво да направя, ако случайно прекъсна връзката с всичките си устройства?

Ако това се случи, просто влезте отново с данните си на всяко устройство, което искате да използвате, за да получите отново достъп до акаунта си в Netflix.

Categorized in: