Kontakt oss

Trenger du hjelp til å forstå hvordan det fungerer? Har du noen spørsmål om abonnementet ditt? Vi vil gjøre vårt ytterste for å svare deg innen 24 timer.

Ta en titt på våre ofte stilte spørsmål, så slipper du å vente 😉.

Live support

Bruk meldingssystemet nederst til høyre på siden for å snakke med et medlem av Sharesub-teamet og stille eventuelle spørsmål du måtte ha.
Det er raskt og enkelt!

Av organisatoriske årsaker, med tanke på det store antallet kunder på plattformen, vil kun forespørsler som sendes via reklamasjonsknappen på abonnementssiden eller via supportpostkassen (tilgjengelig nederst til høyre på alle sider på nettstedet) bli behandlet.

Som en siste utvei kan du kontakte oss på følgende e-post, men du må være klar over at dette ikke gjør det mulig for oss å kategorisere forespørselen din, og at den derfor vil bli behandlet med laveste prioritet.

Derfor vil vi igjen be deg om å prioritere support via direktemeldinger.

Juridiske merknader

Hvis du ønsker å rapportere innhold som krenker opphavsretten eller fremsette et DMCA-krav, og kun for dette formålet, kan du kontakte følgende adresse:

⚠️ Merk: Forespørsler som ikke er relatert til disse temaene vil ikke bli bli besvart og vil ikke bli videresendt til vår kundeservice. For alle andre saker, vennligst send inn forespørselen din på Support Chat-siden.

Du vil ikke få svar hvis forespørselen din gjelder abonnementene dine eller driften av plattformen: for disse, se alternativene ovenfor på denne siden.