Kontakta oss

Behöver du hjälp med att förstå hur det fungerar? Har du några frågor om din prenumeration? Vi kommer att göra vårt yttersta för att återkomma till dig inom 24 timmar.

Ta en titt på de vanliga frågorna så att du inte behöver vänta 😉

Support i realtid

Använd meddelandesystemet längst ner till höger på sidan för att prata med en medlem av Sharesub-teamet och ställa eventuella frågor.
Det går snabbt och enkelt!

Av organisatoriska skäl, med tanke på det stora antalet kunder på plattformen, kommer endast förfrågningar som görs via klagomålsknappen på prenumerationssidan eller via supportbrevlådan (tillgänglig längst ner till höger på alla sidor på webbplatsen) att behandlas.

Som en sista utväg kan du kontakta oss på följande e-postadress, men du måste förstå att detta inte gör det möjligt för oss att kategorisera din begäran, vilket slösar bort vårt teams tid, och att den därför kommer att behandlas med lägsta prioritet.

Av denna anledning vill vi återigen be dig att prioritera support via snabbmeddelanden.

Juridiska meddelanden

Om du vill rapportera innehåll som gör intrång i upphovsrätten eller göra ett DMCA-anspråk, och endast för detta ändamål, vänligen kontakta följande adress:

⚠️ Vänligen notera: förfrågningar som inte är relaterade till dessa teman kommer inte att besvaras och kommer inte att vidarebefordras till vår kundtjänst. För alla andra frågor, vänligen skicka in din förfrågan på Support Chat-sidan.

Inget svar kommer att ges om din begäran gäller dina prenumerationer eller driften av plattformen: för dessa, se alternativen ovan på denna sida.