Όροι και προϋποθέσεις χρήσης

Η SHARESUB είναι μια απλοποιημένη ανώνυμη εταιρεία (SAS) με έδρα την 1ter rue Civiale, 92380 Garches, και κεφάλαιο 58.580 ευρώ. Είναι εγγεγραμμένη στο εμπορικό και εταιρικό μητρώο της Nanterre με αριθμό 882933732. Η SHARESUB κατέχει και διαχειρίζεται τον ιστότοπο https://www.sharesub.com, ο οποίος επιτρέπει σε πολλούς χρήστες να μοιράζονται αυτόματα το κόστος των επαναλαμβανόμενων δαπανών τους.

Όλοι οι χρήστες ή οι επισκέπτες του ιστότοπου πρέπει να διαβάσουν τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις χρήσης.

Άρθρο 1: Ορισμοί

Site: αναφέρεται στον ιστότοπο https://www.sharesub.com

Επισκέπτης: αναφέρεται σε κάθε πρόσωπο που έχει πρόσβαση στον ιστότοπο https://www.sharesub.com και δεν είναι χρήστης.

Χρήστης: αναφέρεται σε κάθε πρόσωπο που είναι εγγεγραμμένο στον ιστότοπο https://www.sharesub.com.

Κοινή συνδρομή: αναφέρεται σε μια επαναλαμβανόμενη συλλογή χρημάτων που οργανώνεται από έναν ιδιοκτήτη συνδρομής.

Ιδιοκτήτης: αναφέρεται σε έναν χρήστη εγγεγραμμένο στον ιστότοπο που έχει δημιουργήσει μια κοινή συνδρομή.

Συμμετέχων: αναφέρεται σε χρήστη που έχει συνάψει κοινή συνδρομή.

Επισκέπτης: αναφέρεται σε έναν επισκέπτη ή χρήστη που έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη συνδρομή που μοιράζεται ο ιδιοκτήτης.

Λογαριασμός: αναφέρεται στον εικονικό χώρο πελατών που εκχωρείται σε κάθε χρήστη του δικτυακού τόπου https://www.sharesub.com.

Συμμετοχή: αναφέρεται στα ποσά που καταβάλλονται σε επαναλαμβανόμενη βάση από τους Συμμετέχοντες σε έναν Ιδιοκτήτη για μια Κοινή Συνδρομή.

Υπηρεσία(ες): αναφέρεται στην υπηρεσία(ες) που παρέχει η SHARESUB μέσω του παρόντος δικτυακού τόπου στους χρήστες.

Περιεχόμενο χρήστη: αναφέρεται σε όλο το περιεχόμενο που παρέχεται, μεταφορτώνεται ή δημιουργείται από τους χρήστες στην πλατφόρμα, είτε πρόκειται για πληροφορίες, είτε για κείμενο, είτε για εικόνες.

Άρθρο 2: Εφαρμογή και σκοπός των Γενικών Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης

Οι παρόντες γενικοί όροι και προϋποθέσεις χρήσης διέπουν τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης της Ιστοσελίδας και περιγράφουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις βάσει των οποίων η SHARESUB προσφέρει τις υπηρεσίες της στους επισκέπτες και τους χρήστες της Ιστοσελίδας. Ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης της Ιστοσελίδας και των Υπηρεσιών.

Οι Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης πρέπει να διαβαστούν και να γίνουν ανεπιφύλακτα αποδεκτοί, διαφορετικά οι Επισκέπτες πρέπει να σταματήσουν να περιηγούνται στον Ιστότοπο. Όλοι οι Επισκέπτες και οι Χρήστες δηλώνουν ότι τις έχουν διαβάσει και συμφωνούν να δεσμεύονται από αυτές.

Άρθρο 3: Ικανότητα και επιλεξιμότητα

Όλοι οι Επισκέπτες και οι Χρήστες της Ιστοσελίδας δηλώνουν ότι είναι νομικά ικανοί να αναλάβουν δεσμεύσεις σύμφωνα με τους παρόντες γενικούς όρους και προϋποθέσεις χρήσης. Εάν ο επισκέπτης ή ο χρήστης δεν έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, πρέπει να εγκαταλείψει τον Ιστότοπο ή να λάβει τη συγκατάθεση του νόμιμου εκπροσώπου του.

Πρέπει επίσης να είστε άνω των 16 ετών για να γίνετε Χρήστης.

Όλοι οι Επισκέπτες ή οι Χρήστες της Ιστοσελίδας δηλώνουν ότι είναι φυσικά πρόσωπα που κατοικούν σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε κράτος που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή σε τρίτη χώρα που επιβάλλει τις ίδιες υποχρεώσεις όσον αφορά την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, είτε ενεργούν για λογαριασμό τους είτε για λογαριασμό νομικού προσώπου.

Άρθρο 4: Εγγραφή του δικτυακού τόπου

Για να γίνετε Χρήστης της Ιστοσελίδας, πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής, στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από την αρχική σελίδα της ιστοσελίδας ή όταν δημιουργείτε μια κοινή συνδρομή. Κατά την εγγραφή αυτή, ο Επισκέπτης εγγυάται την ακρίβεια των δεδομένων που διαβιβάζει και πρέπει να αποδεχθεί τους γενικούς όρους χρήσης του SHARESUB καθώς και τους γενικούς όρους χρήσης της STRIPE, του παρόχου υπηρεσιών πληρωμών που θα διαχειρίζεται τα οικονομικά δεδομένα και τις συναλλαγές. Αφού συμπληρωθεί και επικυρωθεί αυτή η φόρμα, ο Χρήστης πρέπει να επικυρώσει το λογαριασμό του στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που έχει καταχωρήσει (εξαιρούνται οι συνδέσεις μέσω υπηρεσιών τρίτων).

Οι χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα στοιχεία σύνδεσής τους, τα οποία αποτελούνται από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έναν κωδικό πρόσβασης, καθώς και για τη χρήση του λογαριασμού τους. Η SHARESUB δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις συνέπειες της χρήσης των στοιχείων σύνδεσης ενός Χρήστη από τρίτους ή/και της απώλειας των στοιχείων σύνδεσης ενός Χρήστη.

Ο χρήστης αναγνωρίζει επίσης ότι η χρήση της Ιστοσελίδας προσφέρει μια εναλλακτική λύση για την πρόσβαση στις Καταχωρήσεις που προσφέρονται από άλλους χρήστες, αλλά ότι η λύση αυτή δεν αντικαθιστά άλλες λύσεις για την πρόσβαση σε αυτές.

Με το να γίνετε Χρήστης της Ιστοσελίδας, αναλαμβάνετε την υποχρέωση να χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες της Ιστοσελίδας μόνο για νόμιμους σκοπούς και σύμφωνα με τα χρηστά ήθη και εγγυάστε τη SHARESUB έναντι οποιασδήποτε προσφυγής ή αγωγής από τρίτους σχετικά με τη χρήση των Υπηρεσιών.

Η SHARESUB ή ο πάροχος υπηρεσιών STRIPE μπορεί να απορρίψει ένα αίτημα εγγραφής χωρίς να δώσει καμία εξήγηση και χωρίς αυτό να αποτελεί δικαίωμα σε οποιαδήποτε αποζημίωση. Η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της SHARESUB διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει πρόσθετα στοιχεία ταυτοποίησης και δικαιολογητικά, εάν είναι απαραίτητο.

Απαγορεύεται αυστηρά στους Χρήστες να διατηρούν πολλούς λογαριασμούς στον Ιστότοπο, ακόμη και με διαφορετικά αναγνωριστικά. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί να έχει μόνο έναν λογαριασμό. Οποιαδήποτε παράβαση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση του/των λογαριασμού/ων και την επιστροφή των καταχωρήσεων που κρίνονται παράτυπες από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της SHARESUB.

Άρθρο 5: Δημιουργία και διαχείριση κοινής συνδρομής

5.1 Δημιουργία

Οι χρήστες που έχουν συνδεθεί και ταυτοποιηθεί σωστά μπορούν να δημιουργήσουν μια κοινή συνδρομή ελεύθερα αφού αποδεχθούν τους γενικούς όρους χρήσης. Κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού, ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει τα υποχρεωτικά πεδία:

  • Η κατηγορία συνδρομής στην οποία ανήκει
  • Ένα όνομα για την κοινή συνδρομή
  • Ρητή περιγραφή της συνδρομής και του κοινού κόστους, αναφέροντας επίσης τυχόν περιορισμούς και όρους πρόσβασης στη συνδρομή.
  • Το πλήρες όνομα του διοργανωτή της κοινής συνδρομής
  • Το ποσό και το νόμισμα της συνεισφοράς που ζητείται από τους συμμετέχοντες
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων
  • Επανάληψη της συμμετοχής (εβδομαδιαία, μηνιαία, τριμηνιαία)
  • Το μοντέλο για τον επιμερισμό της συμμετοχής μεταξύ των συμμετεχόντων
  • Όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι οι συν-συνδρομητές επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα μιας κοινής συνδρομής. Αυτά θα εμφανίζονται στους χρήστες μόνο όταν επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους για την κοινή συνδρομή.
  • Η διάρκεια δεν είναι υποχρεωτική, καθώς μπορείτε να διακόψετε τη συνδρομή ανά πάσα στιγμή από το λογαριασμό σας.

Το όνομα και η περιγραφή της κοινόχρηστης συνδρομής, καθώς και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη, πρέπει να συμπληρωθούν προσεκτικά. Αυτά τα πεδία καθορίζουν τον σκοπό της εντολής που δίνουν οι συμμετέχοντες στον ιδιοκτήτη της κοινής συνδρομής. Το περιεχόμενό τους αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του διοργανωτή.

Οι παρεχόμενες πληροφορίες πρέπει να επιτρέπουν στους συν-συνδρομητές να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, εκτός εάν αυτό είναι αδύνατο (απαιτείται πρόσκληση).

Ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να διασφαλίσει ότι η τιμή συνδρομής, που προκύπτει από το άθροισμα των συμμετοχών, αντιστοιχεί στην πραγματική τιμή της υπηρεσίας που μοιράζεται με τους συμμετέχοντες και να μην τη χρησιμοποιήσει ως πηγή εσόδων. Η χρήση των Υπηρεσιών της SHARESUB περιορίζεται στην επιστροφή εξόδων.

Ο Ιδιοκτήτης αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση να μην παρέχει παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τη συνδρομή και την τιμή της. Οποιαδήποτε καταχρηστική πρακτική μπορεί να τιμωρηθεί με κλείσιμο του λογαριασμού και ποινική δίωξη.

Ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση να προσκομίσει δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την πραγματική φύση της δαπάνης που μοιράζεται. Αυτά μπορούν να ζητηθούν από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών SHARESUB για κάθε κοινή συνδρομή.

Ο ιδιοκτήτης εξουσιοδοτεί επίσης το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της SHARESUB να ελέγξει τις πληροφορίες που παρέχονται και να ανακτήσει τα δικαιολογητικά έγγραφα αυτόματα ή χειροκίνητα. Επιτρέπει επίσης την αυτόματη εκτέλεση αυτοματοποιημένων διαδικασιών επαλήθευσης.

Με τη δημιουργία μιας κοινής συνδρομής, ο ιδιοκτήτης αποκτά έναν ιδιωτικό σύνδεσμο πρόσκλησης, τον οποίο μπορεί να στείλει σε άτομα με τα οποία επιθυμεί να μοιραστεί το κόστος της συνδρομής του.

5.2 Διαχείριση

Μόλις δημιουργηθεί μια κοινή συνδρομή, ο ιδιοκτήτης μπορεί να :

  • Προσκαλέστε χρήστες ή επισκέπτες να εγγραφούν στη συνδρομή σας.
  • Προβολή πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί από άλλους χρήστες
  • Διακόψτε την κοινή συνδρομή ανά πάσα στιγμή. Το κλείσιμο αυτό είναι οριστικό και συνεπάγεται την παύση των πληρωμών από τους συμμετέχοντες.
  • Αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες μέσω ασφαλούς συνομιλίας.
  • Τροποποίηση των πληροφοριών συνδρομής για τους συνδρομητές.
  • Να εισπράττει τα ποσά των εγγραφών των συνδρομητών, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό των εγγραφών που έχει συσσωρευτεί στο λογαριασμό του συνδρομητή έχει φτάσει τουλάχιστον τα 10 ευρώ για εγγραφές σε ευρώ ή τα 10 δολάρια για εγγραφές σε δολάρια ΗΠΑ.
  • Επικοινωνήστε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της SHARESUB μέσω email στο [email protected] :
    • ακύρωση της συνδρομής, εάν δεν έχει ακόμη καταβληθεί κανένα ποσό. Η ενέργεια αυτή μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί απευθείας από τη σελίδα “Διαχείριση” της συνδρομής.
    • την απόσυρση ορισμένων συμμετεχόντων

5.3 Ευθύνη

Ο ιδιοκτήτης μιας κοινόχρηστης συνδρομής είναι υπεύθυνος για τη διαχείρισή της. Πρέπει να διασφαλίζει ότι το τελευταίο συμμορφώνεται με τους ισχύοντες κανονισμούς και ότι όλα τα στοιχεία της κοινής συνδρομής είναι καλής ποιότητας. Αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην δημοσιεύουν οποιοδήποτε άσεμνο ή παράνομο περιεχόμενο και να αναφέρουν οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά στο Secure Chat στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του SHARESUB, το οποίο μπορεί να την μετριάσει.

5.4 Απαγορεύονται οι κοινές συνδρομές

Ο δημιουργός δεσμεύεται να μην οργανώσει παράνομες κοινές συνδρομές. Ειδικότερα, οι κοινόχρηστες συνδρομές που παρέχουν πρόσβαση σε παράνομες υπηρεσίες ή σε υπηρεσίες που δεν επιτρέπουν την κοινή χρήση στους γενικούς όρους και προϋποθέσεις πώλησης, θεωρούνται μη συμμορφούμενες συνδρομές.

Ο δημιουργός δεσμεύεται επίσης να μην οργανώσει κοινές συνδρομές:

  • με βάση δωρεάν ή δοκιμαστικές υπηρεσίες.
  • για εμπορικό όφελος.
  • με συνδρομές για τις οποίες δεν είναι ο αγοραστής

Απαγορεύονται επίσης οι κοινές συνδρομές που συνδέονται με τις δραστηριότητες ή το περιεχόμενο που αναφέρονται παρακάτω, χωρίς ο κατάλογος αυτός να είναι εξαντλητικός:

  • συνδέεται με όπλα, ναρκωτικά, παιδεραστία
  • τυχερά παιχνίδια
  • μαστροπεία ή συνοδεία
  • υποστήριξη ή χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή της βίας
  • προώθηση φυλετικού μίσους ή διακρίσεων
  • πορνογραφία
  • αστρολογία ή μαντεία
  • συνδέονται με ενώσεις που παρέχουν βοήθεια σε κρατουμένους, θρησκευτικές ενώσεις ή ενώσεις που χρηματοδοτούν χώρους λατρείας
  • συνδέονται με ενώσεις που δραστηριοποιούνται έστω και περιστασιακά σε ζώνες μάχης
  • που σχετίζονται με την πώληση πολύτιμων μετάλλων και λίθων

Η SHARESUB διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει την κοινή συνδρομή ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο και να αναστείλει τον λογαριασμό του δημιουργού σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους παρόντες όρους χρήσης ή εάν οι συμμετέχοντες κάνουν αρνητικές αναφορές στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας. Αυτό δεν δημιουργεί δικαίωμα αποζημίωσης.

Η SHARESUB διατηρεί επίσης το δικαίωμα να μπλοκάρει τα κεφάλαια που εισπράττει για αόριστο χρονικό διάστημα και διατηρεί το δικαίωμα να επιστρέψει στους συμμετέχοντες, με εξαίρεση την προμήθεια που χρεώνεται για τα έξοδα διαχείρισης.

5.5 Απαγορευμένες χρήσεις της Υπηρεσίας

Απαγορεύεται κάθε χρήση της υπηρεσίας που αντιβαίνει στις παρακάτω δεσμεύσεις:

  • Ο κάτοχος μιας συνδρομής αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην προβεί ο ίδιος σε αυτή τη συνδρομή, μέσω του λογαριασμού του ή μέσω άλλου λογαριασμού.
  • Ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει επίσης την υποχρέωση να μην προσφέρει την πληρωμή των συν-συνδρομητών του εκτός της πλατφόρμας.
  • Οι χρήστες συμφωνούν να διεξάγουν τις ανταλλαγές τους στη συνδρομητική συνομιλία που παρέχει η Sharesub, έτσι ώστε η υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών να μπορεί να μετριάσει το περιεχόμενό της και να εντοπίσει τυχόν ακατάλληλο περιεχόμενο.
  • Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην προβούν σε αγορές που συνδέονται με τις υπηρεσίες των συνδρομών και να αποζημιώσουν πλήρως τους ιδιοκτήτες σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης αυτής.

Οποιαδήποτε παράβαση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση του/των λογαριασμού/ων και την επιστροφή των καταχωρήσεων που κρίνονται παράτυπες από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της SHARESUB.

Άρθρο 6: Συμμετοχή σε κοινή συνδρομή

6.1 Πληρωμή μετοχών

Οι επισκέπτες μιας κοινής συνδρομής λαμβάνουν ένα email από το SHARESUB, ή έναν ιδιωτικό σύνδεσμο που αποστέλλεται απευθείας από τον ιδιοκτήτη της συνδρομής με οποιοδήποτε μέσο κρίνεται κατάλληλο, ή βρίσκουν τη συνδρομή στις δημόσιες λίστες. Στη συνέχεια, ο επισκέπτης μπορεί, χωρίς υποχρέωση, να εγγραφεί ως χρήστης της Ιστοσελίδας και να συμμετάσχει στην κοινή συνδρομή. Στη συνέχεια παρέχουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους και καταχωρούν την τραπεζική τους κάρτα για να πληρώσουν τις συμμετοχές τους. Ο συμμετέχων εξουσιοδοτεί τη Sharesub να χρεώνει τα μέσα πληρωμής του με τα ποσά και τις συχνότητες που αναφέρονται στην εγγραφή.

Τα κοινόχρηστα τέλη συνδρομής, συν τις χρεώσεις SHARESUB, αφαιρούνται από την κάρτα πληρωμής του χρήστη σύμφωνα με την περίοδο που ορίζει ο ιδιοκτήτης (εβδομάδα, μήνας, τρίμηνο) χωρίς χρονικό περιορισμό.

Για την πρώτη περίοδο, το μέλος θα καταβάλει αναλογικό μερίδιο μόνο για την τρέχουσα περίοδο, καθώς οι πληρωμές πραγματοποιούνται σε καθορισμένη ημερομηνία. Συνεπώς, η αρχική πληρωμή του, κατ’ εξαίρεση του άρθρου 9, θα αποτελείται από τη Συμμετοχή που αντιστοιχεί στις ημέρες μεταξύ της ημερομηνίας εγγραφής του και της ημερομηνίας λήξης της περιόδου, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα παρακρατηθεί από την SHARESUB ως προμήθεια. Το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτή την περίοδο θα τιμολογηθεί ακόμη και αν ο συνδρομητής αποφασίσει να εγκαταλείψει τη συνδρομή, και εκτός αν ο συνδρομητής έχει υποβάλει αίτηση για νόμιμο λόγο και η αίτηση αυτή έχει επικυρωθεί από τις υπηρεσίες πελατών.

Ο Συμμετέχων αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην αγοράσει πρόσθετες υπηρεσίες στη συνδρομή, εάν η πρόσβαση σε αυτή τη συνδρομή επιτρέπει την εγγραφή σε πρόσθετες επιλογές πληρωμής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αυτόν τον κανόνα, ο Πελάτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώσει πλήρως τον Ιδιοκτήτη για το πρόσθετο κόστος που προέκυψε, και η αποζημίωση αυτή να χρεωθεί στην κάρτα πληρωμής του ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο πληρωμής που δεσμεύεται να διαθέσει στη SHARESUB. Αποδέχεται ότι τα εν λόγω τέλη θα προσαυξάνονται κατά την προμήθεια της SHARESUB, όπως ορίζεται στο άρθρο 9, καθώς και κατά μια προσαύξηση 20 ευρώ για έκτακτα έξοδα επεξεργασίας. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε μια ομάδα σχετικά με την ευθύνη για τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν, οι χρήστες συμφωνούν να είναι αλληλέγγυα και εις ολόκληρον υπεύθυνοι για τα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν και συμφωνούν να συμμορφωθούν με τη διαιτησία που θα διεξαχθεί από το SHARESUB.

6.2 Απόσυρση

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ζητήσουν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους εντός 1 ώρας από την εγγραφή τους σε μια συνδρομή. Αυτό πρέπει να αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση [email protected] χωρίς καθυστέρηση. Σε περίπτωση υπαναχώρησης, το ποσό του τέλους συμμετοχής θα επιστραφεί εντός δεκαπέντε (15) ημερών. Ωστόσο, η προμήθεια που καταβάλλεται στην SHARESUB δεν μπορεί να επιστραφεί σε καμία περίπτωση.

Ο Πελάτης δεν μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του υπαναχώρησης στις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο L221-28 του Γαλλικού Κώδικα Καταναλωτή, ιδίως για την πρόσβαση σε συνδρομές που έχουν εκτελεστεί πλήρως πριν από τη λήξη της περιόδου υπαναχώρησης, η οποία είναι η περίπτωση κατά την οποία έχουν δοθεί οι πληροφορίες πρόσβασης. Ο Πελάτης ενημερώνεται σχετικά και το επιβεβαιώνει κατά την τοποθέτηση της παραγγελίας, παραιτούμενος έτσι από το δικαίωμά του να υπαναχωρήσει.

Ο συμμετέχων είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις συνέπειες της απόσυρσης της συμμετοχής του έναντι του κατόχου της κοινόχρηστης συνδρομής.

6.3 Τερματισμός συμμετοχών

Με πρωτοβουλία του Συμμετέχοντα

Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να σταματήσουν να συμμετέχουν μπορούν να διακόψουν την κοινή συνδρομή ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο κουμπί “Διακοπή συνδρομής”. Αυτή η ενέργεια ενημερώνει τον ιδιοκτήτη της συνδρομής, ο οποίος πρέπει να απενεργοποιήσει αμέσως την πρόσβαση στη συνδρομή.

Η παύση της συμμετοχής στην κοινή συνδρομή συνεπάγεται ότι οι οικονομικές συνεισφορές δεν θα ανανεωθούν για την επόμενη περίοδο, αλλά ο συμμετέχων παραμένει υπεύθυνος για το σύνολο της συνεισφοράς για την τρέχουσα περίοδο, για κάθε περίοδο που έχει αρχίσει να καταβάλλεται. Κατά συνέπεια, παραιτείται από το ποσό της εισφοράς για την περίοδο κατά την οποία δεν επωφελείται από την υπηρεσία.

Ο Συμμετέχων ενημερώνεται και αποδέχεται ρητά ότι οποιαδήποτε καθυστερημένη μερική ή ολική πληρωμή των Συμμετοχών του κατά την οφειλόμενη ημερομηνία θα έχει αυτόματα ως αποτέλεσμα την άμεση αναστολή της πρόσβασής του στην κοινή συνδρομή και θα θεωρηθεί ως διακοπή της συμμετοχής του με δική του πρωτοβουλία.

Με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη

Εάν η κοινή συνδρομή διακοπεί από τον ιδιοκτήτη, το SHARESUB θα ενημερώσει αμέσως τους συμμετέχοντες. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αναστείλει αμέσως την πρόσβαση στη συνδρομή και ο συμμετέχων θα πληρώσει μόνο το αναλογικό ποσό για την τρέχουσα περίοδο, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα επιστραφεί στη μέθοδο πληρωμής του συμμετέχοντα.

6.4 Αλλαγές στα τιμολόγια και στις αναφορές

Οι χρήστες ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα ενός αποθετηρίου τιμών για τις συνδρομές, το οποίο είναι διαθέσιμο κατά τη δημιουργία της αγγελίας τους, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο κατά την τοποθέτηση της αγγελίας τους.

Οι χρήστες δηλώνουν ότι το χρησιμοποιούν με δική τους ευθύνη, καθώς το SHARESUB δεν εγγυάται την ακρίβεια των παρεχόμενων πληροφοριών.

Σε περίπτωση αλλαγής των τιμών του αποθετηρίου τιμών, αυτό θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις συνδρομές που συνδέονται με αυτό το αποθετήριο. Οι Συμμετέχοντες συμφωνούν με αλλαγές στην τιμή των Συμμετοχών τους και οι Ιδιοκτήτες συμφωνούν με αλλαγές στις αγγελίες τους. Η SHARESUB θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενημερώσει τους χρήστες που επηρεάζονται από τις αλλαγές των τιμών.

Άρθρο 7: Γνώση του πελάτη και επαλήθευση της ταυτότητας

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της απάτης, η SHARESUB και ο εταίρος της STRIPE θα πρέπει να ελέγχουν την ταυτότητα των χρηστών που υπερβαίνουν ορισμένα όρια ή αμέσως μετά την εγγραφή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του διατάγματος αριθ. 2009-1087 της 2ας Σεπτεμβρίου 2009 και του διατάγματος του Υπουργού Οικονομίας της ίδιας ημερομηνίας για την εφαρμογή του άρθρου R.561-12 του Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Κώδικα.

Οι χρήστες συμφωνούν να προσκομίσουν έγγραφα ταυτότητας και αποδεικτικά διεύθυνσης ή άλλα έγγραφα που αποδεικνύουν την ταυτότητά τους στην SHARESUB και στον συνεργάτη της STRIPE, στο πλαίσιο της επικύρωσης του λογαριασμού τους και προκειμένου να λάβουν τα ποσά των συμμετοχών που τους έχουν καταβληθεί. Τα έγγραφα αυτά μπορούν να αποστέλλονται από τον χρήστη μέσω της Ιστοσελίδας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Πληροφορίες σχετικά με την επαλήθευση και την επικύρωση των εγγράφων μπορείτε να δείτε στην ενότητα “Ταυτότητα και επαλήθευση” του λογαριασμού του χρήστη.

Η SHARESUB διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει κάθε μεταφορά στον λογαριασμό των χρηστών που δεν είναι σε θέση να προσκομίσουν την κατάλληλη απόδειξη και να επιστρέψει όλες τις εισφορές που έλαβε ο χρήστης, χωρίς αυτό να δημιουργεί δικαίωμα αποζημίωσης.

Άρθρο 8: Οφέλη από την εγγραφή σε κοινή συνδρομή

Ο ιδιοκτήτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι οι συμμετέχοντες επωφελούνται από τη συνδρομή τους και για την ορθή χρήση των χρημάτων που συγκεντρώνονται στο λογαριασμό τους. Δεσμεύεται έναντι των συμμετεχόντων να το χρησιμοποιήσει σύμφωνα με την εντολή που έδωσε ο καθένας από τους συμμετέχοντες και να παράσχει στους συμμετέχοντες το όφελος της συνδρομής τους στην κοινή συνδρομή, όπως διαφημίζεται στην περιγραφή που οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συμβουλευτούν.

Τυχόν μη ενημέρωση των συμμετεχόντων ή τυχόν παραπλανητικές ή ελλιπείς πληροφορίες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την επιστροφή χρημάτων στους συμμετέχοντες μετά από ανάλυση από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της SHARESUB. Οι συμμετέχοντες καλούνται να ανταλλάξουν πληροφορίες με τον ιδιοκτήτη στο ασφαλές δωμάτιο συνομιλίας και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στη διεύθυνση [email protected] για τυχόν παράπονα, παρέχοντας το όνομα της συνδρομής, το όνομα του ιδιοκτήτη και αναφέροντας λεπτομερώς τα στοιχεία της διαφοράς.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι έχουν ενημερωθεί ότι το SHARESUB δεν φέρει καμία ευθύνη για τη χρήση και τον προορισμό των κεφαλαίων που εισπράττει ο ιδιοκτήτης, ούτε για την πρόσβαση και την απόλαυση από τους χρήστες των συνδρομητικών υπηρεσιών που περιγράφονται από τον ιδιοκτήτη. Αυτές προκύπτουν από τη συμφωνία μεταξύ του ιδιοκτήτη και των συμμετεχόντων, η οποία προκύπτει από την παρουσίαση της υπηρεσίας από τον ιδιοκτήτη και την αποδοχή της από τους συμμετέχοντες. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων, οι συμμετέχοντες μπορούν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους σύμφωνα με τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις χρήσης.

Άρθρο 9: Τιμές για τις υπηρεσίες SHARESUB

Οι υπηρεσίες SHARESUB χρεώνονται στους συμμετέχοντες που συμμετέχουν σε μια κοινή συνδρομή. Η προμήθεια χρεώνεται για κάθε χρηματοοικονομική συναλλαγή (κάθε Συμμετοχή) που ανανεώνεται και αποτελείται από προμήθεια ύψους :

  • 0,49 σταθερή αμοιβή, συν 4,9% του ποσού της συναλλαγής, για συναλλαγές σε ευρώ.
  • 0,49 σταθερή χρέωση, συν 4,9% του ποσού της συναλλαγής, για συναλλαγές σε άλλα νομίσματα.

Τα ποσά αυτά περιλαμβάνονται στα τέλη που εμφανίζονται στους χρήστες και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους.

Εάν ο λογαριασμός είναι ανενεργός για περισσότερους από 12 μήνες, η SHARESUB μπορεί να χρεώσει τέλος ανενεργού λογαριασμού ύψους €1 ανά μήνα. Επιπλέον, όλα τα παραιτούμενα μερίδια που δεν προορίζονται για τον κάτοχο της εγγραφής θα καταβληθούν επίσης στις προμήθειες της SHARESUB.

Σε περίπτωση παρατεταμένης αδράνειας, η SHARESUB θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι οι κάτοχοι καρτών είναι ακόμη ζωντανοί, μέσω διασταύρωσης των αρχείων πελατών με το Εθνικό Μητρώο Ταυτοποίησης Φυσικών Προσώπων (RNIPP) του INSEE. Η SHARESUB θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενημερώσει τους κατόχους λογαριασμών ή τους νόμιμους εκπροσώπους ή αντιπροσώπους τους για την ανενεργή κατάσταση των λογαριασμών.

Σε ειδικές περιπτώσεις ενδέχεται να ισχύουν άλλες χρεώσεις, οι οποίες αναφέρονται στις σχετικές παραγράφους.

Άρθρο 10: Παραλείψεις, απλήρωτοι λογαριασμοί και επιστροφές χρημάτων

Ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται μόνος του με το κόστος τυχόν απλήρωτων τιμολογίων και αναλαμβάνει να πληρώσει τυχόν απορριφθείσες πληρωμές που προκύπτουν από τη διακοπή πληρωμής στα μέσα πληρωμής που χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες.

Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι έχει ενημερωθεί ότι το SHARESUB διενεργεί ελέγχους για την εγκυρότητα των μέσων πληρωμής που χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες και εφαρμόζει μέσα για να διασφαλίσει τη χρέωση των συμμετοχών, αλλά ότι το SHARESUB δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί υπεύθυνο για τη μη πληρωμή των συμμετεχόντων και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για τον ιδιοκτήτη. Ωστόσο, η SHARESUB θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρακολουθεί τις μη πραγματοποιηθείσες πληρωμές και να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση μη πληρωμής από έναν από τους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν ότι έχουν ενημερωθεί ότι η μη πληρωμή ή η άρνηση της τράπεζάς τους να πληρώσει για μια συναλλαγή μπορεί να αποτελέσει λόγο τερματισμού της συμμετοχής τους σε μια κοινή συνδρομή. Η SHARESUB θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις αποτυχίες πληρωμής, ώστε να μπορούν να παρέχουν άλλο μέσο πληρωμής.

Σε περίπτωση διακοπής πληρωμής στην κάρτα πληρωμών του Πελάτη που οδηγεί στην απόρριψη μιας μεταγενέστερης πληρωμής για μια αγορά, ο Πελάτης υποχρεούται να επιστρέψει τα ποσά στην SHARESUB και να καταβάλει τέλος επεξεργασίας ύψους 20 ευρώ. Το τέλος αυτό προορίζεται να καλύψει το διοικητικό κόστος της διαχείρισης των στάσεων πληρωμών και των απορρίψεων πληρωμών. Ο Πελάτης αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι, παρέχοντας τα στοιχεία πληρωμής του στον Ιστότοπο, αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει όλες τις πληρωμές για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αγόρασε και εξουσιοδοτεί τη SHARESUB να εισπράξει τα ποσά αυτά με κάθε μέσο που διαθέτει. Ο Πελάτης θα ενημερωθεί για την απόρριψη της πληρωμής και τα ισχύοντα τέλη επεξεργασίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο μέσο επικοινωνίας. Η μη καταβολή του τέλους αίτησης θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή των υπηρεσιών έως ότου εξοφληθούν πλήρως όλες οι εκκρεμείς πληρωμές.

Άρθρο 11: Πνευματική ιδιοκτησία

Οι χρήστες συναινούν ώστε η SHARESUB να μεταβιβάζει, δωρεάν και για ολόκληρο τον κόσμο, τα δικαιώματα αναπαραγωγής και αναπαράστασης, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων διανομής, προσαρμογής και μετάφρασης, του Περιεχομένου χρήστη για χρήση σε όλα τα υπάρχοντα και μελλοντικά μέσα. Η παρούσα εκχώρηση γίνεται για όλη τη διάρκεια της πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως ορίζεται από το νόμο, συμπεριλαμβανομένης κάθε πιθανής παράτασης:

  • δικαιώματα αναπαραγωγής: το δικαίωμα αναπαραγωγής του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου σε όλα τα προαναφερόμενα μέσα.
  • δικαιώματα αναπαράστασης: το δικαίωμα αναπαράστασης του συνόλου ή μέρους του περιεχομένου, με οποιαδήποτε διαδικασία.
  • δικαιώματα διανομής: το δικαίωμα διανομής περιεχομένου σε απεριόριστη βάση.
  • δικαιώματα προσαρμογής και συνέχισης: το δικαίωμα προσαρμογής του περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της τροποποίησης της παρουσίασής του, και της δημιουργίας άλλου περιεχομένου που εμπνέεται από το περιεχόμενο ή αναπαράγει εν μέρει το περιεχόμενο.

Οι χρήστες πρέπει να διασφαλίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν αυτή τη μεταφορά.

Το δικαίωμα της SHARESUB να χρησιμοποιεί το Περιεχόμενο χρήστη δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τα δικαιώματα των χρηστών στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως περιγράφεται στην πολιτική απορρήτου που είναι προσβάσιμη μέσω του προαναφερθέντος συνδέσμου.

Άρθρο 12: Υποχρεώσεις της SHARESUB

Η SHARESUB δηλώνει ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παρέχει ασφαλή πρόσβαση στον ιστότοπο, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη σε περίπτωση που ο ιστότοπος δεν είναι διαθέσιμος ή δυσλειτουργεί κατά διαστήματα, εφόσον η λειτουργία του εξαρτάται από παράγοντες τους οποίους η SHARESUB δεν ελέγχει. Ως εκ τούτου, η SHARESUB διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει προσωρινά την πρόσβαση στον ιστότοπο προκειμένου να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης ή ενημερώσεις. Η SHARESUB μπορεί επίσης να τροποποιήσει τον ιστότοπο για να βελτιώσει τη λειτουργία του.

Η SHARESUB δεν εγγυάται ότι ο ιστότοπος θα λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, τα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο ή τον εξοπλισμό υπολογιστών που διατίθεται στην αγορά. Ωστόσο, σε περίπτωση δυσλειτουργίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] για να μας βοηθήσετε να εντοπίσουμε το πρόβλημα.

Σε περίπτωση διαφοράς με έναν ή περισσότερους χρήστες ή επισκέπτες του ιστότοπου, η ευθύνη της SHARESUB, ανεξάρτητα από τους λόγους, τα κίνητρα ή τη μορφή της ενέργειας, περιορίζεται στη ζημία που υπέστη.

Άρθρο 13: Εφαρμοστέο δίκαιο και ακυρότητα ρήτρας

Οι παρόντες Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης διέπονται από το γαλλικό δίκαιο. Εκτός από την περίπτωση εφαρμογής αναγκαστικού νόμου (ο οποίος θα εφαρμόζεται μόνο στην αυστηρή έκταση του σκοπού του), ορίζεται ρητά ότι σε περίπτωση διαφοράς σχετικά με την ερμηνεία, την εγκυρότητα και τις συνέπειες των παρόντων γενικών όρων και προϋποθέσεων χρήσης, αρμόδια είναι μόνο τα δικαστήρια του Παρισιού. Ωστόσο, όλα τα αιτήματα πρέπει πρώτα να επιδιώκουν μια φιλική λύση.

Η ακυρότητα, η παύση ισχύος, η έλλειψη δεσμευτικής ισχύος ή το μη εκτελεστό ενός από τους όρους των γενικών όρων πώλησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα, την παύση ισχύος, την έλλειψη δεσμευτικής ισχύος ή το μη εκτελεστό των άλλων όρων, οι οποίοι διατηρούν συνεπώς όλα τα αποτελέσματά τους.

Οποιοδήποτε παράπονο σχετικά με τη SHARESUB ή τις υπηρεσίες της πρέπει να αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected], αναφέροντας “Παράπονο” στη γραμμή θέματος. Τα παράπονα θα εξετάζονται εντός 15 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή τους.

Άρθρο 14: Αλλαγές στο ΣΕΚ

Η SHARESUB μπορεί να τροποποιήσει τους παρόντες Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση- θα τίθενται σε ισχύ μόλις δημοσιευθούν στον Ιστότοπο. Οποιαδήποτε χρήση της Ιστοσελίδας ή των υπηρεσιών από τους χρήστες ή τους επισκέπτες συνεπάγεται την αποδοχή της τελευταίας δημοσιευμένης έκδοσης των Γενικών Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης.

Άρθρο 15: Διαγραφή ή ακύρωση λογαριασμού

Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν τη διαγραφή του λογαριασμού τους στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντιστοιχεί στο λογαριασμό τους στη διεύθυνση [email protected] και αναφέροντας “διαγραφή λογαριασμού” στη γραμμή θέματος του μηνύματος.

Εάν ο λογαριασμός έχει ήδη λάβει καταχωρήσεις σε μια κοινή συνδρομή, ο χρήστης που επιθυμεί τη διαγραφή του πρέπει επίσης να επισυνάψει μια φωτογραφία της ταυτότητάς του προκειμένου να διεκπεραιωθεί το αίτημά του.

Εάν ο λογαριασμός του χρήστη εξακολουθεί να είναι σε πίστωση κατά τη στιγμή της αίτησης διαγραφής :

  • Εάν ο χρήστης έχει ήδη λάβει πληρωμές, θα λάβει το υπόλοιπο του λογαριασμού του μετά την αφαίρεση του τέλους χειροκίνητης μεταφοράς. Η χρέωση είναι 2 ευρώ.
  • Εάν ο χρήστης δεν έχει λάβει ποτέ στο παρελθόν πληρωμή, θα λάβει το υπόλοιπο του λογαριασμού του μετά την αφαίρεση του τέλους χειροκίνητης μεταφοράς και του τέλους επαλήθευσης λογαριασμού. Το τέλος επαλήθευσης λογαριασμού είναι 4 € εάν ο λογαριασμός κλείσει πριν από την επίτευξη του υπολοίπου των 10 €, και γίνεται δωρεάν μόλις επιτευχθεί το πληρωτέο υπόλοιπο των 10 €.

Τα αιτήματα διαγραφής θα διεκπεραιώνονται εντός 30 ημερών.

Άρθρο 16: Αναφορά και έλεγχος του περιεχομένου, παράτυποι λογαριασμοί και κυρώσεις

16.1 Αναφορά κακοποίησης

Η Sharesub επιτρέπει σε οποιονδήποτε επισκέπτη της Ιστοσελίδας να αναφέρει οποιοδήποτε περιεχόμενο θεωρεί ότι είναι καταχρηστικό ή ότι παραβιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης ή το νόμο. Για να αναφέρετε καταχρηστικό περιεχόμενο, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] με τη φράση “Report abusive content” (Αναφορά καταχρηστικού περιεχομένου) στη γραμμή θέματος. Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να περιέχει τον σύνδεσμο προς τη διαφήμιση που φαίνεται να είναι καταχρηστική, καθώς και τις καταγγελίες που έγιναν. Η Sharesub θα προωθήσει το αίτημα στον χρήστη που διέθεσε το ακατάλληλο περιεχόμενο, ώστε να μπορέσει να το αφαιρέσει.

Όλο το περιεχόμενο μπορεί να αναφερθεί σύμφωνα με τις απαιτούμενες νομικές διατυπώσεις.

16.2 Η Sharesub διατηρεί το δικαίωμα να:

  • να διαγράφει, χωρίς ειδοποίηση, αποζημίωση ή δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, οποιοδήποτε περιεχόμενο ή/και διαφήμιση υποπέσει στην αντίληψή της, το οποίο ενδέχεται να παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων ή/και δεν συμμορφώνεται με τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης και το νόμο.
  • να διαγράψει, ανά πάσα στιγμή, χωρίς αποζημίωση ή δικαίωμα επιστροφής των ποσών που έχει καταβάλει ο χρήστης, έναν λογαριασμό που είναι αντίθετος με τη γαλλική νομοθεσία.
  • να αναστείλει ή να απαγορεύσει την πρόσβαση στην Υπηρεσία Sharesub, ιδίως στον Πίνακα Μηνυμάτων, οποιουδήποτε Χρήστη ή Διαφημιστή που δεν συμμορφώνεται με τους παρόντες Όρους Χρήσης.
  • να αναστείλει το Λογαριασμό ενός Χρήστη για περίοδο 12 μηνών ή περισσότερο μετά την τοποθέτηση μιας Διαφήμισης που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

16.3 Χρεώσεις που επιβάλλονται σε παράτυπους λογαριασμούς

Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός βρίσκεται σε αντικανονική κατάσταση και έρχεται σε αντίθεση με τις ΓΟΣ, αλλά χωρίς αυτό να είναι τέτοιας φύσης που να βλάπτει τη λειτουργία του ιστότοπου ή τρίτων, ενδέχεται να επιβληθούν πρόσθετες χρεώσεις στον Ιδιοκτήτη. Ο πελάτης θα ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να κλείσει τον λογαριασμό του ή να τον τακτοποιήσει. Οι χρεώσεις θα εφαρμόζονται μέχρι να επιλυθεί η παράτυπη κατάσταση.

16.4 Χρεώσεις για σοβαρές παραβάσεις του Χρήστη

Η Sharesub διατηρεί το δικαίωμα να χρεώσει τον Χρήστη με πάγιο πρόστιμο 150 ευρώ σε περίπτωση σοβαρής παραβίασης των όρων των παρόντων όρων και προϋποθέσεων.

Οι παραβιάσεις αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • ανταλλαγή σφετερισμένων λογαριασμών,
  • χρήση πλαστών εγγράφων ταυτότητας ή κλοπή ταυτότητας
  • Ή οποιοδήποτε άλλο αδίκημα που ενδέχεται να παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ή που αποσκοπεί στην εξαπάτηση της Sharesub ή των τακτικών χρηστών της.

Το πρόστιμο, που ορίζεται σε 150 ευρώ, θα αφαιρείται απευθείας από το υπόλοιπο του Χρήστη, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι η εφαρμογή αυτών των τελών επεξεργασίας δεν μετριάζει σε καμία περίπτωση την ευθύνη του Ιδιοκτήτη ούτε συνιστά αποζημίωση και δεν τον απαλλάσσει από την απενεργοποίηση του λογαριασμού του, την επιστροφή τυχόν εισφορών που έλαβε, καθώς και από τυχόν νομικές διαδικασίες ή αξιώσεις αποζημίωσης.

Εάν το υπόλοιπο του Χρήστη δεν επαρκεί για να καλύψει ολόκληρο το ποσό των ποινικών ρητρών, θα αφαιρεθεί ολόκληρο το διαθέσιμο ποσό, ενδεχομένως με ακύρωση των μεταφορών στον λογαριασμό του Χρήστη, και η διαφορά θα τιμολογηθεί στον Χρήστη, ο οποίος θα πρέπει να εξοφλήσει το αντίστοιχο τιμολόγιο εντός 30 ημερών.

Άρθρο 17: Φιλοξενία δικτυακού τόπου

Ο ιστότοπος φιλοξενείται από την OVH – 2 rue Kellermann – 59100 ROUBAIX – France Για να επικοινωνήσετε με αυτόν τον οικοδεσπότη, μεταβείτε στο http://www.ovh.com/fr/support/.

Άρθρο 18: Γλώσσα

Σε περίπτωση οποιασδήποτε διαφωνίας σχετικά με την ερμηνεία των γενικών όρων και προϋποθέσεων ή οποιασδήποτε μετάφρασής τους, συμφωνείται ότι υπερισχύει η γαλλική έκδοση των γενικών όρων και προϋποθέσεων χρήσης.

Άρθρο 19: Εμπορικά σήματα

Όλα τα εμπορικά σήματα τρίτων (συμπεριλαμβανομένων λογότυπων και εικονιδίων) που αναφέρονται στην Ιστοσελίδα αποτελούν ιδιοκτησία των αντίστοιχων κατόχων τους. Ο χρήστης βεβαιώνει ότι έχει ενημερωθεί ότι η Sharesub δεν διατηρεί εμπορικές σχέσεις ούτε εμπορεύεται προϊόντα για λογαριασμό εμπορικών σημάτων, εκτός αν αυτό αναφέρεται ρητά.